اعتراف بعداز چهارسال؛
ربیعی، دادستان کل کشور را مخالف بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران معرفی کرد
پرسش:علی ربیعی٬ وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور، را «مخالف» بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران دانست.
پرسش:علی ربیعی٬ وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور، را «مخالف» بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران دانست.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس، او در نشست فراکسیون اصلاح طلبان مجلس موسوم به «فراکسیون امید» گفت: دادستان کل کشور بارها با درخواست وزارت کار به منظور بازگشایی این انجمن مخالفت کرده است.
علی ربیعی با اعلام اینکه در این زمینه چهار مرتبه با دادستان کل کشور دیدار داشته که در این دیدارها «ایشان گفت اجازه بازگشایی این انجمن را نمیدهیم»، افزود: «نامه رسمی از سوی دادستان تهران ارسال شده که نمیتوان آن انجمن صنفی را بازگشایی کرد».
وی اشاره ای به زمان دیدارها و تاریخ نامه دادستان کل کشور نکرد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «پس از این مخالفت٬ وی راهکار دیگری مبنی بر تشکیل انجمن روزنامهنگاران استانها در پیش گرفته و در حال حاضر این انجمنها آماده ثبت و فعالیت است.»
در این رابطه گفته شده است که علی ربیعی ایشان در حالی در مجلس از این کار به عنوان موفقیت خود سخن گفته که در واقعیت عملا این اتفاق نیفتاده است و وزارت کار و مقامات منصوب ایشان تاکنون از ثبت قانونی انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران به رغم برگزاری مجمع عمومی و انجام انتخابات هیئت مدیره و بازرسان در حضور بازرسان وزارتخانه تحت امر ایشان، ممانعت کردهاند و در راه راه اندازی و فعالیت آن انواع سنگ اندازیها را کرده اند.
منتقدان او را به «عدم صداقت و شفافیت وزیر کار و مجموعه تحت کنترل وی در خصوص نهادهای صنفی روزنامهنگاران» متهم می کنند و می گویند «متاسفانه تنها چیزی که از دولت آقای روحانی در خصوص روزنامهنگاران چه شخص رییس جمهور و چه وزرای وی مشاهده شده وعدههای بزرگ است که هیچکدام عملیاتی نشده است».
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران در مهر سال ۱۳۷۶ تاسیس و در مرداد سال ۱۳۸۸ با حکم سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران، پلمب شد. مقامهای قضایی تاکنون اجازه ادامه مجدد فعالیتهای این انجمن را ندادهاند.
حسن روحانی نیز در سال ۹۲ و پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری وعده داده بود شرایط را برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران فراهم میکند، اما این وعده او هنوز و پس از چهار سال محقق نشده است.
با این وجود انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران به مناسبت روز خبرنگار، ۱۷ مرداد، در نامهای سرگشاده به حسن روحانی خواستار بازگشایی این نهاد صنفی شد.
در نامه این انجمن آمده که «در حال حاضر این انجمن در برابر اعضای خود متهم به انفعال محض شده و در توجیه علل و موجبات این انفعال عاجز مانده است.»
این تشکل صنفی خطاب به حسن روحانی نوشت که «نامههای متعدد این انجمن صنفی خطاب به شما و مقامات مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر مقامات ذیربط، تاکنون بی پاسخ مانده است.»
سازمان گزارشگران بدون مرز هم روز ۱۲ مرداد در بیانیهای به مناسبت مراسم تحلیف حسن روحانی خواستار آن شد که «حق داشتن انجمن و عضویت در انجمنها و تشکیل سندیکا برای روزنامهنگاران به منظور دفاع از همسودی خود تضمین شود.»
بیش از ۷۰۰ خبرنگار و روزنامهنگار نیز روز ۳۱ اردیبهشت در نامهای به رییسجمهوری، با یادآوری وعده او درباره بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران، خواستار تحقق این وعده و نیز رفع موانع ثبت انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران شده بودند.
این روزنامهنگاران همچنین با اشاره به تشکیل انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران نوشته بودند که «متاسفانه» اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارتخانههای مسئول «از اقدام به ثبت قانونی این تشکل خودداری» میکنند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (آی.اف.جی) نیز در بیانیهای از درخواست روزنامهنگاران ایرانی حمایت کرد و خواستار تحقق آن شد.
###