دولت ترامپ تحقیق در باره ایمیل های هیلاری کلینتون را از سر گرفت
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد، دولت «دونالد ترامپ» تحقیقات درباره ایمیل های «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه اسبق آمریکا را از سرگرفته است؛ اقدامی که به نظر می رسد در بحبوحه داغ شدن بحث استیضاح ترامپ سلب توجهات از این موضوع را هدف قرار می دهد.
پرسش: تیم تحقیقات وزارت خارجه آمریکا ظاهرا در هفته های اخیر در تماس با تقریبا ۱۳۰ نفر از مقام های آمریکایی، به آنها گفته اند که این ایمیل ها که در زمان خدمت شان ارسال کرده اند، جز اسناد طبقه بندی شده و قابل بازگشت است و به نحوی به ایمیل های کلینتون راه یافته اند و اکنون یک موضوع ناقض امنیت ملی قلمداد می شوند.
به گزارش روز شنبه این روزنامه آمریکایی، تحقیقات از ۱۸ ماه پیش آغاز شده اما به گفته مقامات، ظاهرا این تحقیقات متوقف شده بود که بار دیگر از ماه گذشته میلادی آغاز شده است.
روزنامه آمریکایی این خبر را به نقل از مقامات کنونی و سابق وزارت خارجه آمریکا و نامه هایی که از وزارت امور خارجه آمریکا به دست شان رسیده است، منتشر کرد.
دو مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا در این زمینه گفتند که این تحقیقات تحت انگیزه های سیاسی انجام نمی شود.
یک مقام دیگر وزارت خارجه آمریکا گفت این مساله ربطی ندارد که چه کسی ریاست کاخ سفید را در اختیار دارد. وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: اکنون مساله این است که بررسی ایمیل ها حدود سه سال و نیم طول می کشد.
اما نکته مهم زمان از سرگیری این تحقیقات است. ترامپ به تازگی به سوژه درخواست استیضاح دموکرات های کاخ سفید تبدیل شد. درخواست ها در این زمینه بعد از افشای تماس ترامپ با رئیس جمهور اوکراین مطرح شده است.
در این تماس تلفنی ظاهرا ترامپ از همتای اوکراینی خود خواسته در باره «جو بایدن» رقیب اصلی سیاسی اش در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰ ۲۰ تحقیق کند.
واشنگتن پست به نقل از یک مقام سابق آگاه از روند تحقیقات وزارت امور خارجه ترامپ نوشت: تلاش های جدید که شامل تحقیقات درباره ایمیل های مشاوران سابق کلینتون است تکنیکی است که جمهوری خواهان برای «زنده نگه داشتن بحث ایمیل های کلینتون» و «تخریب وجهه دموکرات های دخیل درسیاست خارجی » بکار گرفته اند.
استفاده هیلاری کلینتون از سرور ایمیل شخصی اش در دوران انتصابش به عنوان وزیر خارجه آمریکا جنجال هایی را برانگیخت و رقابت های ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا را تحت تاثیر قرار داد. این موضوع همچنین ترامپ و بسیاری از جمهوری خواهان را تشویق کرد تا خواستار پیگرد این موضوع شوند.
پیش از آن تحقیقات از سوی وزارت امور خارجه، پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) و کنگره درباره ایمیل های کلینتون انجام شده بود . «جیمز کومی» مدیر سابق اف بی ای که بعدها در دولت ترامپ اخراج شد، کلینتون را به «اقدامی بشدت غیرمحتاطانه» در مدیریت اطلاعات طبقه بندی شده متهم کرد اما برخلاف خواسته ترامپ و جمهوری خواهان هیچ گاه اتهامی جنایی علیه او مطرح نشد.
###