یک نماینده مجلس: تعداد معتادان در ایران پنج برابر شده است
پرسش:سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس میگوید در خوشبینانهترین حالت٬ شش میلیون نفر در ایران به مواد مخدر اعتیاد دارند٬ این افراد ۶۰ تن مواد مخدر مصرف میکنند و با وجود صرف میلیونها تومان برای مبارزه با مواد مخدر٬ تعداد معتادان در کشور٬ «پنج برابر» شده است.
پرسش:سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس میگوید در خوشبینانهترین حالت٬ شش میلیون نفر در ایران به مواد مخدر اعتیاد دارند٬ این افراد ۶۰ تن مواد مخدر مصرف میکنند و با وجود صرف میلیونها تومان برای مبارزه با مواد مخدر٬ تعداد معتادان در کشور٬ «پنج برابر» شده است.
خبرآنلاین نوشته که حسن نوروزی این اظهارات را در جلسه بررسی طرح اصلاح مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر که روزسه شنبه در مجلس برگزار شد٬ بیان کرد.
نوروزی به عنوان مدافع اصلاح این طرح گفت که هزینه مبارزه با مواد مخدر در «سال ۹۶ نزدیک به ۳۰۶ میلیارد تومان٬ هزینه درمان کاهش آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر ۲۸۰ میلیارد تومان و هزینه پیشگیری از اعتیاد در کشور در حال حاضر ۹۸ میلیارد شده است.»
آنطور که این نماینده مجلس اعلام کرده٬ «با وجود این همه بودجه، جمعیت معتادها از یک درصد به پنج درصد رسیده و ما پنج میلیون معتاد داریم.»
نوروزی افزوده «خوشبینانه که بنگریم، یک میلیون نفر هم تفننی مصرف میکنند که میشود شش میلیون معتاد که ۶۰ تن مواد مخدر مصرف میکنند. این مواد از کجا میآید؟ »
وی در انتقاد از علی مویدی٬ قائممقام ستاد مبارزه به مواد مخدر هم گفت «آقای مویدی به ما گفتند برای بررسی این طرح وقت بدهید، ما هم یک ماه به آنها وقت دادیم اما یک برنامه هم اعلام نکردند. اینها فقط بلدند بگویند ما اعدام میکنیم.»
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از مویدی پرسیده که تا کنون چند قاچاقچی بینالمللی را اعدام کردند؟ … تو اسم سه قاچاقچی بینالمللی را برای اعدام بیاور…. آیا اعدام کردن حمالها و بیگناهها درست است؟»
وی باردیگر تعداد افرادی که بدلیل ارتکاب حرائم مرتبط با مواد مخدر در زندانها در انتظار زندان هستند را پنج هزار و ۳۰۰ نفر اعلام کرد و خطاب به مویدی افزود: «به چه دلیل تو میخواهی اینها را اعدام کنی؟... آمار قاچاق در سال ۹۱ نزدیک به ۵۰۰ تن بود و در سال ۹۳، ۵۵۵ تن و در سال ۹۴ خود آقای مویدی گفته است که ۶۱۸ تن بود.»
این نماینده مجلس اضافه کرده که «براساس چه قانون شرعی شما اعدام میکنید؟ یک آیه قرآن برای این کار داریم؟ برای من بگویید آن یک آیه براساس محاربه است یا فساد؟»
در این طرح اعدام تنها برای افرادی که به گفته نوروزی٬ سردسته باشد یا از اطفال و مجانین استفاده کرده باشد و یا بیش از ۵۰ کیلو تریاک و بیش از دو کیلو مواد صنعتی تولید و توزیع کند» ٬ در نظر گرفته شده است.
نوروزی همچنین درباره تاثیر اعدامها بر قاچاق مواد مخدر نیز گفت که «اینکه اعدام چقدر تاثیر داشته را ما بررسی کردیم. ۹۵ درصد از فرزندان معدومین، به مواد برگشتهاند و ۹۵ درصد از کسانی که عفو شدند، دیگر به مواد مخدر برنگشتند.»
نمایندگان در جلسه علنی سه شنبه مجلس٬ طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر که پیش از این برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع داده بودند را دوباره مورد بررسی قرار دادند و برای بار دوم آن را برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع دادند.
این تصمیم با ۱۶۳ رای موافق، ۴۸ رای مخالف و هشت رای ممتنع از مجموع ۲۵۷ نماینده حاضراتخاذ شد.
علی مویدی٬ قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر در مخالفت با این طرح در صحن علنی گفت که «۹۵ درصد از جمعیت جامعه ما سالم است و کمتر از پنج درصد معتاد یا قاچاقچی هستند و در این طرح ۹۵ درصد جمعیت سالم دیده نشدهاند.»
وی افزود که در این طرح بیشتر به «قاچاقچیان توجه شده» و «اگر این طرح به تصویب برسد سلامت و امنیت ۹۵ درصد دیگر جامعه را به خطر میاندازد.»
مویدی اضافه کرد که «ما با کلیات این طرح موافق هستیم٬ اما با جزییات آن مخالفیم چرا که مشکلاتی را برای دست اندرکاران ایجاد میکند.»
سالانه صدهاتن در ایران بدلیل ارتکاب به جرائم مرتبط با مواد مخدر اعدام میشوند که به گفته مقامهای مسئول٬ نه تنها باعث کاهش میزان قاچاق مواد مخدر نشده٬ بلکه شمار معتادان نیز افزایش یافته است.
###