آژانس انرژی اتمی : به مشورت با ایران ادامه می‌دهیم

سخنگوی آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه اعلام کرد که این سازمان برای روشن شدن ماجرای عدم ورود یکی از بازرسان این آژانس به سایت غنی سازی نطنز، به مشورت با ایران ادامه می‌دهد.

پرسش: در بیانیه ای که از سوی سخنگوی رسمی آژانس بین المللی انرژی اتمی منتشر شد، آمده است که این سازمان بصورت علنی درباره جزئیات این مساله ورود نمی‌کند اما بر اساس اطلاعات موجود، آژانس با روایت ایران پیرامون ماجرای بازرسی که وظایف پادمانی خود را در ایران پیگیری می کرده ، موافق نیست.

هفته گذشته مسئولان سازمان انرژی اتمی ایران از ورود یکی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به سایت غنی‌سازی نطنز جلوگیری کردند. سازمان انرژی اتمی ایران، علت این اقدام را نگرانی از احتمال همراه داشتن مواد مشکوک اعلام کرد.
سازمان انرژی اتمی ایران عصر چهارشنبه اعلام کرد: به طور معمول وسائل همراه تمام بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در بدو ورود به هر یک از سایت‌های هسته‌ای مورد تفتیش و کنترل قرار می‌گیرد.
در گزارش سازمان انرژی اتمی آمده است: در ظاهر هنگام ورود این خانم بازرس تجهیزات کنترلی علامت هشدار را نشان داده و به همین دلیل ضمن کنترل وسایل همراه بازرس از ورود او به سایت جلوگیری شده و مراتب امر به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منعکس شد و از طرف جمهوری اسلامی ایران به آژانس اعلام می‌شود که پذیرش قبلی این بازرس لغو شده تلقی می‌شود.
این گزارش می‌افزاید: ایران همچنین خواستار همکاری آژانس برای ادامه تحقیقات در این خصوص شده است که آژانس نیز در پاسخی کتبی این موضوع را می‌پذیرد. در نتیجه لغو پذیرش بازرس، وی با ناتمام گذاشتن ماموریت خود ایران را به مقصد وین ترک کرده است.

در همین پیوند سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین امروز در نشست ویژه شورای حکام گزارش مبسوطی را به اعضای شورای حکام و آژانس، ارائه و تاکید کرد که ایران در این خصوص دغدغه های امنیتی دارد.

وی در گفت وگو با خبرنگاران افزود: اینجا بحث نقض مزایا و مصونیت های بازرسان سازمان بین المللی انرژی اتمی مطرح نیست و ما حقوق آنها را نقض نکردیم.

غریب آبادی افزود: ما به حقوق و تعهداتمان در این زمینه واقف هستیم اما زمانی که بازرس در تاسیسات نطنز بود دیتکتورهای ما شناسایی کردند که این بازرس می تواند مواد خطرناک به همراه خودش داشته باشد.

وی ادامه داد: پس از آن اقدامات متعددی صورت گرفت و تنها یک بار از دیتکتور استفاده نشد بلکه در محیط های مختلف از دیتکتور استفاده شد.

سفیر کشورمان با اشاره به این که این موضوع با آژانس تحت بررسی است، خاطر نشان کرد: من به اعضای شورا گفتم با توجه به سوابق خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای ما، به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی امنیت‌ ملی‌ و همچنین ایمنی و امنیت تاسیسات هسته‌ای کشور را مورد مصالحه قرار نخواهیم داد و اصرار داریم که آژانس باید با ما همکاری کامل کند که تحقیقات را به صورت کامل انجام بدهیم.

#####




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.