سازمان بهداشت جهانی:رفع تدابیر منع تردد می تواند 'دوباره اپیدمی را شعلهور کند'
دکتر تدروس گبریسوس همچنین نسبت به روند رو به رشد ابتلا به کووید-۱۹ در آفریقا، شرق اروپا، آسیای میانه و آمریکای جنوبی هشدار داد.
پرسش: مدیرکل سازمان بهداشت جهانی (دبلیو اچ او) علیه هرگونه غفلت در مقابله با ویروس کرونا هشدار داده و گفته است که این بیماری "برای مدت های طولانی با ما خواهد بود."
دکتر تدروس گبریسوس همچنین نسبت به روند رو به رشد ابتلا به کووید-۱۹ در آفریقا، شرق اروپا، آسیای میانه و آمریکای جنوبی هشدار داد.
او گفت که رفع مقررات منع تردد می تواند باعث "شعله ور شدن دوباره" شیوع شود.
دکتر تدروس همچنین از عملکرد سازمان بهداشت جهانی در طول این اپیدمی جهانی دفاع کرد.
او گفت بر این باور است که این سازمان با سرعت کافی نسبت به شیوع کووید-۱۹ به جهان هشدار داده بود.
او در کنفرانس خبری روزانه اش در ژنو گفت: "فکر می کنم ما در زمان مناسب وضعیت اضطراری اعلام کردیم در زمانی که جهان وقت کافی برای پاسخ دادن داشت."
سازمان بهداشت جهانی روز ۳۰ ژانویه کووید-۱۹ را یک وضعیت اضطراری برای بهداشت عمومی در سطح بین المللی اعلام کرد و روز ۱۱ مارس گفت که تبدیل به یک اپیدمی جهانی شده است.
هرچند بسیاری از دولت ها عملکرد این سازمان را ستوده اند، درخواست هایی به خصوص از سوی شماری از سیاستمداران در آمریکا برای استعفای دکتر تدروس مطرح شده است.
دکتر تدروس در کنفرانس روز چهارشنبه درباره این درخواست ها گفت او "روز و شب" برای نجات جان مردم تلاش می کند.
به گزارش دانشگاه جانز هاپکینز تاکنون بیش از ۲.۶ میلیون مورد ابتلا در جهان تایید شده و آمار رسمی درگذشتگان بیش از ۱۸۱ هزار نفر است.
- حق نشر عکس AFP
هشدار سازمان بهداشت
دکتر تدروس در این کنفرانس گفت درحالی که به نظر می رسد اپیدمی در بیشتر کشورهای غرب اروپا تثبیت شده یا درحال مهار شدن باشد، بسیاری از کشورها تازه در نقطه شروع اپیدمی قرار دارند.
"و برخی کشورها که ابتدا تحت تاثیر قرار گرفتند حالا به تدریج شاهد ظاهر شدن مجدد موارد بیماری هستند."
او گفت: "اشتباه نکنید - راه درازی در پیش داریم. این ویروس برای مدت زمانی طولانی با ما خواهد بود."
"شکی نیست که دستور در خانه ماندن و سایر تدابیر فاصله گیری اجتماعی در بسیاری کشور سرایت بیماری را با موفقیت مهار کرده. اما این ویروس همچنان به شدت خطرناک است."
"شواهد اولیه حاکیست که بیشتر جمعیت جهان آسیب پذیر است. این یعنی اپیدمی می تواند دوباره شعله ور شود. یکی از بزرگترین خطرات غفلت است."
دکتر مایک رایان مدیر اجرایی دبلیو اچ او هم در همین کنفرانس گفت که برای از سرگیری برخی رویدادهای بزرگ مثل مسابقات ورزشی باید "پیمان اجتماعی تازه ای" میان مردم و دولت ها بسته شود. او گفت که مردم باید بپذیرند که "چیزی به نام شرایط خالی از خطر وجود ندارد."
پیشتر مشاور ارشد پزشکی دولت انگلیس اخطار داد که این کشور باید حداقل تا پایان سال با تدابیری که زندگی اجتماعی را مختل می کند کنار بیایند. پروفسور کریس ویتی گفت "کاملا غیرواقع بینانه" است که انتظار داشته باشیم زندگی ناگهان به حال عادی برگردد.
###