جست‌و‌جو برای موجودات فرازمینی باید جدی گرفته شود

به گفته دکتر سیمیون، همین پیشرفت باعث شده است که بسیاری از دانشمندان معتبر به این نتیجه برسند که باید جست‌وجو برای یافتن موجودات هوشمند فرازمینی را جدیتر بگیریم.

پرسش:رئیس یکی از رصدخانه‌های ملی آمریکا می‌گوید که جست‌وجو برای یافتن موجودات هوشمند در دیگر نقاط جهان را باید جدیتر گرفت.

دکتر آنتونی بیزلی به بی‌بی‌سی گفت که این عرصه سالیان سال است که از منابع پژوهشی دولتی محروم مانده است و دولت‌ها باید کمک بیشتری بکنند.

حمایت او از جست‌وجو برای یافتن موجودات هوشمند فرازمینی نقطه عطفی در برخورد با عرصه‌ای محسوب می‌شود که تا همین اواخر در حاشیه قرار داشت.

دکتر بیزلی این نظرات را در جلسه انجمن پیشبرد علوم آمریکا در سیاتل مطرح کرد.

 

آیا موجودات دیگری در سیاره‌های دیگر هستند یا نه؟حق نشر عکس Allen Observatory
Image caption آیا موجودات دیگری در سیاره‌های دیگر هستند یا نه؟

 

مدیر رصدخانه ملی رادیویی آمریکا در شارلوتسویل ایالت ویرجینیا گفت که دیگر وقت آن است که "توجه بیشتری به این عرصه کنیم و باید کاملا با دیگر حوزه‌های ستاره‌شناسی ادغام شود."

همزمان با سخنان دکتر بیزلی، یکی از حامیان مالی خصوصی پژوهش درباره موجودات هوشمند هم اعلام کرد که رصدخانه آرایه بسیار بزرگ مستقر در ایالت نیومکزیکو نیز به تلاش‌ها برای یافتن این موجودات در دیگر نقاط جهان کمک می‌کند.

آرایه بسیار بزرگ یک رصدخانه چند-آنتنی است و یکی از مجهزترین تلسکوپ‌های دنیا محسوب می‌شود.

 

سلامحق نشر عکس BWFolsom
Image caption سلام!

به گفته دکتر اندرو سیمیون، رئیس یکی از تیم‌های تحقیقاتی مرکز پژوهش‌های موجودات هوشمند فرازمینی در دانشگاه برکلی، جذب این تلسکوپ باعث افزایش "۱۰ یا حتی ۱۰۰ برابری" احتمال پیدا کردن حیات هوشمند می‌شود.

او به بی‌بی‌سی گفت "ما حالا برای بررسی کامل تمامی آسمان آمادگی داریم. چنین کاری هرگز انجام نشده است."

به نظر دکتر سیمیون، اعتباری که ورود این تلسکوپ به این پژوهش‌ها می‌بخشد به همان اندازه اهمیت دارد.

او می‌گوید "ما دوست داریم که این عرصه از یک محفل کوچک دانشمندان و مهندسان در کالیفرنیا که از مجامع دانشگاهی نیز دور افتاده است، به حوزه‌ای تبدیل شود که مانند باقی حوزه‌های پژوهشی کاملا در ستاره‌شناسی و اخترفیزیک ادغام شده باشد."

line

یافته‌ای جدید درباره چگونگی پیدایش منظومه شمسی:

 

تیم تحقیقاتی دکتر سیمیون دنبال یافتن پیام‌های ارتباطی بین موجودات هوشمند فرازمینی است و برای این کار از بودجه خصوصی استفاده می‌کند. این پروژه ده ساله در سال ۲۰۱۶ شروع شد و میلیاردری به نام یوری میلنر بودجه ۱۰۰ میلیون دلاری آن را تامین کرده است.

پروفسور لرد ریس، ستاره‌شناس سلطنتی بریتانیا، رئیس گروه مشاوران بین‌المللی این پروژه است. او به بی‌بی‌سی گفت که برخورددهنده هادرونی بزرگ که سالانه چند میلیارد دلار بودجه دارد هنوز نتوانسته است به هدفش که پیدا کردن ذرات کوچکتر از اتم است دست یابد، برای همین دولت‌ها باید به اختصاص چند میلیون دلار بودجه برای یافتن موجودات هوشمند فرازمینی فکر کنند.

به گفته او "برای خود من دفاع از چنین پروژه‌ای به مراتب راحتتر از یک شتاب‌دهنده ذره‌ای است. جست‌وجو برای یافتن موجودات هوشمند فرازمینی شاید احتمال موفقیت ناچیزی داشته باشد، ولی به خاطر اهمیت زیادش قطعا کار ارزشمندی است."

ناسا قبلا سالی ۱۰ میلیون دلار بودجه به این کار اختصاص می‌داد. اما منابع مالی در سال ۱۹۹۳ و در پی تصویب طرح سناتور ریچارد برایان که معتقد بود این کار دور ریختن پول است قطع شد.

سناتور برایان در آن زمان گفته بود "امیدوارم که این مصوبه باعث شود که دیگر از بیت‌المال برای فراهم کردن لزومات فصل شکار مریخی‌ها استفاده نشود."

کجا باید دنبال حیات فرازمینی گشت؟حق نشر عکس stocksnapper
Image caption کجا باید دنبال حیات فرازمینی گشت؟

از آن زمان به بعد دیگر در هیچ کجای دنیا هیچ بودجه عمومی قابل ملاحظه‌ای به این عرصه اختصاص داده نشده است. البته تحقیقات اخترزیست‌شناسی برای یافتن مدارکی مبنی بر وجود انواع ابتدایی حیات از راه بررسی مواد موجود در اتمسفر سیارات دیگر با حمایت‌های فزاینده‌ای روبه‌رو شده است.

با وجود اینکه در سال ۱۹۹۳ نخستین سیاره‌ها در خارج منظومه شمسی کشف شده بودند، اما کسی نمی‌دانست که این کار ادامه پیدا خواهد کرد یا نه. حالا می‌دانیم که روندی ادامه‌دار است و تا امروز حدود چهار هزار سیاره کشف شده است.

به گفته دکتر سیمیون، همین پیشرفت باعث شده است که بسیاری از دانشمندان معتبر به این نتیجه برسند که باید جست‌وجو برای یافتن موجودات هوشمند فرازمینی را جدیتر بگیریم.

"بشر همیشه به آسمان شب نگاه کرده است و به این فکر کرده است که آیا کس دیگری آن بالا هست؟ ما حالا نه تنها امکان یافتن پاسخ این پرسش را داریم، بلکه شاید بتوانیم کشفی کنیم که قطعا مهمترین و تاثیرگذارترین کشف علمی در تاریخ بشر خواهد بود."

 

 




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.