سرمنشا انسان امروزی 'به نقطه‌ای در بوتسوانا(آفریقا) می‌رسد'

این ناحیه که ممکن است ۲۰۰ هزار سال پیش زادگاه اجدادی ما بوده باشد اکنون شوره زار است اما زمانی یک دریاچه بزرگ داشته است.

پرسش: دانشمندان می گویند جد همه انسان هایی که امروز در زمین زندگی می کنند به منطقه ای در جنوب رود زامبسی می رسد.

این ناحیه که ممکن است ۲۰۰ هزار سال پیش زادگاه اجدادی ما بوده باشد اکنون شوره زار است اما زمانی یک دریاچه بزرگ داشته است.

به گفته محققان اجداد انسان برای حدود ۷۰ هزار سال، تا زمانی که شرایط اقلیمی این محیط عوض شد، در آنجا زندگی می کردند.

اما با پیدایش مسیرهای سرسبز و حاصلخیز آنها شروع به حرکت کردند که راه را برای مهاجرت های آینده به سوی نقاطی در خارج از آفریقا باز کرد.

پروفسور ونسا هیز، ژنتیک شناس در موسسه تحقیقات پزشکی گاروان در استرالیا گفت: "از مدتی پیش معلوم بود که انسان با اندامی امروزی حدود ۲۰۰ هزار سال قبل در آفریقا ظاهر شد."

"آنچه مدت ها مورد بحث بود موقعیت دقیق ظهور قدیمی ترین اجداد مدرن ما و سپس پراکنده شدن آنها بود."

با این حال نتیجه گیری پروفسور هیز با تردید سایر محققان این رشته مواجه شده است.

ناحیه مورد بحث در جنوب حوضه آبریز زامبستی در شمال کشور بوتسوانا واقع است.

محققان تصور می کنند اجداد ما در نزدیکی مجموعه عظیمی از دریاچه ها به نام "ماکگادیکگادی" سکنی گزیدند که اکنون یک شوره‌زار پهناور است.

پروفسور هیز می گوید: "این منطقه ای بسیار وسیع است، در آن زمان خیلی مرطوب و خیلی سرسبز بوده. در نتیجه زیستگاه مناسبی برای انسان های مدرن و حیات وحش بوده است."

به گفته او آنها بعد از اقامتی ۷۰ هزار ساله شروع به حرکت کردند. تغییرات در بارندگی در منطقه به دو موج مهاجرت از ۱۳۰ تا ۱۱۰ هزار سال قبل منجر شد.

اولین مهاجران به سوی شمال شرقی رفتند، موج دوم راه جنوبی غربی را در پیش گرفتند و گروه سوم تا به امروز در زادگاه خود باقی مانده اند.

این نتایج بر ردگیری شجره انسان با استفاده از صدها نمونه دی ان ای میتوکوندریایی (قسمتی از دی ان ای که در طول نسل ها از مادر به فرزند به ارث می رسد) از ساکنان امروز آفریقا استوار است.

با ترکیب کردن علوم ژنتیک و زمین شناسی و شبیه سازی های اقلیمی با کامپیوتر، محققان توانستند تصویری از آفریقای ۲۰۰ هزار سال قبل ترسیم کنند.

بازسازی تاریخ انسان

با این حال این مطالعه که در نشریه "نیچر" چاپ شده با تردیدهای یک کارشناس روبرو شده که می گوید نمی توان سرگذشت تولد انسان را فقط با تکیه بر دی ان ای میتوکوندریایی بازسازی کرد.

سایر تحلیل ها با کمک فسیل ها به نتایج متفاوتی منجر شده است که می گوید سرمنشا انسان امروزی به نقطه ای در شرق آفریقا می رسد.

پروفسور کریس استرینگر از موزه تاریخ طبیعی لندن که بخشی از مطالعه نیست می گوید سرگذشت گونه هومو ساپین فرآیندی پیچیده دارد.

مقاطع مهم تاریخ تکاملی انسان

۴۰۰ هزار سال پیش: نئاندرتال ها - عموزاده های تکاملی ما - به تدریج در اروپا و آسیا ظاهر می شوند.

۳۰۰ تا ۲۰۰ هزار سال قبل: هومو ساپین - انسان مدرن - در آفریقا ظاهر می شود.

۵۰ تا ۴۰ هزار سال قبل: انسان مدرن به اروپا می رسد.

 

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.