نمایی ازجهان کرونازده؛از قرنطینه نخست وزیر کانادا و سناتورآمریکایی تا تعویق پرتاب فضاپیما و تعطیلی های گسترده در اروپا

درحالی که کشورهای مختلف اطراف جهان برای مهار ویروس جدید کرونا می کوشند، در بسیاری نقاط مدارس بسته شده، رویدادهای ورزشی لغو شده و موسسات فرهنگی فعالیت خود را معلق کرده اند.

پرسش: شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا به نام کووید19 به طور گسترده و عمیق بر فعالیت ها و امور رایج در سرتاسر کره زمین تاثیر منفی گذاشته و موجی که چند هفته است شرق را فرا گرفته اینک سرزمین های غربی را در می نوردد.

در این میان گفته شده است سوفی گرگوار ترودو، همسر نخست‌وزیر کانادا، به بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید، کووید-۱۹، مبتلا شده‌است.

پیش از آن‌که جواب آزمایش خانم ترودو مثبت اعلام شود، نخست‌وزیر کانادا نیز، بر اساس توصیه‌های موجود در قبال ویروس، خود را در قرنطینه خانگی قرار داده بود.

پزشکان و پژوهشگران نهادهایی مانند سازمان جهانی بهداشت از افرادی که در تماس نزدیک با مبتلایان به ویروس کرونا هستند، می‌خواهند تا خود را به مدت ۱۴ روز در قرنطینه قرار دهند.

ویروس کرونای جدید سرعت شیوع زیادی دارد و به همین دلیل نیز قرنطینه به افرادی که در معرض آن قرار گرفته‌اند و یا علائمی مانند تب، سرفه خشک و تنگی نفس دارند، توصیه می‌شود.

سخنگوی جاستین ترودو در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته نخست‌وزیر کانادا در وضعیت مناسبی قرار دارد. بنا بر گزارش‌ها او هنوز هیچ علامتی از ابتلا به کرونا بروز نداده است.

سوفی گرگوار در قرنطینه درمانی قرار گرفته است. او به تازگی از سفری به انگلیس بازگشته بود و تا پیش از تست کرونا، علائم خفیفی از ابتلا به آنفلوآنزا داشت.

بنا بر بیانیه دفتر نخست‌وزیری خانم گرگوار هنوز نشانه‌ای از ابتلای شدید به بیماری ندارد، در وضعیت جسمی مناسبی‌ست و برای روزهای پیش‌رو جدا از دیگران خواهد بود.

کانادا تا روز پنج‌شنبه ابتلای ۱۳۸ نفر به ویروس کرونا را تائید کرده است. 

درهمین حال،دفتر لیندسی گراهام، سناتور مشهور جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی، پنجشنبه اعلام کرده است که سناتور گراهام تا زمان دریافت نتیجه تست ویروس کرونا در خانه خود در قرنطینه خواهد ماند.

سناتور لیندسی گراهام در تعطیلات آخر هفته به دیداردونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در مارالاگو در ایالت فلوریدا رفته بود. وی در این سفر با هیات همراه ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل در این محل دیدار کرد. این در حالی است که سخنگوی رئیس جمهوری برزیل در این محل حضور داشته و تست کرونای وی مثبت اعلام شده است.

به دنبال انتشار این خبر، دفتر سناتور لیندسی گراهام اعلام کرد که وی تست ویروس کرونا داده است و تا زمان روشن شدن نتیجه خود را قرنطینه می کند.

در بیانیه دفتر این سناتور جمهوریخواه آمده است که لیندسی گراهام به یاد ندارد که با ژائیر بولسونارو یا این مقام برزیلی دست داده باشد، ولی جهت احتیاط منتظر نتیجه تست خواهد بود.

در تحولی دیگر اعلام شد که کوه اورست به دلیل شیوع ویروس کرونا بسته شد.

  • نپال سالانه ۴ میلیون دلار درآمد از صدور مجوز برای صعود به کوه‌های این کشور به دست می‌آورد.

  • حق نشر عکس AFP PHOTO / PROJECT POSSIBLE

دولت نپال صعود از هیمالیا را به خاطر هراس از شیوع ویروس کرونا ممنوع کرده است.

نپال همچنین صدور ویزا برای گردشگران در فرودگاه‌های این کشور را به طور موقت متوقف کرده است.

ممنوعیت صعود به کوه اورست تا پایان این فصل کوهنوردی پابرجاست.

دولت نپال گفته است مجوزهای صعود صادر شده از ۱۴ مارس تا ۳۰ آوریل را لغو کرده است.

