منشاءبوی نامطبوع تهران کشف شد؛ افزایش گوگرد درهوا

سال گذشته انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران پنجشنبه ۱۶ اسفندماه گفته بود از فرودگاه حضرت امام خمینی تا مرقد ایشان، ۲۸ نقطه و کانون شناسایی شده که بعد از ۳۰سال بوی بد به مشام می‌رسد. باید بفهمیم که منشاء این بوی بد از کجاست.

پرسش: کمتر از دو هفته پیش رسانه‌ها گزارش دادند که بوی نامطبوع، تهران را مجددا فرا گرفته و در نقاط مختلف شهر به مشام می‌رسد و وضعیت نامناسبی ایجاد کرده، امروز (یکشنبه ۱ دی) مسعود تجریشی، معاون سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که براساس یافته‌های علمی این سازمان "عامل بوی نامطبوع در تهران مربوط به افزایش غیراستاندارد میزان گوگرد است‌".

روزنامه شرق در ۱۷ آذر نوشته بود که "بوی نامطبوع بار دیگر بخش‌هایی از تهران را فراگرفت و بارش باران هم نتوانست مانع از انتشارش شود."

آرش حسینی میلانی عضو شورای شهر تهران، در همان روز در واکنش به گسترش مجدد بوی نامطبوع در صحن علنی شورای شهر تهران گفت: "با توجه به تکرار مساله بوی نامطبوع در آذرماه سال جاری، همچنان شاهد عدم واکنش سریع برای شناساسایی منشاء آن هستیم".

پیروز حناچی، شهردار تهران، نیز در این خصوص واکنش نشان داد و "از تحویل اطلاعات بوی نامطبوع پایتخت به ستاد بحران خبر داد" و افزوده در روزی که بوی تعفن در نقاط مختلف شهر احساس شده "باد جنوبی در تهران می‌وزید و ممکن است بوی منطقه آرادکوه و حوالی فرودگاه امام خمینی را به تهران آورده باشد".

حالا امروز تجریشی گفته است: "باتوجه به اینکه این بو از سمت شهرری آغاز می‌شود، برای یافتن منشاء آن لازم است صنایع مستقر در این منطقه را مورد ارزیابی قرار دهیم تا مشخص شود آن‌ها از چه سوختی استفاده و چه فعالیتی در زمان انتشار بوی نامطبوع داشته‌اند."

به گفته وی پس از "بررسی‌های علمی" در خصوص منشا بوی نامطبوع هفته‌های تهران به این نتیجه رسیده‌اند "که در زمان‌هایی که این بو منتشر می‌شود میزان گوگرد با حجم بسیار زیادی افزایش می‌یابد و این وضعیت را تمام ایستگاه‌های ما نشان می‌دهد".

تجریشی با قاطعیت می‌گوید: "آنچه که الان می‌توانیم بگوییم منشا بو، گوکرد بوده و در جنوب تهران از حدود شهر ری شروع شده است."

معاون سازمان حفاظت محیط زیست از وجود سه مجموعه بزرگ صنعتی در شهر ری سخن گفته و اذعان نموده "که در حال حاضر نوع سوخت مصرفی آن‌ها در حال بررسی است" و "بیشترین گزینه‌های بررسی ما از این صنایع مربوط به نوع سوختی است که این صنایع مورد استفاده قرار داده‌اند."

به گفته وی در صورتی که برخی صنایع از مازوت و یا گازوئیل غیراستاندارد استفاده کنند، منجر به تولید گوگرد می‌شود.

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران نیز با اشاره به گسترش مجدد بوی نامطبوع در حساب توییتر خود نوشته است:‌ "کارخانه سیمان مجاور تهران در ۱۵۰ روز گذشته از مازوت استفاده می‌کرده. ضمن این که به نظر می‌رسد آرادکوه نقش کمی در این ماجرا داشته باشد."

سال گذشته انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران پنجشنبه ۱۶ اسفندماه گفته بود "از فرودگاه حضرت امام خمینی تا مرقد ایشان، ۲۸ نقطه و کانون شناسایی شده که بعد از ۳۰سال بوی بد به مشام می‌رسد. باید بفهمیم که منشاء این بوی بد از کجاست".

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران نیز در ۲۱ اسفند اعلام کرد که رهبر انقلاب از بوی بد "مسیر فرودگاه امام خمینی" به‌شدت "گله‌مند" است و دستور داده است که این "بوی نامطبوع" تا پایان دوران کار دولت دوازدهم یعنی حدود دو سال و نیم دیگر رفع شود.

 

 

 




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.