پرسش: اسحاق آل حبیب روز سه شنبه در نشست شورای امنیت که با موضوع "زنان و صلح و امنیت" برگزار شد، افزود: اطمینان از امنیت زنان در درگیری های مسلحانه همچون ارتقای نقش آنان در پیشگیری و حل مناقشه جزو اهداف شریفی است.
وی ادامه داد: تحقق این اهداف نیاز به یک رویکرد جامع و همچنین راه حلهای واقعبینانه و عملی دارد. در اصل، موثرترین راه برای تأمین امنیت زنان در درگیریهای مسلحانه، در وهله نخست، جلوگیری از وقوع آنها است.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: در منطقه خاورمیانه این مساله از اهمیت اساسی برخوردار است، جایی که زنان و دختران همچنان از چرخه تباهی درگیریهای مسلحانه رنج می برند.
آل حبیب شدیدترین رنج زنان در مواجهه با اشغال خارجی را متوجه زنان فلسطینی دانست و اظهار کرد: دهها سال رنجهای وحشتناک و شدید زنان و دختران فلسطینی بدون پایان دادن به اشغال خارجی نمی تواند خاتمه یابد.
وی یادآور شد: این همان چیزی است که این شورا باید دهه ها قبل به آن دست می یافت اما بدبختانه شکست خورد. ناتوانی شورا در حمایت از زنان و دختران فلسطینی منجر به کشته شدن، بازداشت، شکنجه، آوارگی و نقض سیستماتیک حقوق اساسی آنها شده است.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: این بی اقدامی مداوم شورا، اشغالگران را بیشتر جسور کرد، رنج زنان و دختران فلسطینی را افزایش داد و باعث شد صدای میلیونها نفر در طول دهها سال نشنیده و بیتوجه بماند.
آل حبیب با یادآوری اظهارات وزیر روابط و همکاری بین المللی آفریقای جنوبی که در شورای امنیت گفته بود اعضای شورا باید از خود بپرسند ، "چگونه می توان در مواجهه با چنین موارد تخلف از تصمیمات خودمان، در صلح و امنیت به این شورا اعتقاد داشت"، گفت: هیچ موسسهای نمیتواند رنج زنان را در درگیری مسلحانه پایان دهد مادامی که قطعنامهها و تصمیمات شورا بدون اجرا میمانند.
وی همچنین به تاثیر منفی تروریسم و افراط گرایی خشن بر زندگی زنان اشاره کرد و افزود: تلاش های واقعی برای محافظت از زنان در برابر چنین موارد شومی لازم است. به همین ترتیب، زنان قربانیان اصلی خشونت جنسی به عنوان یک تاکتیک جنگ و تروریسم هستند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: برای پایان دادن به این جنایات وحشیانه و بیرحمانه، باید پاسخگویی جدی و قوی ارتقا یابد. در هر صورت، ما نباید اهمیت توانمندسازی زنان را به عنوان یک عامل اساسی در پیشگیری و حل مناقشه و همچنین تلاشهای گستردهتر برای حفظ صلح و امنیت بین المللی نادیده بگیریم.
آل حبیب اضافه کرد: در این زمینه، ما نباید از اثرات ویرانگر اقدامات قهریه یکجانبه که هیچ تمایزی بین زن و مرد ایجاد نمی کند، نقض حقوق اساسی انسانی هر دو و در نهایت تضعیف نقش سازندهای که زنان میتوانند در ارتقای صلح و امنیت داشته باشند، چشمپوشی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان قربانی تجاوز، تهاجم نظامی خارجی، تروریسم و اقدامات قهریه یکجانبه، اقدامات بزرگی را به کار می گیریم تا زنان بتوانند در ایجاد جامعهای امن، پایدار و مرفه، نقش ایفا کنند. آنها در زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه ما شرکای فعالی هستند و تاکنون دستاوردهای بزرگی کسب کردهاند. با این وجود، ایران مصمم است از توانمندسازی زنان و دختران در همه زمینههای زندگی اطمینان حاصل کند.
####