چین پیشتر مجوزهای صادر شده برای صعود به کوه‌های هیمالیا از سمت شمال را که تحت کنترل این کشور است، لغو کرده بود.

نپال سالانه ۴ میلیون دلار درآمد از صدور مجوز برای صعود به کوه‌های این کشور به دست می‌آورد.

رئیس دفتر نخست‌وزیری نپال گفته است این کشور تصمیم گرفته تا ۳۰ آوریل صدور ویزاهای گردشگری را لغو کند.

بیشتر افرادی که برای صعود به کوه به نپال سفر می‌کنند از کشورهای آمریکا، هند، چین، بریتانیا، ژاپن و کره جنوبی هستند.

هر فرد برای صعود به اورست باید ۱۱ هزار دلار به دولت نپال برای دریافت مجوز پرداخت کند.

نپال تا کنون ابتلای یک نفر به ویروس کرونا را تائید کرده است اما هند، کشور هم‌مرز با آن بیش از ۷۰ نفر مبتلا دارد.

دولت نپال از مردم این کشور خواسته از اجتماعات بزرگ از جمله مراسم ازدواج پرهیز کنند.

بیش از ۱۲۵ هزار نفر در ۱۱۸ کشور جهان به ویروس کرونا مبتلا هستند و تا کنون بیش از ۴۶۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

از ۱۴ کوه بلند دنیا، هشت کوه در نپال واقع است.

همچنین تعطیلی‌های گسترده در کشورهای مختلف برای مهار ویروس کرونا گزارش شده است

  • درحالی که کشورهای مختلف اطراف جهان برای مهار ویروس جدید کرونا می کوشند، در بسیاری نقاط مدارس بسته شده، رویدادهای ورزشی لغو شده و موسسات فرهنگی فعالیت خود را معلق کرده اند.

در آمریکا کلیه رویدادهای عمده ورزشی متوقف شده و اجرای نمایشنامه ها در برادوی نیویورک برای یک ماه تعطیل شده است.

در همین حال فرانسه یکی از تازه ترین کشورهای اروپایی است که کلیه مدارس، دانشگاه ها و مهدکودک ها را تعطیل می کند.

امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور شیوع کووید-۱۹ در فرانسه را جدی ترین بحران بهداشتی در یک قرن اخیر توصیف کرده است.

به گفته سازمان بهداشت جهانی بیش از ۱۲۵ هزار نفر در ۱۱۸ کشور جهان به این بیماری مبتلا شده اند. آمار مرگ هم از ۴۶۰۰ نفر فراتر رفته است.

تاثیر بر بخش فرهنگی

بعضی از مهم ترین موزه ها و گالری های جهان اکنون درهای خود را به روی عموم بسته اند.

از جمله موزه وان گوگ و رایکس در آمستردام هلند اعلام کردند که تا پایان ماه مارس تعطیل خواهند بود.

در آمریکا موزه هنری متروپولیتن نیویورک که بزرگترین موزه هنری جهان است، گفت که هر سه ساختمان خود در شهر را می بندد. کلیه موزه های اسمیتسونین در واشنگتن دی سی و شهر نیویورک هم از روز شنبه تعطیل خواهند بود.

اندرو کومو، فرماندار نیویورک، کلیه تجمع های بالای ۵۰۰ نفر را ممنوع کرده که باعث شده برادوی کلیه نمایشنامه ها را برای یک ماه تعطیل کند.

شهر بازی دیزنی‌لند در کالیفرنیا اعلام کرد که از روز شنبه در میان موجی از موارد ابتلا در این ایالت تعطیل خواهد بود.

در عالم سینما، اکران تازه ترین قسمت فیلم "تند و سهمگین" (Fast and Furious) ۱۱ ماه عقب افتاده که یکی از فیلم هایی است که اکران آنها معلق می ماند. جنشواره سینمایی ترایبکا در آمریکا هم به تاخیر افتاده است.

روز پنجشنبه همچنین قطر اعلام کرد که کلیه سینماها، تئاترها، سالن های ورزش و بازی و موزه ها را می بندد.

  • لغو رویدادهای ورزشی

دنبال کردن تمامی این تصمیم ها دشوار است اما بعضی از رویدادها قابل‌توجه‌ترند.

در آمریکا بازی های ان‌اف‌ال (لیگ فوتبال آمریکایی)، ان‌بی‌ای (لیگ بسکتبال) و ام‌ال‌اس (لیگ فوتبال) برای ادامه فصل جاری لغو شده است. تورهای ای‌تی‌پی (تنیس حرفه ای مردان) هم برای شش هفته معلق شده است.

