انتقاد جمهوری اسلامی از وزیر گردشگری:این چه وقت تسهیلات سفردادن است؟!

سوال اساسی اینست که از تجربه گران‌قیمت قرنطینه در فروردین‌ماه که موجب فروکش کردن شیوع کرونا در کشور شد و میزان ابتلای روزانه را بشدت کاهش داد و میزان مرگ‌ومیر را نیز به حدود 30 نفر رساند، چرا استفاده نمی‌شود؟ چرا به جای جلوگیری از سفرهای غیرضروری، مردم را به سفر رفتن تشویق می‌کنید و حتی وام هم به آنها می‌دهید؟

پرسش: روزنامه جمهوری اسلامی انتقاد از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری را تیتر اول خود قرار داد و با طرح این پرسش ؛ وزیر میراث فرهنگی و گردشگری چه پاسخی دارد؟ در حالی که ستاد کرونا اعلام کرده که: به سفر نروید،
وزارت گردشگری اعلام می کند: وام 20 میلیون تومانی می‌دهیم به سفر بروید!

جمهوری اسلامی روز دوشنبه نوشت: موفقیت هر برنامه‌ای مرهون هماهنگی میان ارکان تصمیم‌گیرنده و اجرائی کشور است. علیرغم تلاش‌های زیاد ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت و مدافعان سلامت در سراسر کشور، اینکه می‌بینیم توفیقی در مقابله با کرونا وجود ندارد، یکی از علل آن فقدان هماهنگی میان تصمیم‌ها و اقدامات خود دستگاه‌هاست.
لابد خبر تشویق کردن وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به انجام سفر با پرداخت وام 20 میلیون تومانی را شنیده‌اید. پرداخت این وام، لابد با این توجیه صورت می‌گیرد که کسب و کارهای مرتبط با هتل‌ها و مراکز تفریحی رونق یابند و زیان‌های ناشی از کرونا را جبران نمایند.
از طرف دیگر، ستاد ملی مقابله با کرونا دائماً به مردم توصیه می‌کند از سفرهای غیرضروری خودداری کنند تا در دام کرونا نیفتند. در این میان، مردم هاج و واج می‌شوند و این سوال برایشان پیش می‌آید که کدامیک از این دو را باور کنند؟ به سفر بروند و وام 20 میلیون تومانی کم بهره وزارت میراث فرهنگی و گردشگری را دریافت کنند یا به توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا از رفتن به سفر خودداری کنند؟
طبیعی است که عده‌ای از مردم دریافت وام 20 میلیون تومانی با 4 درصد بهره را ترجیح می‌دهند. در نتیجه، توصیه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر خودداری مردم از سفر رفتن بر زمین می‌ماند و کار کنترل بیماری کرونا در عمل به جائی نمی‌رسد.
دیروز، آمار رسمی وزارت بهداشت و درمان، از جان باختن 211 نفر در 24 ساعت و ابتلای 3653 نفر در همین مدت خبر داد. این، یعنی ویروس کرونا با بی‌رحمی هرچه تمام‌تر در حال تاختن است و از مسئولین مقابله با این بیماری برای کنترل و مهار آن، کاری برنمی‌آید.
سوال اساسی اینست که از تجربه گران‌قیمت قرنطینه در فروردین‌ماه که موجب فروکش کردن شیوع کرونا در کشور شد و میزان ابتلای روزانه را بشدت کاهش داد و میزان مرگ‌ومیر را نیز به حدود 30 نفر رساند، چرا استفاده نمی‌شود؟ چرا به جای جلوگیری از سفرهای غیرضروری، مردم را به سفر رفتن تشویق می‌کنید و حتی وام هم به آنها می‌دهید؟
ملاحظه اخبار مربوط به جزئیات این وام که خبرگزاری‌ها اعلام کرده‌اند، موجب تعجب است و معلوم نیست در کشور ما چه می‌گذرد که از یکطرف سفر رفتن را منع می‌کنند و از طرف دیگر با وام دادن، مردم را تشویق به سفر رفتن می‌کنند!
جزئیات وام 20 میلیون تومانی سفر
اخیراً خبر پرداخت وام قرض‌الحسنه 20 میلیونی برای سفر آن هم با نرخ سود چهار درصد اعلام شد که این تسهیلات به نظر متفاوت از وام سفر بانک گردشگری به نظر می‌رسد. چرا که در خبر اخیر بانک عامل بانک ملت اعلام شده است.
به گزارش تجارت‌نیوز، تعداد جانباختگان روزانه ناشی از بیماری کرونا مجدداً از مرز 200 نفر بیشتر شده و شخص اول اجرایی کشور یعنی رئیس‌جمهور بارها تهدید کرده که برای رعایت دستورالعمل‌های مرتبط با مقابله با کرونا شاید از برخوردهای قضایی کمک گرفته شود. با این حال اخیرا خبر وام قرض‌الحسنه 20 میلیون تومانی وزارت گردشگری با عاملیت بانک ملت اعلام شد.
طبق اعلام خبرگزاری‌ها، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای اجرای طرح «سفرکارت» با یکی از بانک‌ها تفاهم کرد؛ طرحی که درواقع یک وام قرض‌الحسنه به ارزش 20 میلیون تومان با نرخ سود چهاردرصد است و بعد از یک ماه تنفس باید برگردانده شود.
آن طور که ایسنا روایت کرده، حسین اربابی ـ مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ـ به عنوان مجری این طرح گفت «سفرکارت» به نوعی وام قرض‌الحسنه محسوب می‌شود که دارندگان آن می‌توانند ظرف 150 روز (پنج ماه) تا سقف 20 میلیون تومان از مزایای سفرکارت و امکانات تاسیسات رسمی گردشگری که تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، بهره‌مند شوند و با یک ماه تنفس، در 18 ماه نسبت به بازپرداخت آن اقدام کنند.
