محققان فرانسوی می گویند؛
کاغذ دیواری ها پرورش دهنده سموم هستند
پرسش:طبق نتایج یک مطالعه جدید، ممکن است کاغذ دیواری در بروز «سندروم ساختمان بیمار» نقش داشته باشد.
پرسش:طبق نتایج یک مطالعه جدید، ممکن است کاغذ دیواری در بروز «سندروم ساختمان بیمار» نقش داشته باشد.
به گزارش مهر، به گفته محققان دانشکده ملی تولوز فرانسه، سموم ناشی از قارچ های رشدیافته بر روی کاغذ دیواری به اسانی در هوا منتقل شده و خطرات سلامت در فضای بسته را به همراه دارد.
دکتر ژان دنیس بیلی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما در تست های آزمایشگاهی اثبات کردیم میکوکتوکسین ها می توانند از مواد کهنه به هوا منتقل شوند، شرایطی که در ساختمان ها وجود دارد.»
سندروم بیماری ساختمان به مجموعه هایی از نشانه های مختلف گفته می شود که ساکنان یک ساختمان را گرفتار خود می کند و در آن ساکنان یک ساختمان نشانه های بیماری را تجربه می کنند که به نظر می رسد با زمان سپری شدن آنها در آن ساختمان ارتباط مستقیم دارد.
علل چنین سندرومی معمولا به نقض در گرمایش، تهویه و سیستم های تهویه مطبوع بر می گردد. عواملی دیگر نیز در این رابطه وجود دارند که به آلاینده های تولیدشده از مصالح ساختمانی مختلف بر می گردد.
با توجه به تحقیقات صورت گرفته در این زمینه مشخص شده است که سندروم بیماری ساختمان به دلیل تهویه ناکافی، آلاینده های شیمیایی از منابع داخلی یا فضای خارجی ساختمان و آلاینده بسیاری از ترکیبات آلی فرّار که جزء آلاینده های شیمیایی به حساب می آیند، می توانند تاثیرات حادی روی ساکنان ساختمان بر جای بگذارند که تا مدت ها و در برخی موارد تا آخر عمر همراه آنها باقی بماند.
باکتری، گرد و خاک، ویروس ها و انواع آلاینده های بیولوژیکی از جمله عوامل ایجاد سندرم بیماری ساختمان محسوب می شوند. در نتیجه، سازمان استاندارد تمام کشورها باید استانداردهای مرتبط با دستگاه های تهویه ساختمانی و غیره را مورد بازنگری قرار بدهند.
برای این مطالعه، محققان جریان هوا را بر روی یک قطعه کاغذ دیواری آلوده به سه گونه قارچ که اغلب در داخل ساختمان ها یافت می شود، شبیه سازی کردند.
به گفته بیلی، «بیشتر مواد سمی هوای فشرده احتمالا در هاگ های قارچی قرار دارند، اما ما نشان دادیم که بخشی از بار سمی بر روی ذرات بسیار کوچک نظیر گرد و غبار و قطعه های کوچک از کاغذ دیواری است که می تواند به راحتی در معرض استنشاق قرار گیرد.»
###