همچنین مسابقات اتومبیلرانی گراند پری استرالیا که نقطه شروع فصل فرمول یک است و قرار بود پایان هفته برگزار شود لغو شده است.

پیست های اسکی در استان تیرول در غرب اتریش هم از روز یکشنبه کار را معلق می کنند.

همچنین رشته تعلیق ها و تاخیرهایی گریبان فوتبال اروپایی از جمله بازی منچستر سیتی با رئال مادرید را گرفته است و همزمان کلیه بازی های باشگاهی فرانسه تا اطلاع ثانوی معلق شده.

  • تازه ترین موارد قرنطینه

روز پنجشنبه تردد در چهار شهر در منطقه کاتالونیا(اسپانیا) ممنوع شد که اولین اقدام از این نوع در اسپانیاست. این تصمیم که بر زندگی حدود ۷۰ هزار نفر تاثیر می گذارد درحالی اتخاذ شد که آمار مرگ در اسپانیا از ۴۷ مورد در روز چهارشنبه به ۸۴ مورد رسید.

در ایتالیا دولت دستور بستن کلیه رستوران ها، میکده ها و تقریبا همه فروشگاه ها به جز داروخانه ها و فروشگاه های مواد غذایی را صادر کرده است. آمار تلفات در این کشور اکنون از هزار نفر فراتر رفته.

روز پنجشنبه همچنین رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین منع تردد از مبدا و به مقصد مانیل، پایتخت، را اعلام کرد.

تعطیلی مدارس

ایرلند، اسپانیا، فرانسه، فیلیپین، پرتغال و بولیوی از جمله کشورهایی هستند که روز پنجشنبه تعطیلی مدارس را اعلام کردند. ایالت مریلند آمریکا هم مدارس را برای دو هفته تعطیل کرد که به نظر می رسد اولین مورد در آمریکا باشد.

دولت انگلیس هم در حال بررسی اعمال چنین تدابیری است اما گفت که توصیه علمی این است که ضرر این اقدام در این مرحله می تواند بیش از سود آن باشد. با این حال کلیه سفرهای خارجی از مدارس ممنوع شده و از کلیه دانش آموزانی که سرفه یا تب بالا دارند خواسته شده خود را برای هفت روز قرنطینه کنند.

بورس جانسون نخست وزیر انگلیس گفت این بدترین بحران بهداشت عمومی در کشور "برای یک نسل" است و اخطار داد که خیلی از خانواده ها ممکن است "عزیزان خود را زوتر از آنکه باید از دست بدهند."

و آخرین خبر اینکه پرتاب فضاپیمای مشترک اروپا و روسیه با نام «اگزومارس» که قرار بود در سال جاری به فضا ارسال شود، بخاطر مشکلات تکنیکی و ویروس کرونا به سال ۲۰۲۲ موکول شد.

دیمیتری راگوزینمدیرعامل سازمان فضایی فدرال روسیه (روس‌کوسموس) پنج‌شنبه گفت این سازمان به همراه آژانس فضایی اروپا تصمیم دشوار امابسیار مناسب برای به تاخیر انداختن پرتاب اگزومارس اتخاذ کردند.

بگفته وی این تصمیم به خاطر تقویت همه سیستم‌های فضاپیما، همچنین وضعیت فوق‌العاده در رابطه با شیوع کرونا در اروپا گرفته شد، چرا که کارشناسان روسی عملا امکان سفر به کشورهای شریک در توسعه پروژه را نداشتند.

مدیر آژانس فضایی اروپا نیز گفته است فعالیتهای راست‌آزمایی و بازبینی بیشتر زمینه را برای پرتاب موفق و ایمن این فضاپیما به مارس فراهم خواهد کرد.

پرتاب اگزومارس به فضا تاکنون چندین بار به تاخیر انداخته شده است. قبلا قرار بود این فضاپیما در سال ۲۰۱۸ پرتاب شود، اما به سال جاری موکول شده بود.

این پروژه برای تحقیقات پیرامون سیاره مارس آماده شده است.

 

###




مطالب مرتبط

دو سناتور تندروی ضد ایرانی طرحی برای لغو معافیت‌های هسته‌ای ایران ارائه کردند

دو سناتور تندروی ضد ایرانی طرحی برای لغو معافیت‌های هسته‌ای ایران ارائه کردند

به گفته این مقام دولتی آمریکا، که هویت او در گزارش مشخص نشده است، طرح این سناتورهای جمهوریخواه از تمدید سه معافیتی که طبق توافق وین اجازه می‌دهد فعالیت‌های رآکتور اراک، تاسیسات فردو و رآکتور تحقیقاتی تهران ادامه یابد، جلوگیری می‌کند.

|

نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.