علی‌اصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ پس از آن‌که تفاهم‌نامه را با بانک امضا کرد، نرخ پایین سود را مزیت سفرکارت دانست و ابراز امیدواری کرد که این طرح سبب رونق صنعت گردشگری به‌ویژه در شرایط کنونی کشور شود و ادامه داد: اقشار مختلفی می‌توانند از فواید این سفرکارت بهره‌مند شوند. زنجیره گردشگری وسیع است، بخش عمده‌ای از فروش صنوف مختلف روستایی و شهری، سیستم حمل و نقل هوایی، ریلی، جاده‌ای و حتی درون‌شهری را در برمی‌گیرد. این طرح یک اتفاق بسیار مهم برای رونق بخش بزرگی از اقتصاد کشور خواهد بود.
محمد بیگدلی، مدیرعامل بانک عامل سفرکارت نیز پس از امضای این تفاهم‌نامه گفت: نرخ تسهیلات سفرکارت چهاردرصد است که در واقع نرخ تسهیلات قرض‌الحسنه محسوب می‌شود و بانک با هدف حمایت از مشاغل آسیب‌دیده در کرونا به‌ویژه گردشگری این طرح را به اجرا می‌گذارد.
از آنجایی که بیگدلی مدیرعامل بانک ملت است به نظر می‌رسد این طرح مجزا از وام سفر بانک گردشگری است.
جزئیات وام گردشگری بانک گردشگری
اما بانک گردشگری طبق اعلامی که کرده، اگر همچنان این تسهیلات را پرداخت کند، چه ویژگی‌هایی را مدنظر قرار داده است؟
گردش کارت اعتباری بانک گردشگری چیست و چه کاربردی دارد؟ طبق اعلام این بانک، این کارت، یک کارت اعتباری (Credit Card) ویژه خرید خدمات سفر است که دارنده آن می‌تواند به پشتوانه اعتبار آن از مراکز تامین‌کننده خدمات سفر معتبر همچون آژانس‌ها و دفاتر خدمات مسافرتی، هتل‌ها، مراکز اقامتی و تفریحی و گردشگری که با بانک گردشگری قرارداد همکاری دارند، خدمات سفر را خریداری کرده و اعتبار مصرف شده در کارت را در مدت زمان معین و به صورت اقساط به بانک پرداخت کند. از مهمترین خدمات قابل خرید از طریق گردش کارت اعتباری بانک گردشگری می‌توان به بلیط هواپیما، هتل، پکیج تور و خدمات تفریحی و گردشگری اشاره کرد.
تسهیلات پشتوانه این کارت در قالب عقد مرابحه و با نرخ مصوب بانک مرکزی و مدت بازپرداخت تسهیلات 12 تا 36 ماه متناسب با توان مالی متقاضی و اعتبارسنجی بانک است.
طبق ادعای این بانک، گردش کارت اعتباری برای افراد کثیرالسفر، خانواده‌ها و پوشش بخشی از خدمات رفاهی کارکنان شرکت‌های دولتی و خصوصی برای مصرف در یک دوره یک ساله مناسب است. این بانک مدعی است که محدودیت در مرجع معرفی‌کننده مشتریان وجود نداشته و مشتری به هر یک از شیوه‌های زیر امکان مراجعه به بانک و اخذ تسهیلات مذکور را با رعایت شرایط و ضوابط مقرر دارد:
- مشتریان جدید یا مشتریان کنونی بانک گردشگری
- مشتریان معرفی شده توسط آژانس‌ها و دفاتر خدمات مسافرتی، هتل‌ها، مراکز اقامتی و تفریحی و گردشگری
- شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی، نیمه‌دولتی و خصوصی که تمایل به توسعه امور رفاهی برای کارکنان خود در بخش گردشگری دارند.
انتقاد معاون کل وزارت بهداشت
دکتر حریرچی: الان وقت دادن چنین تسهیلاتی نیست
معاون کل وزارت بهداشت گفت: در شرایط فعلی که در اکثر استانها وضعیت قرمز کرونایی حکم‌فرماست و مرگ‌های روزانه ما بالای 150 و گاهی بالای 200 نفر هست تشویق به سفرهای غیرضرور و گردشگری از نظر ما و مقابله با کرونا مفهومی ندارد و تعجب می‌کنیم که به آنها وام اختصاص داده شود در شرایطی که ما در وام ودیعه مسکن و در وام‌های کمک به مشاغل آسیب‌دیده مشکل داریم، این کار قابل قبول نیست که الان این کار را انجام دهیم. دستورالعمل اختصاص وام به سفرهای تفریحی در شرایطی است که بسیاری از زوج‌های جوان، مستاجران و اصناف و اهالی صنعت دستشان از وام‌های کم‌بهره کوتاه است.
گردشگر‌ها دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند
به گفته یکی از تورگردانان گردشگری در این تورها که همین الان برگزار می‌شود، دستورالعمل‌های بهداشتی مدنظر قرار نمی‌گیرند.
او می‌گوید: در تورهای ایرانگردی و طبیعت‌گردی شیوه‌نامه‌های بهداشتی هست اما از طرف مردم متاسفانه رعایت نمی‌شود ما خبر داریم، اتوبوس‌ها را متاسفانه 44 نفره پر می‌کنند، کنار هم می‌نشینند. نیم ساعت اول ماسک و دستکش و... هست بعد کنار گذاشته می‌شود و بعد هم با همان بساط که همه می‌دانند در کنار هم هستند...!
اگر پول دارید، مشکلات مردم را حل کنید
ملاحظه این خبرها و نظرها چند سوال بی‌پاسخ را به ذهن می‌آورد.
اول اینکه اگر دولت پول دارد چرا آن را برای حل مشکلات مردم بکار نمی‌گیرد؟
دوم اینکه هدف اگر جلوگیری از رکود کسب و کار هتل‌داران و اصنافی است که از گردشگری بهره می‌برند، چرا این وام را مستقیماً به آنها نمی‌دهید تا مشکلشان حل شود؟
سوم اینکه قطعاً سفر حتی اگر با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی باشد، درصد قابل ملاحظه‌ای خطر ابتلا به کرونا را به همراه خواهد داشت. با اینحال چرا مردم را به سفر رفتن تشویق می‌کنید؟
چهارم اینکه در عین حال که به مردم می‌گوئید عزاداری‌های محرم و راه‌پیمائی‌ اربعین را می‌توان فعلاً تعطیل کرد و در آینده جبران نمود، چرا همین توصیه را درباره سفر و گردشگری نمی‌کنید؟
و در نهایت، آقای وزیر میراث فرهنگی و گردشگری باید پاسخگوی این سوال‌ها و تضادی باشند که میان تصمیمات و توصیه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا و عملکرد وزارت میراث فرهنگی و گردشگری وجود دارد.

