تاکید مجدد آمریکا بر لزوم تمدید منع بینالمللی فروش تسلیحات به ایران
وزارت خارجه روسیه در حال حاضر تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را رد میکند. روسیه و آمریکا در شورای امنیت ملل متحد صاحب حق وتو هستند.
پرسش: نمایندگی آمریکا نزد ملل متحد در بیانیهای، ضمن متهم کردن دوباره ایران به انجام حملات موشکی به عربستان، و ادعای «رفتارهای مخرب» و «تهدید منطقه» ایران، خواستار تمدید منع بینالمللی فروش جنگافزار به ایران شد.
بیانیه مطبوعاتی هیئت نمایندگی آمریکا در سازمان ملل روز ۲۴ بهمن ماه منتشر شدهاست. این بیانیه در پیوند با گزارش تازه کارشناسان ملل متحد در مورد یمن ارائه شده، اما به طور مشخص خواستار تمدید ممنوعیتهای بینالمللی در مورد فروش جنگافزار به ایران شدهاست.
این بیانیه بار دیگر ایران را متهم کرده در حملات به تاسیسات نفتی عربستان دست داشته است. در این رابطه به گزارش تازه سازمان ملل در مورد اینکه «حوثیها نمیتوانستند دست به چنین حملاتی بزنند» اشاره کردهاست.
جمهوری اسلامی دست داشتن در حملات به تاسیسات نفتی عربستان را رد کردهاست.
کارشناسان سازمان ملل در گزارشی که اخیرا به شورای امنیت ارائه کردهاند، همچنین اظهار کردهاند که ویژگیهای فنی برخی از سلاحها و قطعات پهپادهایی که به شورشیان حوثی در یمن میرسد، به تسلیحات ساخت ایران شباهت دارد.
جمهوری اسلامی با وجود تأکیدش بر حمایت از شبهنظامیان حوثی(انصارالله ) یمن، ارسال جنگافزار برای آنها و نقض قطعنامههای شورای امنیت را رد میکند.
نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در عین حال با اشاره به دیگر اقدامات شبهنظامیان مورد حمایت تهران، از جمله حملات راکتی منتسب به آنها و حمله به ورودی سفارت ایالات متحده در بغداد، تهران را متهم کرده که به «تروریسم، اخاذی اتمی و رفتارهای مخرب» ادامه میدهد.
ایران اتهامهای آمریکا را پیشتر رد کرده بود و میگوید دستی در این وقایع ندارد.
این در حالیست دولت آمریکا در دی ماه به دستور دونالد ترامپ، دست به اقدام آشکار تروریستی زد و سردار قاسم سلیمانی را در سفر رسمی و غیر نظامی به بغداد هدف قرار داد و شهید کرد.
ایران در واکنش دست به حملات موشکی به دو پایگاه مورد استفاده آمریکا در عراق زد.
در بیانیه نمایندگی آمریکا در سازمان ملل گفته شده که کمتر ۳۶ هفته از ممنوعیتها و تحریمهای بینالمللی علیه تجارت تسلیحات با ایران مانده و لازم است که این تحریمها تمدید شوند.
واشینگتن میگوید تمدید نشدن این تحریمها، دستیابی ایران به سلاحهای قدرتمندتر را محتمل میسازد، که «پایهگذار یک نگرانی حیاتی بهمراتب بیشتر برای جامعه بینالمللی است».
مقامهای آمریکایی پیشتر نیز با ارائه هشدارهای مشابه خواستار تمدید تحریمها شده بودند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری در آبان امسال گفته بود «اگر برجام را نگه داریم سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ما میتوانیم به راحتی هم سلاح بخریم و هم بفروشیم.»
همان روز در واکنش مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «بهترین دلیلی که روحانی برای باقی ماندن در این توافق فاجعهبار ارائه کرده، این است که جمهوری اسلامی بتوانند پهپاد، موشک، تانک، جنگنده و تجهیزات دیگر بخرند و بفروشند».
وزارت خارجه روسیه در حال حاضر تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را رد میکند. روسیه و آمریکا در شورای امنیت ملل متحد صاحب حق وتو هستند.
###