کرونا در آمریکا - دکتر ریچارد برایت: 'سیاهترین زمستان در راه است'
همزمان دونالد ترامپ از آنتونی فاوچی، رئیس مرکز کنترل آلرژی و بیماریهای عفونی که نسبت به لغو زودهنگام محدودیتهای کرونا هشدار داده بود انتقاد کرده و آن را غیرقابل قبول دانسته است.
پرسش:دکتر ریچارد برایت، رئیس برکنار شده آژانسی که مسئول تحقیق و ساخت واکسن و پیشگیری از همهگیریهایی چون کووید۱۹ است گفته در صورت عملکرد نامناسب، آمریکا به لحاظ بهداشتی با سیاهترین فصل سرما در پاییز امسال روبرو خواهد شد.
همزمان دونالد ترامپ از آنتونی فاوچی، رئیس مرکز کنترل آلرژی و بیماریهای عفونی که نسبت به لغو زودهنگام محدودیتهای کرونا هشدار داده بود انتقاد کرده و آن را غیرقابل قبول دانسته است.
روز، پنجشنبه ۱۴ مه ( 25 اردیبهشت)، دکتر ریچارد (ریک) برایت، رئیس برکنار شده مرکز پیشگیری از اپیدمیهای آمریکا است که اکنون تحت عنوان افشاگر در تلاش برای جلوگیری از آنچه "سوءعملکرد" دولت در مقابله با کرونا نامیده شده به کنگره شهادت داده و گفته اگر استراتژی ملی برای مقابله با کووید۱۹ اصلاح نشود، این بیماری به همراه ویروس آنفلوآنزا که معمولا در ماههای پاییز و زمستان همهگیر میشود، میتواند به یک فاجعه بهداشتی در آمریکا بدل شود و جان هزاران نفر را بگیرد.
این مقام بهداشتی سابق دولت آمریکا همچنین به کنگره گفته هشدارهای او درباره جدی بودن همه گیری کرونا و نیاز به آماده شدن برای او در کاخسفید نادیده گرفته شده است.
دکتر برایت که ماه گذشته از کار برکنار شد مدیریت آژانس دولتی را برعهده داشت که از زمان حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ ماموریت آن آمادگی برای مقابله با اپیدمیهای بهداشتی است و در چهار ماه گذشته هم خط مقدم اقدامات دولتی برای تهیه واکسن کرونا بوده است.
این در حالی است که روز گذشته، چهارشنبه ۱۴ مه، آقای ترامپ ضمن انتقاد از هشدارهای دکتر آنتونی فاوچی در جلسه ویدیویی که روز سهشنبه، ۱۲ مه، با سناتورهای کنگره داشت گفته به ویژه از هشدار رئیس مرکز بیماریهای عفونی درباره بازگشایی زودهنگام مدارس "ناراضی" است.
تقابل میان ارشدترین مقام سیاسی آمریکا با مقامهای بهداشتی و پزشکی این کشور در حالی بالا گرفته که شمار جان باختگان کرونا در آمریکا روز پنجشنبه به ۸۴ هزار نفر رسید. شما مبتلایان به ویروس جدید کرونا هم در این کشور اکنون به سوی یک و نیم میلیون نفر میرود.
همزمان ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر دیگر در آمریکا درخواست دریافت مساعده بیکاری کردهاند و به این ترتیب شمار افرادی که طی دو ماه گذشته و از هنگام آغاز محدودیتهای کرونا بیکار شدهاند به بیش از ۳۵ میلیون نفر رسیده است.
آماری که یکی از دلایل اصلی بالا گرفتن اعتراضها به پابرجا ماندن قرنطینهها در شهرهای مختف آمریکا شده است.
ترامپ که در چند هفته گذشته بارها چین را منشاء مصائب کرونا در جهان خوانده، بار دیگر پکن را به خاطر عملکردش در مقابله با شیوع ویروس کرونا محکوم و تهدید کرده به روابطش با این کشور پایان میدهد.
ترامپ روز پنجشنبه در گفتگویی تاکید کرد: "کارهای زیادی است که میتوان انجام داد. می توانیم کل روابطمان را قطع کنیم."
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که اگر دست به این کار بزند چه اتفاقی خواهد افتاد گفت: "۵۰۰ میلیارد دلار ذخیره خواهیم کرد."
ظاهرا اشاره ترامپ به کسری بسیار زیاد آمریکا درتجارت دو جانبه با چین است.
آمریکا پیش از این چین را عامل انتشار ویروس کرونا دانسته و خواستار در نظر گرفتن پرداخت غرامت به خاطر خسارات ناشی از شیوع کرونا از سوی این کشور شده بود.
###