میراث ماندگار تغییرات اتوبوسی در ایرنا

مهدی روزبهانی- دبیرسابق سیاسی ایرناپلاس

آن گونه که اخبار این سازمان نشان می دهد به زودی تغییرات جدیدی هم در این سازمان رخ می دهد و احتمالا باید منتظر باشیم همه آن چه که تا الان برای آن هزینه می شد مسیر جدیدی را در پیش گیرد.

پرسش: یک سال مانده به پایان کار دولت دوم حسن روحانی ضیاء هاشمی مدیر عامل خبرگزاری ایرنا که به نوعی هم خبرگزاری دولت محسوب می شود تغییر می کند.

ضیاء هاشمی خیلی وقت نیست آمده ولی زودتر از آن چیزی که انتظارش می رفت مراسم تودیعش برگزار شد.

در طی مدت کوتاهی که او مدیریت این خبرگزاری را بر عهده داشت برای اجرای طرح های جدید و ایجاد تحولات تازه در ایرنا بودجه قابل توجهی هزینه شد.

بخش های جدیدی در این خبرگزاری ایجاد شد و نیروهای جدیدی هم به این سازمان اضافه شدند.

اما حالا با رفتن ضیاء هاشمی به عنوان کسی که این برنامه ها را کم و بیش به پیش می برد حالا باید منتظر تغییرات دوباره و جدید در این خبرگزاری دولتی باشیم.

هاشمی تا همین هفته پیش هم در حال عزل و نصب بود هنوز قطار عزل و نصب های او به عنوان مدیر جدید در ایرنا متوقف نشده بود تا بخواهد همه برنامه ها مد نظر خود را پیاده کند اما این قطار به ناگهان تغییر می داد .

گویا این رسم مدیریت در ارگان های دولتی شده است. مدیری بیاید و با بودجه ای جدید همه چیز را تغییر دهد و تغییرات مد نظر خود را هم تا لحظه آخر دنبال کند و بعد برود و دوباره تغییرات جدید به وجود بیاید و برنامه هایی مدیر قبلی همگی به یک باره فراموش شود. این سبک از مدیریت البته که در زمان محمود احمدی نژاد به شدت دنبال می شد. آن ها که اخبار کشور را دنبال می کردند به خاطر دارند که یک شبه یک ساختاری در کشور حذف می شد و چند وقت بعد دوباره احیا می شود یا مدیری وارد گود می شد و به قول معروف آن روزها تا آبدارچی ادارات را هم تغییر می داد. با آمدن دولت روحانی تصور بر این بود که دیگر روزگار مدیریت اتوبوسی به پایان رسیده است و قرار نیست بدون فکر و برنامه ریزی هر روز مدیری تغییر کند اما حالا با گذشت عمر دولت روحانی بررسی ها نشان می دهد که گویا آن بدعتی که احمدی نژاد و یارانش به میراث گذاشتند همچنان طرفدار دارد. 

زمانی که صنعت کشور دوباره درگیر ترحیم و فشار فزاینده بود اسم رضا رحمانی برای این وزارت خانه به گوش رسید. آن زمان خیلی از کارشناسان متذکر شدند که رحمانی توانایی مدیریت این وزارت خانه را در شرایط عادی ندارد چه برسد به حالا که فشار تحریم اقتصاد کشور را تحت تاثیر جدی خود قرار داده است ولی با این وجود رئیس جمهوری تصمیم خود را گرفت و رحمانی را به مجلس پیشنهاد داد و در نهایت دیدیم که چگونه عزل شد. 

این اتفاق هم در ایرنا رخ داد. وقتی که گمانه زنی ها برای انتصاب یک مدیر جدیدی در ایرنا بالا گرفته بود و نام ضیاء هاشمی به میان آمد؛ خیلی ها تذکر دادند که او مرد این میدان نیست و نمی تواند مطالبات دولت را در این خبرگزاری محقق کند ولی با این وجود و به دلیل رایزنی های پشت پرده او بالاخره سکان ایرنا را در دست گرفت. البته که پیش بینی کار او خیلی سخت نبود چرا که هاشمی هیچ وقت رسانه را از نزدیک تجربه نکرده بود. در نهایت با وجود مخالفت ها با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضیاء هاشمی شروع به کار کرد و بدون اینکه چشم اندازی از آینده یک رسانه، نیروها و ساختار آن داشته باشد وارد مرحله ایجاد تغییرات در ایرنا شد.

تغییرات را هم نه بر اساس برنامهریزی خود بلکه بر اساس چانهزنی هایی که دیگران پشت پرده انجام می دادند اعمال می کرد. بهرحال خوب یا بد طی این مدت پول های قابل توجهی در ایرنا خرج شد تا برنامه هایی پیاده شود. ولی حالا بعد از مدتی دولت با ناراحتی تصمیم گرفته که هاشمی برکنار شود. آن گونه که اخبار این سازمان نشان می دهد به زودی تغییرات جدیدی هم در این سازمان رخ می دهد و احتمالا باید منتظر باشیم همه آن چه که تا الان برای آن هزینه می شد مسیر جدیدی را در پیش گیرد. این جاست که این سوال مطرح می شود که آیا در زمان انتصاب هاشمی نمی توانستند بیشتر تحقیق کنند و گزینه مناسب تری را انتخاب کنند؟

حتما باید بیشتر از یک سال بگذرد و کلی بودجه صرف شود تا دولت به این نتیجه برسد که فلان مدیر مناسب نیست؟ حالا این همه پول خرج شده چه می شود؟ گویا دولت عادت کرده است که سرگرم تغییر مدیر شود. هر چند وقت یک بار مدیری بیاید و هر آنچه هست را در ظاهر تغییر دهد و بعد خیلی زود او برود و دیگری بیاید و باز چرخه خرج کردن بودجه و تغییرات ادامه پیدا کند. واقعا بهتر نیست که کسی که برای انتصاب هاشمی تلاش کرده بیاید و توضیح دهد چرا آن زمان این فرد انتخاب شد و حالا چرا باید تغییر کند؟ اگر که این فرد در انجام وظایفش ناتوان بوده که باید بیایند و توضیح بدهند و از مردم بابت این ناتوانی و کم کاری عذرخواهی کنند. چه بسا تخلفاتی رخ داده باشد. بهرحال باید توضیح داده شود که مبنای تغییرات چیست در غیر این صورت برداشت عموم این خواهد بود که هر چند وقت یک بار تغییرات تنها بر اساس خواست شخصی و بدون برنامه انجام می شود.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.