کره شمالی آمریکا را برای تحریم های تازه تهدید به تلافی کرد
پرسش:در پی اعمال تحریم های شدید شورای امنیت سازمان ملل متحد بر کره شمالی، این کشور آمریکا را تهدید به تلافی جویی به خاطر تنظیم این تحریم ها کرده است.
پرسش:در پی اعمال تحریم های شدید شورای امنیت سازمان ملل متحد بر کره شمالی، این کشور آمریکا را تهدید به تلافی جویی به خاطر تنظیم این تحریم ها کرده است.
در بیانیه ای که خبرگزاری دولتی "کی سی ان ای" منتشر کرده آمده است که این تحریم که روز شنبه به اتفاق آرا تصویب شد "نقض خشونت بار حاکمیت ملی ما" است.
همزمان در روز دوشنبه کره جنوبی گفت که پیونگ یانگ پیشنهاد شروع مذاکرات را به عنوان تلاشی غیرصادقانه رد کرده است.
تحریم های تازه با هدف کاهش درآمد صادراتی کره شمالی به میزان یک سوم اعمال می شود.
شورای امنیت سازمان ملل در پی آزمایش های مکرر موشکی کره شمالی که باعث افزایش شدید تنش در شبه جزیره کره شده این تحریم ها را اعمال کرد.
کره شمالی در اولین واکنش جدی خود در روز دوشنبه تاکید کرد که از برنامه جنجالی توسعه اتمی خود دست نخواهد کشید.
خبرگزاری دولتی کی سی ان ای گفت که پیونگ یانگ درحالی که با تهدیدهای آمریکا روبروست "بازدارنده اتمی و دفاعی خود را روی میز مذاکره نخواهد گذاشت."
این بیانیه با اشاره به نقش آمریکا در تهیه تحریم های اخیر می گوید که واشنگتن "بهای جرم خود را .... هزاران بار خواهد پرداخت."
بانگ هوانگ هیوک سخنگوی دولت کره شمالی در جریان نشستی منطقه ای در مانیل، پایتخت فیلیپین، به خبرنگاران گفت: "بدتر شدن اوضاع در شبه جزیره کره و همچنین مسائل اتمی محصول رفتار آمریکاست."
او گفت: "ما تایید می کنیم که هرگز برنامه موشک های بالستیک و اتمی خود را روی میز مذاکره نمی گذاریم و در زمینه تقویت تسلیحات اتمی خود یک سانتی متر هم عقب نمی رویم."
او درحالی اظهار نظر می کند که گزارش شد وزرای خارجه کره جنوبی و شمالی روز یکشنبه ملاقات کوتاهی در حاشیه اجلاس انجمن ملل آسیای جنوب شرقی در مانیل داشتند.
رسانه های کره جنوبی گزارش دادند که کانگ کیونگ-وها وزیر خارجه این کشور با ری یوگ هو همتای خود از کره شمالی دست داد که در جریان دیداری از پیش برنامه ریزی نشده در یک مراسم رسمی شام بود.
یک مقام کره جنوبی به بی بی سی گفت که آقای ری پیشنهاد خانم کانگ برای مذاکره را "غیرصادقانه" توصیف کرده است.
براساس این گزارش خانم کانگ گفته که رد پیشنهاد گفتگو ظاهرا به تحریم های تازه مرتبط بوده.
او گفت: "به او گفتم که (دو پیشنهاد گفتگو) یک مساله عاجل است که باید فارغ از دستور کارهای سیاسی فورا اجرا شود و از او خواستم واکنشی موثر نشان دهد."
وزیر خارجه چین، که نزدیک ترین متحد کره شمالی است، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: "احساس من این است که کره شمالی کاملا پیشنهادهای مثبت کره جنوبی را رد نکرده."
وانگ یی اضافه کرد که چین از ابتکار عمل های کره جنوبی حمایت می کند و "۱۰۰ درصد" به اجرای تازه ترین تحریم های سازمان ملل متعهد است.
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا هم که در نشست "آسهآن" حضور داشت به خبرنگاران گفت حمایت چین و روسیه از تحریم های تازه نشان می دهد که جامعه جهانی در خواسته خود برای متوقف شدن آزمایش های موشکی و اتمی کره شمالی متحد است.
او افزود: "بهترین علامتی که می توانیم به ارسال آن از طرف کره شمالی امیدوار باشیم این است که آماده گفتگو درباره متوقف کردن این آزمایش های موشکی باشند."
او تاکید کرد که هرگونه مذاکره با کره شمالی بر سر موضوع های مختلف از جمله کاهش تحریمها و از سرگیری کمکهای بشردوستانه به آن کشور منوط به توقف آزمایشهای موشکی است.
روسیه و چین قبلا در مورد چگونگی برخورد با کره شمالی با دیگران اختلاف داشته اند اما در ماه های اخیر همچون سایر اعضای شورای امنیت خواستار متوقف شدن این آزمایش ها شده اند. آنها در عین حال آمریکا و کره جنوبی را ترغیب کرده اند تمرین های نظامی خود را متوقف کنند و یک سیستم ضدموشکی را از کره جنوبی خارج کنند.
در همین حال ارتش آمریکا گفت که مشغول همکاری با کره جنوبی برای بازبینی مقرراتی است که اندازه کلاهک هایی که کره جنوبی می تواند مستقر کند را تعیین می کند.
این مقررات دوجانبه توانایی موشکی کره جنوبی را محدود می کند اما جف دیویس سخنگوی پنتاگون گفت که این محدودیت ها ممکن است تغییر کند.
کره جنوبی اخیرا اعلام کرد که به زودی گفتگو با آمریکا برای گرفتن اجازه ساختن موشک های بالستیک بیشتر را شروع خواهد کرد.
کره جنوبی و آمریکا معاهده ای دارند که موشک های قدرتمند را در این کشور محدود می کند. رئیس جمهور جدید کره جنوبی خواستار شل شدن این محدودیت ها شده است.
رسانه های آمریکایی در آن زمان گزارش دادند که ژنرال مک مستر، مشاور امنیت ملی، با این گفتگوها موافقت کرده است.
###