مخالفت و موافقت اصلاح طلبان با طرح گزینش نامزدهای انتخاباتی با نظرسنجی اینترنتی
موارد فساد مالی، سرزنش شهروندان و تطهیر سازی و موضعگیری هم جهت با برخی نهادها و اقداماتی چون دعوت به رای دادن به اصولگرایان، در کنار موضع اصلاحطلبان علیه معترضان سال ۱۳۹۶، باعث شده که آنها در عرصه عمومی ایران برتری نسبی قبلی خود را از دست بدهند.
پرسش:چهرههای مختلف اصلاحطلب در روزهای اخیر با طرح شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان برای گزینش نامزدهای انتخابات مجلس از طریق ایجاد یک سیستم رایدهی اینترنتی موافقت و مخالفتهایی را ابراز کردهاند.
اسم این طرح سامانه رایسنجی اصلاحطلبان (سرا) است.
جواد امام، در دفاع از این طرح گفته است: "یک عده مطرح میکنند که میخواهند تبلیغات زودهنگام انجام دهند نه اصلا قرار نیست که یک شبکه تبلیغاتی باشد یک سامانهای است که با افرادی که در آن حضور دارند سر و کار دارد و سامانهای نیست که در معرض عام قرار بگیرد که بخواهد جنبه تبلیغاتی پیدا کند."
فاطمه راکعی هم در این باره گفته: "هر چقدر این انتخاب روی دوش تعداد بیشتری باشد، امکان اشتباه قطعا کمتر است."
اما مشخص نیست که چه افرادی میتوانند در این سیستم برای انتخاب نامزدها رای بدهند.
غلامحسین کرباسچی از همین موضوع انتقاد کرده و گفته: "این کار را میشود در یک حزب انجام داد نه در یک مجموعه احزاب که همه باهم زاویههایی هم دارند، این کار شدنی نیست. آن چیزی که در دنیا اجرا میکنند مربوط به یک حزب است و افراد یک حزب شناخته شدهاند اما اینها میخواهند از هر حزبی یک تعدادی بگیرند. خب این تعداد را شما دارید انتخاب میکنید، اینکه بدنهی مردمی نمیشود، یک سری را خودتان انتخاب میکنید و میگویید رای دهید."
اصلاح طلبان با وجود شعارهای دموکراتیک در هر انتخاباتی با روشهای غیرشفاف، روابط و خویشاوندسالاری و از طریق تصمیمگیری عده معدودی از رهبرانشان برای نامزدهای انتخاباتی تصمیم گرفتهاند و با توجه به مواضع افرادی مانند محمدرضا عارف یا فاطمه حسینی، دختر صفدر حسینی، در فراکسیون امید، با انتقادهای فراوان از میان هواداران خود مواجه بودهاند.
موارد فساد مالی، سرزنش شهروندان و تطهیر سازی و موضعگیری هم جهت با برخی نهادها و اقداماتی چون دعوت به رای دادن به اصولگرایان، در کنار موضع اصلاح طلبان علیه معترضان سال ۱۳۹۶، باعث شده که آنها در عرصه عمومی ایران برتری نسبی قبلی خود را از دست بدهند.
###