پرسش: سعید نمکی روز دوشنبه در مراسم روز ملی بیمه سلامت افزود: روزی که من سرکار آمدم برای برخی داروها ۱۵ روز و در بهترین موارد یک ماه ذخیره داشتیم امروز و در سخت ترین شرایط تحریم با حمایت دولت، بانک مرکزی و صنعت دارویی کشور همه کارخانه های دارویی با تمام ظرفیت خود فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: سهم دارو از تولید ناخالص ملی ۱.۲ درصد است در حالی که در کشورهای پیشرفته بین ۶ دهم تا ۷ دهم است؛ بنابراین در تلاشیم با اجرای راهنماهای بالینی این هزینه ها را ساماندهی کنیم.
نمکی گفت: سه درصد داروهای کشور وارداتی است اما این داروها ۳۰ درصد سبد هزینه دارویی کشور را می بلعند به بیان دیگر ۹۷ درصد داروهای تولید داخل سالانه ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه دارند اما سه درصد داروی خارجی سالانه ۱.۴ میلیارد دلار بار مالی دارد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: برای کاهش هزینه های اضافه و ساماندهی اقتصاد سلامت تاکنون ۶۰۰ راهنمای بالینی برای خدمات پرهزینه تدوین و ابلاغ شده است و ۶۰۰ راهنمای بالینی دیگر به زودی تدوین و ابلاغ می شود.
نمکی افزود: طرح تحول سلامت با وجود دستاوردهای طلایی و بزرگی که داشت نقصان و کاستی هم داشت که بی توجهی و نپرداختن به اقتصاد سلامت بود. اجرای این طرح به مقدماتی نیاز داشت از جمله استقرار پرونده الکترونیک سلامت و استقرار پزشکی خانواده و نظام ارجاع و بقیه الزامات و بدون ریل گذاری این مقدمات به نتیجه مطلوب نمی رسید.
وزیر بهداشت گفت: همکاران برای استقرار پرونده الکترونیک سلامت وعده ۳ و ۴ ساله می دادند اما با طرح جهادی توانستیم ظرف چهار ماه پرونده الکترونیک سلامت را مستقر کنیم.
وی اظهار داشت: با استقرار پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان و اجرای نسخه نویسی الکترونیک انقلابی در نظام سلامت ایجاد شده است و تنها از این طریق می توانیم هزینه های نظام سلامت را مدیریت کنیم.
نمکی گفت: امروز با اجرای طرح پوشش اجباری بیمه سلامت امیدواریم بتوانیم ۸ تا ۹ میلیون نفر که هیچ بیمه ای ندارند، تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: بی تردید یکی از دوره های طلایی بخش سلامت بعد از انقلاب دوره دولت دکتر روحانی است و باید از تلاش های دکتر هاشمی وزیر سابق بهداشت قدردانی کنیم. در این دوره سهم سلامت از GDP حدود
سه درصد بیشتر شد. زیرساخت های نظام سلامت تقویت، پرداخت از جیب مردم و به خصوص هزینه های بیماران صعب العلاج کاهش یافت و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم بیشتر شد.
وی گفت: امروز طرح بیمه سلامت اصلاح می شود چون در بررسی که انجام شد مشخص شد در ۲۵ کشوری که بیمه اختیاری سلامت داشتند، تجربه موفقی نداشتند اما کشورهاییکه پوشش بیمه اجباری سلامت داشتند از ساختار بیمه ای موفق تری برخوردار بودند.
#####