تشکر ترامپ از ایران برای آزادی مایکل وایت و دعوت برای مذاکره 'پیش از انتخابات آمریکا'
وایت، اهل شهر امپریال بیچ در جنوب کالیفرنیا که ۱۳ سال در نیروی دریایی آمریکا خدمت کرده است، در ژوئیه دو سال پیش (۲۰۱۸) در شهر مشهد بازداشت شد. به گفته مادرش او برای ملاقات با زنی که با او از طریق آنلاین آشنا شده بود به این شهر سفر کرده بود.
پرسش:دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از ایران برای آزادی مایکل وایت، نظامی سابق آمریکایی، تشکر کرده است.
ترامپ همچنین مقامهای ایرانی را به مذاکره با آمریکا فراخوانده و گفته لازم نیست تا انتخابات آمریکا صبر کنند.
پیش از این مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا هم از "اقدام سازنده" ایران ابراز خشنودی کرد.
آزادی نظامی سابق آمریکایی از زندان در ایران همزمان با آزادی سیروس عسگری و بازگشتش به ایران و همچنین آزادی مجید طاهری، شهروند ایرانی-آمریکایی متهم به نقض تحریمهای آمریکا انجام شده است.
دونالد ترامپ پس از آزادی مایکل وایت در چند توییت از ایران تشکر کرد و از جمله ویدئویی از او را همرسانی کرد که در آن وایت میگوید از ترامپ برای "بازگرداندن عظمت به آمریکا" متشکر است.
ترامپ در حساب توییترش گفت: "تشکر از ایران، این نشان میهد که توافق ممکن است!"
او در توییت دیگری با ابراز شادی از بازگشت مایکل وایت به آمریکا نوشت: "تشکر از ایران. تا انتخابات آمریکا صبر نکنید تا بخواهید یک ماجرای بزرگ درست کنید. من برنده میشوم. شما الان به توافق بهتری میرسید!"
ترامپ همزمان توییتی از مالک اوباما، برادر ناتنی رئیس جمهور سابق آمریکا را بازنشر کرد که در آن به جو بایدن، نامزد احتمالی دموکراتها حمله شده است.
مالک اوباما طرفدار ترامپ است.
ترامپ در توییت دیگری به "جوی خوابالود" حمله کرده است.
مقامهای ایرانی میگویند با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها نمیتوان اعتماد کرد که آمریکا به تعهداتش پایبند باشد و نمیشود مذاکره کرد. سخنی که به راحتی نمی توان ردش کرد.
سیاست خارجی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقشی محوری دارد و بخش مهمی از بحثهای انتخاباتی به دفاع یا نقد سیاست خارجی دولت وقت برمیگردد.
در ادبیات سیاسی آمریکا برای اشاره به خبرهایی که میتواند در آستانه انتخابات سرنوشت آن را تغییر دهد "غافلگیری اکتبر" گفته میشود.
این اصطلاح به دوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون برمیگردد. در آستانه انتخابات ۱۹۷۲ و در زمانی که جنگ ویتنام به شدت بر فضای سیاسی آمریکا سایه انداخته بود، هنری کیسینجر، چهره کلیدی دولت نیکسون، اعلام کرد صلح در ویتنام در دسترس است.
علاوه بر این در انتخابات سال ۱۹۸۰ (۱۳۵۸ خورشیدی) تصور میشد که جیمی کارتر، رئیسجمهور وقت، بتواند با آزادی گروگانهای آمریکایی در ایران به پیروزی در انتخابات برسد.
اما چنین اتفاقی نیفتاد و رونالد ریگان پیروز شد. چند دقیقه پس از سوگند یاد کردن ریگان به عنوان رئیس جمهور جدید، ایران گروگانهای آمریکایی را آزاد کرد.
ابوالحسن بنیصدر، رئیس جمهور سابق ایران و گری سیک، مقام سابق آمریکایی، از جمله کسانی هستند که میگویند آزادی گروگانها در نتیجه معامله پنهانی برخی مقامهای جمهوری اسلامی و ستاد انتخاباتی ریگان به تاخیر افتاد تا از پیروزی کارتر ممانعت شود.
آزادی زندانیان
مایکل وایت، نظامی سابق آمریکایی که در مشهد بازداشت و دوسال در ایران زندانی بود، پس از آزادی با هواپیمای دولت سوئیس ایران را ترک کرد و در زوریخ مورد استقبال برایان هوک قرار گرفت.
هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران است.
وایت پس از بازگشت به آمریکا گفت شخصا از دونالد ترامپ برای بازگرداندن او به کشورش تشکر میکند. همچنین برای "بازگرداندن عظمت به آمریکا".
این شعار اصلی ترامپ و طرفداران او است.
آزادی مایکل وایت یک روز پس از آن صورت گرفت که سیروس عسگری، شهروند ایرانی که در آمریکا بازداشت شده بود به ایران بازگشت. همزمان مجید طاهری، یک پزشک ایرانی-آمریکایی هم در آمریکا آزاد شد.
طاهری، که از ۳۳ سال پیش ساکن آمریکا بود و در ایالت فلوریدا مطب دارد، به نقض قوانین تحریمهای ایران متهم بود و ۱۶ ماه را در بازداشت گذرانده بود.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه در توئیتی از آزادی این زندانیان ابراز خوشحالی کرد و نوشت مجید طاهری و مایکل وایت به زودی به خانوادههایشان ملحق خواهند شد. او گفته این موضوع میتواند برای شامل همه زندانیان شود و نه صرفا چند نفر خاص.
وایت، اهل شهر امپریال بیچ در جنوب کالیفرنیا که ۱۳ سال در نیروی دریایی آمریکا خدمت کرده است، در ژوئیه دو سال پیش (۲۰۱۸) در شهر مشهد بازداشت شد.
به گفته مادرش او برای ملاقات با زنی که با او از طریق آنلاین آشنا شده بود به این شهر سفر کرده بود.
مایکل وایت به اتهام توهین به رهبر انقلاب و همچنین انتشار مطالبی بر ضد جمهوری اسلامی و همچنین انتشار عکس خصوصی در شبکههای اجتماعی به ده سال زندان محکوم شده بود.
###