دربارۀ واگذاری یک پروژه فولادی بزرگ ایران به چین که گفته شده «با ترک تشریفات» بوده

این گزارش که امروز، ۵ تیر منتشر شده، می‌گوید شرکت «شیان» چین که هیچ سابقه و تجربه‌ای در حوزه فولاد ندارد، با ایران وارد قرارداد شده و بر اساس گفته‌های منابع این روزنامه، قرارداد یادشده بیش از ۲ هزار میلیارد تومان «زیان بر جای خواهد گذاشت.»

پرسش: گزارش شده که یک شرکت چینی با ترک تشریفات، قراردادی با شرکت مبارکه فولاد بسته که ۲۰۰ میلیون یورو گران‌تر از شریک آلمانی سابق ایران در این پروژه است.

این گزارش که امروز، ۵ تیر منتشر شده، می‌گوید شرکت «شیان» چین که هیچ سابقه و تجربه‌ای در حوزه فولاد ندارد، با ایران وارد قرارداد شده و بر اساس گفته‌های منابع این روزنامه، قرارداد یادشده بیش از ۲ هزار میلیارد تومان «زیان بر جای خواهد گذاشت.»

به نوشتۀ شرق پنجشنبه؛ در این میان حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه، به روزنامه شرق گفته است این شرکت به دلیل این‌که نیازمند گارانتی برای محصولات تولیدی خود بوده، حتماً باید با شرکت‌های صاحب تکنولوژی خارجی قرارداد می‌بسته، اما هیچ‌یک از کشورهای دارای این تکنولوژی به دلیل قرارگرفتن نام فولاد مبارکه در فهرست تحریم‌ها، همراهی نمی‌کنند.

وی افزایش قیمت قرارداد را هم ناشی از تغییر در حجم تولید عنوان کرد و گفت «شرکت شیان به عنوان یک شرکت چینی، دارای تکنولوژی مورد نظر فولاد مبارکه است و تجربه موفق همکاری با این واحد فولادسازی را در کارنامه کاری خود دارد».

برخی منابع مطلع به این روزنامه گفته‌اند شرکت فولاد مبارکه در زمره شرکت‌های سودده بخش فولاد کشور به حساب می‌آید، اما میزان بدهی بانکی فولاد مبارکه در دو سال مدیریت جدید از دو هزار میلیارد تومان به ۱۰ برابر یعنی ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که نتایج زیان‌بار آن در سال‌های بعد بروز و ظهور خواهد کرد.

به اعتقاد این منابع، ۲۹ خرداد امسال در اقدامی شتاب‌زده، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت بدون توجه به ابهامات گسترده در نحوه عقد قرارداد با یک شرکت چینی غیرمتخصص به صورت ترک تشریفات یا حتی کشف قیمت، کلنگ آغاز به کار خط ۲ نورد فولاد مبارکه را تحت عنوان «شهید سلیمانی» بر زمین زد.

پروژه نورد گرم شماره ۲ فولاد مبارکه سه سال پیش در مناقصه‌ای به یک شرکت ایرانی- آلمانی واگذار شد که به دلیل تحریم‌ها، طرف آلمانی نتوانست به تعهدات خود عمل کند.

مدیرعامل فولاد مبارکه همچنین گفته است قرارداد آلمانی‌ها ۴۱۱ میلیون یورو برای یک واحد سه میلیون تنی بود، اما در قرارداد جدید واحدی که تعریف شده حدود ۴۰ درصد بزرگ‌تر است و حجم آن ۴.۲ میلیون تن است و به همین خاطر ارزش قرارداد نیز بالا رفته است.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.