معاون وزارت دادگستری خواستار 'مجازات شدید' قاتل رومینا شد- روحانی خواستار تدوین قوانین سخت‌تر درباره خشونت خانگی شد

محمود عباسی، معاون وزارت دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در واکنش به این اتفاق گفته پدری که هنوز در قرون وسطی زندگی می‌کند و همچنان فرزند خویش را ملک طلق خود می‌پندارد و او را موجود مستقل انسانی نمی‌شناسد که دارای حقوقی است همانند دیگر کودکان و انسان‌ها؛ به خود اجازه می‌دهد که به او تعرض کند و حتی حیات او را در گرو اراده خود می‌پندارد.

پرسش: حسن روحانی، رئیس جمهوری در جلسه هیات دولت با "ابراز تاسف از خشونت در تالش" دستور تسریع در رسیدگی به لوایح منع خشونت را صادر کرده است. معاون دادگستری ایران هم وعده مجازات شدید متهم این حادثه را داده است.

حسن روحانی این دستور را پس از آن صادر کرده که پلیس استان گیلان قتل ناموسی دختری ۱۳ ساله به دست پدرش در روستایی در این استان را تایید کرده است. پیشتر رسانه‌های محلی گزارش داده بودند که پدر رومینا اشرفی او را با داس در خواب "سر بریده است."

محمود عباسی، معاون وزارت دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در واکنش به این اتفاق گفته "بدون تردید وظیفه سنگین ما پیگیری قضایی موضوع و مجازات شدید عامل این جنایت است".

او گفته "پدری که هنوز در قرون وسطی زندگی می‌کند و همچنان فرزند خویش را ملک طلق خود می‌پندارد و او را موجود مستقل انسانی نمی‌شناسد که دارای حقوقی است همانند دیگر کودکان و انسان‌ها؛ به خود اجازه می‌دهد که به او تعرض کند و حتی حیات او را در گرو اراده خود می‌پندارد".

در واکنشی دیگر، شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی هم خواستار تغییر "قانون، رویه قضایی و فرهنگ حاکم" شده است.

 

پست توییتر از @mowlaverdi: رومینا نه اولین قربانی قتل های ناموسی است و نه آخرین آن؛ تا زمانی که قانون، رویه قضایی و فرهنگ حاکم و مسلط بر جوامع محلی و جهانی بازدارندگی لازم را نداشته و با تشویق و ترویج آن در خدمت این جنایت بشری باشند!#لایحه_تامین_امنیت_زنان_در_برابر_خشونت#لایحه_حمایت_از_کودکان_و_نوجوانان کپی‌رایت تصویر @mowlaverdi @mowlaverdi

اما عضو معاونت زنان ریاست‌ جمهوری می‌گوید حقوق شهروندی فقط روی کاغذ ماند.

عالیه شکربیگی رئیس کارگروه خانواده در معاونت زنان ریاست‌جمهوری در واکنش به قتل یک دختر ۱۳ ساله به دست پدرش گفته "حقوق شهروندی فقط روی کاغذ ماند و به خانواده‌ها آموزش داده نشد."

عالیه شکربیگی در گفت‌وگو با ایلنا این قتل را "گویای عدم آگاهی از حقوق زنان و حقوق شهروندی در اجتماع و جامعه" ایران دانسته و گفته "اینگونه قتل‌های خانوادگی در برخی از مواقع رسانه‌ای می‌شود و در بیشتر موارد این قتل‌ها رسانه‌ای نمی‌شود."

پیش از این، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در توییتی در واکنش به این قتل نوشت: "با پیگیری و درخواست دولت و مجلس لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در آخرین مراحل است."

لایحه تامین امنیت زنان در ایران بیش هفت سال است که در انتظار گرفتن تایید از قوه قضاییه مانده است و هر بار به دلایل متفاوت از نوبت رسیدگی خارج می‌شود.

این موضوع در کنار سرنوشت قضایی پرونده موجی از نفرت و انتقاد را در میان کاربران و شبکه‌های اجتماعی ایجاده کرده است.

بر اساس قانون مجازات اسلامی در ایران پدری که فرزندش را بکشد قصاص نمی‌شود و در صورت محکومیت در دادگاه به پرداخت دیه و حبس محکوم می‌شود.

رضا جعفری سدهی، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان گیلان قتل رومینا را "نمونه‌ای از نقض آشکار حقوق کودک" خوانده و گفته "این اتفاق به دلیل فقر آگاهی و وجود باورهای متعصبانه" افتاده است.

همزمان برخی از چهره‌های سیاسی نیز نسبت به زیر سوال بردن ارزش‌های فرهنگی هشدار داده‌اند. از جمله نظام‌الدین موسوی نماینده مجلس یازدهم و مدیر سابق خبرگزاری فارس گفته "برخی جاهلانه یا مغرضانه تلاش دارند پای تعصب دینی پدر را پیش بکشند. در حالی که یکی از مهمترین نهیب‌های قران به عصر جاهلیت، مسئله دختر کشی است".

چه اتفاقی افتاده است؟

رسانه‌های محلی در گیلان گزارش داده بودند که رومینا اشرفی در رابطه‌ای بوده که خانواده او به شدت مخالف آن بوده‌اند و به همین دلیل از خانه فرار کرده است.

اما پلیس بعد از گزارش خانواده‌ها او و مرد همراهش را دستگیر کرده است. به گفته شاهدان محلی رومینا از ترس جانش نمی‌خواسته به خانه برگردد اما پلیس "طبق قانون" او را تحویل خانواده‌اش داده است.

بنا بر این گزارش‌ها بعد از بازگشت به خانه، پدر رومینا در خواب به سراغ او می‌رود و ابتدا سعی می‌کند او را خفه کند، اما نمی‌تواند و با داس گردن او را می‌برد و "سرش را از تنش جدا می‌کند."

 

تصویری از اعلامیه ترحیم این دختر ۱۴ ساله دست‌به‌دست می‌شود که نام پدر او زیر نام مقتول و به عنوان اولین اسم از افراد صاحب عزا دیده می‌شودحق نشر عکس SOCIAL MEDIA
Image caption تصویری از اعلامیه ترحیم این دختر ۱۴ ساله دست‌به‌دست می‌شود که نام پدر او به عنوان متهم قتل زیر نام مقتول و به عنوان اولین اسم از افراد صاحب عزا دیده می‌شود

مادر رومینا بعد از دیدن این صحنه با شیون و فریاد همسایه‌ها را خبر می‌کند و در نهایت پلیس پدر رومینا را دستگیر می‌کند.

جان احمد آقایی، معاون دادگستری گیلان درباره قتل رومینا گفته است: "پس از اینکه فرزند تحویل خانواده می‌شود آنها شب را در منزل یکی از بستگان در آستارا ساکن می‌شوند و شرایط کاملا معمولی و طبیعی بوده است، ولی فردای آن روز به روستای خود بر می گردند و مشخص نیست آنجا چه اتفاق غیر عادی رخ داده است که در هنگام غروب و وقتی دختر در خواب بوده، پدر، دختر خود را به قتل می‌رساند." 

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.