کرونا در آمریکا؛ فرماندار نیویورک درباره نرخ بالای ابتلا هشدار داد، ترامپ به ازسرگیری زودتر زندگی عادی ابراز تمایل کرد
سازمان بهداشت جهانی روز سهشنبه هشدار داد که با شتاب بسیار سریع پخش شدن ویروس، آمریکا ممکن است کانون بعدی شیوع کرونا باشد.
پرسش:همزمان با آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ابراز تمایل کرده که محدودیتهای قرنطینهای هرچه زودتر برداشته شوند، اندرو کومو، فرماندار نیویورک هشدار داده که میزان ابتلا در این ایالت بیش از آن خواهد بود که پیشتر برآورد میشد.
کومو گفت: "حداکثر تعداد مبتلایان بیش از آنی است که برآورد میکردیم و زودتر از آنی که برآورد میکردیم به نقطه حداکثری شیوع خواهیم رسید."
بیش از ۲۵ هزار مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در نیویورک شناسایی شده و بیش از ۲۰۰ نفر هم بر اثر کووید-۱۹ درگذشتهاند.
سازمان بهداشت جهانی روز سهشنبه هشدار داد که با "شتاب بسیار سریع" پخش شدن ویروس، آمریکا ممکن است کانون بعدی شیوع کرونا باشد.
با وجود آنکه ترامپ از تمایلش به پایان سریع محدودیتها گفته، ایالتهای مختلف اقدامات قرنطینهای را تشدید کردهاند.
فرماندار نیویورک از دولت مرکزی انتقاد کرد که تجهیزات و کمکهای کافی برای مقابله با این بیماری به ایالتش نفرستاده و گفت: "ما به کمک دولت فدرال نیاز داریم و به کمک دولت فدرال همین حالا نیاز داریم."
در حالی که سازمان مدیریت بحران ۴۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) به نیویوک فرستاده آقای کومو گفت این ایالت به ۳۰ هزار دستگاه نیاز دارد.
او گفت: "۴۰۰ دستگاه؟ من به ۳۰ هزار دستگاه احتیاج دارم. میخواهید بابت ۴۰۰ تا ازتان تشکر هم بکنم؟ ابعاد بحران را متوجه نشدهاید."
"خودتان ۲۶ هزار نفری را انتخاب کنید که به خاطر فرستادن فقط ۴۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی جانشان را از دست خواهند داد.
اندرو کومو گفت هر سه روز شمار مبتلایان در این ایالت دو برابر میشود و آن طور که مصطلح شده منحنی شمار مبتلایان در طول زمان "کش نیامده" و این یعنی ممکن است تعداد بیماران از ظرفیت نظام درمانی بگذرد.
کومو از این موضع که باید به فکر اقتصاد بود انتقاد کرد و گفت نمیتوان "برای حیات انسان معادل دلاری در نظر گرفت."
او تاکید کرد که حاضر نیست "یکی دو درصد مردم را قربانی کند".
امید ترامپ به پایان قرنطینه تا عید پاک
فرماندار نیویورک در حالی چنین موضعی گرفته که دونالد ترامپ، رئیس جمهور، به ازسرگیری هرچه زودتر زندگی عادی ابراز تمایل کرده است.
ترامپ روز سهشنبه گفت: "به نسبت زود به کارها بازمیگردیم. دو هفتهای که در نظر گرفته شد کمی دیگر تمام میشود، بعدش چند روز دیگر هم صبر میکنیم، اما به زودی به کار بازخواهیم گشت."
او افزود امیدوار است که بازگشت به زندگی تا عید پاک، حدود سه هفته دیگر، ممکن شود.
رئیس جمهور آمریکا گفت: "میتوانیم فاصلهمان را حفظ کنیم و سر کار برویم. یک کمی باید سختی بکشید. باید پنج بار بیشتر از همیشه دستتان را بشوییدو شاید دیگر نتوانید با کسی دست بدهید. اما کشور را به کارش بازگردانیم."
ترامپ توییت کرد: "مردم میخواهند سر کارشان برگردند. آنها فاصلهو باقی امور را رعایت میکنند، از سالمندان هم با عشق و حمایت مراقبت میشود. ما میتوانیم هر دو را با هم بکنیم. نمیشود که علاج بدتر از خود مشکل باشد! کنگره باید فورا اقدام کند. ما با قدرت برمیگردیم."
