واکنش چین به هوک: آمریکا حقی در قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد

«میخاییل اولیانوف» روز پنجشنبه در توییتی با اشاره به سخنان اخیر واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل خاطرنشان کرد که محدودیت ارسال تسلیحات در مورد ایران، اقدام موقتی است و روز ۱۹ ماه اکتبر آینده بسر می‌رسد.

پرسش:- نمایندگی دائم چین در سازمان ملل متحد، آمریکا را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره توافق هسته‌ای ایران دانست و گفت این کشور حقی برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران یا فعال کردن مکانیسم ماشه ندارد.

 

نمایندگی چین در سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه با انتشار یادداشت توئیتری به اظهارات اخیر برایان هوک نماینده آمریکا در امور ایران واکنش نشان داد.

این نمایندگی تصریح کرد: آمریکا با خروج از برجام به تعهدات خود طبق قطعنامه ۲۲۳۱ عمل نکرد. این کشور حق ندارد که تحریم تسلیحاتی را بر روی ایران تمدید کند چه رسد به این که باعث فعال شدن مکانیسم ماشه شود.

این عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد حفظ برجام تنها راه درست پیش‌رو است.

پیش از این هم نمایندگی چین در سازمان ملل متحد، برجام را یک توافق چندجانبه دانسته و گفته بود: تلاش برای سوء استفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ره به جایی نمی‌برد.

این نمایندگی در ۲۰ اردیبهشت هم تاکید کرده بود: برجام یک توافق چندجانبه است که در شورای امنیت سازمان ملل متحد تایید شد و همچنان از نظر قانونی الزام‌آور و موثر است. این مسئولیت بر عهده همه مشارکت‌کنندگان است تا مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ و توافقنامه عمل کنند. تلاش‌ها برای سوء استفاده از قطعنامه ره به جایی نخواهد برد.

علاوه بر چین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، ادعای آمریکا برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران را مضحک دانست و گفت هیچ دلیلی برای محدودیت تسلیحاتی ایران وجود ندارد.

واسیلی نبنزیا روز سه شنبه در نشست خبری مجازی افزود: دلیلی نمی‌بینم که محدودیت تسلیحاتی بر ایران اعمال شود. آن در ۲۷ مهرماه پایان خواهد یافت.

وی با تاکید بر اینکه این محدودیت، موقت بوده است، ادامه داد: این مساله، تحت عوان ممنوعیت نبود بلکه روشی بود که ایران اجازه می‌یافت با رضایت شورای امنیت امکان صادرات و واردات سلاح را داشته باشد.

این عضو دائم دیگر شورای امنیت اضافه کرد: می‌دانید برای اینکه از ابزار فراهم شده در برجام استفاده کنید، ابتدا باید یکی از مشارکت‌کنندگان در برجام باشید. آمریکا به طور موثر از ۲ سال پیش تا کنون مشارکت‌کننده برجام نبوده است.

نبنزیا تاکید کرد: اکنون آنها در می‌زنند و می‌گویند چند ثانیه صبر کنید، ما فراموش کردیم برخی کارها را در برجام انجام دهیم. اجازه دهید که برگردیم، آن را انجام خواهیم داد و خارج خواهیم شد. این مضحک است.

وی تصریح کرد: برای استفاده از سیستم ماشه، شما باید مشارکت‌کننده در برجام باشید. ایالات متحده دقیقا ۲ سال پیش با افتخار اعلام کرد از آن خارج شده است و در را پشت سر خود بست.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور رسمی اعلام کرد آمریکا دیگر مشارکت‌کننده برجام نیست و دستور داد تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران را بازگردانند.

با گذشت ۲ سال از این اقدام تروریستی، اکنون مایک پمپئو وزیر نفرت دولت ترامپ در تفسیری خودخوانده مدعی شده است به عنوان مشارکت‌کننده قطعنامه ۲۲۳۱ است و حق دارد از مکانیسم ماشه برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران استفاده کند.

این ادعا علاوه بر اینکه مخالف نص صریح قطعنامه است که در واقع بخشی از توافق هسته‌ای ایران محسوب می‌شود، با مخالفت بیشتر طرف‌ها به ویژه جمهوری اسلامی ایران مواجه شده است.

*واکنش روسیه

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد که هیچ دلیلی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران وجود ندارد.

«میخاییل اولیانوف» روز پنجشنبه در توییتی با اشاره به سخنان اخیر واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل خاطرنشان کرد که محدودیت ارسال تسلیحات در مورد ایران، اقدام موقتی است و روز ۱۹ ماه اکتبر آینده بسر می‌رسد.

وی افزود: بیایید موضوعات را به نام واقعی خود بنامیم، در واقع این یک تحریم تسلیحاتی نبود.

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین نوشت: این یک دستور بود که بر اساس آن به ایران اجازه داده می شود تسلیحات را با موافقت شورای امنیت سازمان ملل صادر یا وارد کند.

گفتنی است واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز سه شنبه در نشست خبری مجازی افزود: دلیلی نمی‌بینم که محدودیت تسلیحاتی بر ایران اعمال شود و این محدودیت در ۲۷ مهرماه پایان خواهد یافت.