*ستاد ملی مقابله با کرونا دائماً به مردم توصیه می‌کند از سفرهای غیرضروری خودداری کنند تا در دام کرونا نیفتند. در این میان، مردم هاج و واج می‌شوند و این سوال برایشان پیش می‌آید که کدامیک از این دو را باور کنند؟ به سفر بروند و وام 20 میلیون تومانی کم بهره وزارت میراث فرهنگی و گردشگری را دریافت کنند یا به توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا از رفتن به سفر خودداری کنند؟
*سوال اساسی اینست که از تجربه گران‌قیمت قرنطینه در فروردین‌ماه که موجب فروکش کردن شیوع کرونا در کشور شد و میزان ابتلای روزانه را بشدت کاهش داد و میزان مرگ‌ومیر را نیز به حدود 30 نفر رساند، چرا استفاده نمی‌شود؟ چرا به جای جلوگیری از سفرهای غیرضروری، مردم را به سفر رفتن تشویق می‌کنید و حتی وام هم به آنها می‌دهید؟
*دکتر حریرچی معاون کل وزارت بهداشت: الان وقت دادن چنین تسهیلاتی نیست
*یکی از تورگردانان: گردشگر‌ها دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند
*اگر پول دارید، مشکلات مردم را حل کنید
*چرا مردم را به سفر رفتن تشویق می‌کنید؟ با اینکه به مردم می‌گوئید عزاداری‌های محرم و راه‌پیمائی‌ اربعین را می‌توان فعلاً تعطیل کرد و در آینده جبران نمود، چرا همین توصیه را درباره سفر و گردشگری نمی‌کنید؟
*آقای وزیر میراث فرهنگی و گردشگری باید پاسخگوی این سوال‌ها و تضادی باشند که میان تصمیمات و توصیه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا و عملکرد وزارت میراث فرهنگی و گردشگری وجود دارد

 

###




مطالب مرتبط

خبری که امروزجهان را تکان داد؛ یورش پلیس فرانسه در رابطه با کرونا به خانه وزیر بهداشت، تحقیق از نخست‌وزیر

خبری که امروزجهان را تکان داد؛ یورش پلیس فرانسه در رابطه با کرونا به خانه وزیر بهداشت، تحقیق از نخست‌وزیر

"دیوان دادگستری جمهوری" فرانسه که مسئولیت رسیدگی به این پرونده را بر عهده دارد، تحقیقات خود در خصوص اتهام تخلف در انجام وظایف و اهمال و قصور احتمالی مقام‌های دولتی و بهداشتی را به طور رسمی در تابستان امسال آغاز کرد.

|

نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.