صفایی فراهانی:وقتی ۷۰ درصد جامعه مشکل معیشتی دارد نمی توانید بگویید تحمل کنید
انتظار دارید کسی که ۱۰سال است مدرک دانشگاهی گرفته و به رانندگی تاکسیهای اینترنتی مانند اسنپ و تپسی روی آورده، برای مدیران هورا بکشد؟!
پرسش: صفایی فراهانی معاون وزیر اسبق اقتصاد گفت: ارکان حکومتی توجه نمیکنند که وقتی ۷۰ درصد جامعه به لحاظ معیشتی دچار مشکل است، نمیتوانید به آن جامعه بگویید «تحمل کنید!» مردم باید چه چیز را تحمل کنند؟!
وی گفت: مدیریت تدبیر در کشور به شدت آسیب دیده است، تغییراتی که مجلس هفتم در بخش هدفمند کردن یارانههای برنامه چهارم توسعه ایجاد کرد و تثبیت قیمت حاملهای انرژی را به تصویب رساند، یک اشتباه استراتژیک بود.
صفایی فراهانی افزود :در بررسیهای «ستاد شناسایی خانوارهای نیازمند به حمایت معیشتی» نتیجه نگرانکننده است. حتی در یک استان به ظاهر برخوردار که سیل مهاجرت به آن از همه بیشتر است(استان تهران)، ۵۷درصد خانوارها باید از این کمک معیشتی برخوردار باشند و در استانی مانند سیستان و بلوچستان این رقم بالای ۸۲درصد خانوارها را در بر میگیرد.
وی گفت : وقتی رشد سرمایهگذاری در ۳سال پیاپی، روندی منفی دارد، چطور میگویید اشتغال ایجاد شده یا در حال ایجاد است؟ وقتی نظام بهرهوری رشد منفی دارد، یعنی از همه پتانسیل موجود بهطور مناسب استفاده نمیشود!
معاون وزیر اسبق اقتصاد ادامه داد: ارکان حاکمیت با اتخاذ تصمیمهای غلط داخل کشور، مناسبترین بستر را فراهم میکنند که عوامل خارجی از آن استفاده کنند! مساله مهم اینجاست که شما چرا این بستر را فراهم میکنید؛ نه آنکه چرا دشمن از این فرصت استفاده میکند!
وی سپس این سئوال را مطرح کرد: انتظار دارید کسی که ۱۰سال است مدرک دانشگاهی گرفته و به رانندگی تاکسیهای اینترنتی مانند اسنپ و تپسی روی آورده، برای مدیران هورا بکشد؟!
وی گفت: مسوولان میدانند که متوسط رشد اقتصادی یک دهه نزدیک صفر است و تورم به بالای ۴۰درصد رسیده است؛ باید بدانند و لمس کنند که بر مردم فقیر چه میآید! باید بدانند که در تظاهرات خیابانی چگونه با حوصله با آنها برخورد کنند، نه با خشونت! چون جنس آنها از جنس خشونت نیست، جنس آنها فقر است، اگر آنها به این درجه از استیصال رسیدهاند، به دلیل فقر است. اگر افراد دیگری هم دارند از این شهروندان سوءاستفاده میکنند، تقصیر مردم نیست. چرا با آنها برخورد میشود؟
صفایی فراهانی همچنین گفت نمیشود با صحبتدرمانی، کسانی را که این همه صدمه دیدهاند، درمان کرد! باید در عمل نشان داده شود که مشکل مردم درک شده است. اولین گام همین مجلس آینده است. همانطور که رای مردم حقالناس است، ملاک ردصلاحیت کاندیداها فقط قانون باشد. مردم باید این تلاش را باور کنند؛ باید آزادانه نماینده موردنظر خود را انتخاب کنند.
وی در پایان مبنای قانونی نشست اقتصادی سراه قوا را زیر سئوال برد و گفت: جایگاهی که سران سه قوه برای خودشان و برای قانونگذاری قائل شدهاند، کجای قانون اساسی است؟ اگر چنین جایگاهی در قانون نیست، پس چگونه مثلا افزایش بنزین را تصویب کردند؟
###