بگذر از پست توییتر شماره از @realDonaldTrump
Our people want to return to work. They will practice Social Distancing and all else, and Seniors will be watched over protectively & lovingly. We can do two things together. THE CURE CANNOT BE WORSE (by far) THAN THE PROBLEM! Congress MUST ACT NOW. We will come back strong!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) ۵ فروردین ۱۳۹۹
پایان پست توییتر شماره از @realDonaldTrump
او ساعاتی بعد در کاخ سفید گفت که "روزنه امیدی می بیند" اما تاکید کرد که "تصمیم های ما مبتنی بر فاکت ها و داده ها خواهد بود."
دکتر آنتونی فاوچی کارشناس ارشد دولت در زمینه بیماری های واگیردار و از اعضای کارگروه کاخ سفید در مبارزه با این بحران در همین کنفرانس خبری گفت: "هیچ کس نمی خواهد از شدت عمل بکاهد به خصوص وقتی می بیند در جایی مثل نیویورک چه می گذرد."
هم اکنون آمار ابتلا به کووید-۱۹ در آمریکا به ۵۵ هزار مورد رسیده و تقریبا ۸۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
در جهان شمار رسمی کسانی که مبتلا شده اند ۴۲۰ هزار نفر است و شمار قربانیان به ۱۹ هزار نفر نزدیک می شود.
دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره آمریکا بر سر جزئیات مصوبهای بر مشوقهای اقتصادی مذاکره میکنند که ارزش آن به دو تریلیون دلار خواهد رسید.
در هند قرنطینه سراسری اعلام شده است و بیش از یک میلیارد نفر شهروند این کشور به مدت سه هفته با هشدار فرماندار نیویورک همزمان با تمایل ترامپ به ازسرگیری زودتر کارهامحدودیتهای سختگیرانه تردد روبرو خواهند بود.
در اسپانیا ۵۴۰ نفر ظرف یک روز جانشان را از دست دادهاند.
در آلمان بیش از ۴۷۰۰ نفر دیگر به شمار مبتلایان اضافه شده و در مجموع به حدود ۲۷۵۰۰ نفر رسیده است.
در ایتالیا برای سومین روز متوالی نرخ مبتلایان جدید کاهش نشان داده است. البته همچنان ۷۴۳ نفر دیگر درگذشتهاند که بیش از صد نفر بزرگتر از شمار قربانیان روز دوشنبه است. با وجود این تعداد بالای مرگ، کاهش نرخ ابتلا میتواند نشانه مثبتی باشد که محدودیتها در ایتالیا جواب داده است.
در ژاپن، المپیک توکیو به تعویق افتاده است.
در بریتانیا ۸۲ نفر دیگر جانشان را از دست دادهاند و شمار مبتلایان از هشت هزار نفر گذشته است. برخی دانشمندان ابراز تاسف میکنند که دولت زودتر محدودیت تردد را برقرار نکرد.
در عربستان سعودی اولین مورد مرگ بر اثر کرونا گزارش شده است.
مقام های فرانسه روز سه شنبه اعلام کرده اند که ۲۴۰ نفر دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند که شمار کل قربانیان را به ۱۱۰۰ نفر می رساند.
فرانسه بعد از چین، ایتالیا، ایران و اسپانیا پنجمین کشوری است که آمار مرگ در اثر کووید-۱۹ در آن از هزار نفر فراتر رفته است.
جرومی سالومون مدیر سازمان بهداشت فرانسه گفت که موارد ابتلا هم به ۲۲ هزار و ۳۰۰ مورد رسیده که ۱۲ درصد نسبت به ۲۴ ساعت قبل افزایش پیدا کرده.
به گفته او حال بیش از ۲۵۰۰ بیمار وخیم است. اکنون تعداد تخت های بیمارستانی مجهز به دستگاه تنفس مصنوعی در این کشور هشت هزار است.
در تاجیکستان، که تاکنون حتی یک مورد کرونا هم در آن گزارش نشده و جشن نوروزی پر جمعیتی هم در حضور رئیس جمهور برگزار شد، دولت تصمیم گرفته که مرز با قرقیزستان را ببندد.
در افغانستان شمار مبتلایان قطعی به ۷۴ نفر رسیده و همچنین اعلام شده که ۱۶ شهروند این کشور در ایران درگذشتهاند. چهار نیروی ناتو که به تازگی به افغانستان اعزام شدهاند در میان مبتلایان هستند.
###