وی با تاکید بر اینکه این محدودیت، موقت بوده است، ادامه داد: این مساله، تحت عنوان ممنوعیت نبود بلکه روشی بود که ایران اجازه می‌یافت با رضایت شورای امنیت امکان صادرات و واردات سلاح را داشته باشد.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اضافه کرد: می‌دانید برای اینکه از ابزار فراهم شده در برجام استفاده کنید، ابتدا باید یکی از مشارکت‌کنندگان در برجام باشید. آمریکا به طور موثر از ۲ سال پیش تاکنون عضو برجام نبوده است.

نبنزیا تاکید کرد: اکنون آنها در می‌زنند و می‌گویند چند ثانیه صبر کنید، ما فراموش کردیم برخی کارها را در برجام انجام دهیم. اجازه دهید که برگردیم، آن را انجام خواهیم داد و خارج خواهیم شد. این مضحک است. 

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی برخلاف اظهارات گذشته خود، برگرفته از توطئه‌پردازان اندیشکده تروریستی و صهیونیستی بنیاد دفاع از دموکراسی مدعی شد آمریکا مشارکت‌کننده قطعنامه ۲۲۳۱ است و بر اساس بند ۱۱ آن می‌تواند خواستار تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران شود.
روسیه، چین، برخی کشورهای اروپایی و ایران تاکید کرده‌اند این یک برداشت نادرست از قطعنامه است و آمریکا در هجدهم اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به صراحت اعلام کرد به مشارکت خود در برجام خاتمه داده است.

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، روز چهارشنبه از مواضع تندروهای آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران انتقاد کرد.

اولیانوف در توییتی با کنایه درباره مواضع آمریکا در تحریم تسلیحاتی ایران نوشت: آیا می‌دانید چرا روسیه از معامله هسته‌ای ایران (برجام) حمایت می‌کند؟ زیرا که روسیه در ماه اکتبر اجازه برای کسب درآمد از ارسال تسلیحات به ایران به دست می‌آورد؛ این یک شوخی نیست کرکس‌ها (تندروها) در واشنگتن این گونه فکر می‌کنند.

*ظریف: شراکت آمریکا به پایان رسیده

  • محمد جواد ظریف روز پنجشنبه نوشت: افرادی که مدعی شریک بودن در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هستند، پیش از این شراکت خود در آن را پایان داده‌اند.

    محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در پیامی توییتری با زبان کنایه به دولت آمریکا نوشت: آنها که به دنبال پاک کردن (موضوع) کرونا از طریق تزریق مواد ضدعفونی هستند، همچنین استدلال می کنند که آنها "مشارکت کننده" در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هستند.

    به نوشته ظریف، آنها (آمریکایی ها) در حالی مدعی شریک بودن در قطعنامه شورای امنیت هستند که مدت ها پیش به شراکت خود پایان داده اند.

    مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به تکاپوی پمپئو برای تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی ایران گفت: آمریکا هیچ ادله‌ای بر اینکه همچنان مشارکت‌کننده در برجام است، ندارد.
    روانچی در پیامی توییتری نوشت: پمپئو ادعا می‌کند که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا یک "مشارکت کننده" است در حالی که قطعنامه ۲۲۳۱ به "مشارکتکنندگان در برجام" اشاره دارد.
    وی ادامه داد: او (پمپئو) اشاره به "برجام" را حذف می‌کند زیرا رئیس‌اش در  ۸ مه ۲۰۱۸( هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۸) "توقف مشارکت آمریکا در برجام" را اعلام کرد.
    نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: به این دلیل، آمریکا هیچ ادله حقوقی برای اینکه "مشارکت‌کننده" است، ندارد.
    مایک پمپئو پس از آنکه سیاست تروریسم اقتصادی، سیاسی و نظامی رژیم آمریکا را علیه مردم ایران بی نتیجه دید، با استدلال برآمده از بنیاد تروریستی دفاع از دموکراسی مدعی شده است که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، همچنان یکی از مشارکت‌کنندگان برجام است و می‌تواند ایران را به نقض تعهدات برجامی متهم کند و خواستار بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت به ویژه تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران شود.

 

###




مطالب مرتبط

ظریف این حرف ها را باید خیلی زودتر می گفت؛
مسیح مهاجری از کسانی می گوید که می خواستند بلایی تکاندهنده سر آیت الله هاشمی بیاورند

ظریف این حرف ها را باید خیلی زودتر می گفت؛
مسیح مهاجری از کسانی می گوید که می خواستند بلایی تکاندهنده سر آیت الله هاشمی بیاورند

اشاره مسیح مهاجری در ویدیویی که از اظهارات سربسته اش در شبکه های اجتماعی منتشر شده و هویت این افراد روشن نکرده، می تواند متوجه محسن رضایی باشد که بنابر نقل هایی بخاطر برخی اعمال مدیریت هایش در زمان جنگ قرار بود به دستور امام محاکمه صحرایی بشود.

|

نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.