پنج نهاد مامور بررسی اجرای «دعای جوشن کبیر» بنیامین بهادری شدند
پرسش:شورای توسعه فرهنگ قرآنی٬ پنج نهاد را مأمور بررسی و تهیه گزارش درباره آنچه اجرای «نامناسب» دعای «جوشن کبیر» از سوی بنیامین بهادری٬ خواننده پاپ نامید٬ کرده است.
پرسش:شورای توسعه فرهنگ قرآنی٬ پنج نهاد را مأمور بررسی و تهیه گزارش درباره آنچه اجرای «نامناسب» دعای «جوشن کبیر» از سوی بنیامین بهادری٬ خواننده پاپ نامید٬ کرده است.
خبرگزاری تسنیم روز سهشنبه نوشت که هدف این شورای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی از تهیه این گزارش٬ تهیه «دستورالعمل» و «آییننامه انضباطی» برای جلوگیری از «تکرار موارد مشابه» است.
بر اساس این گزارش٬ شورای عالی قرآن، رادیو قرآن، سازمان تبلیغات، شبکه قرآن و معارف سیما و وزارت ارشاد مأمور شدهاند «ابعاد هنری و شرعی این نوع بهکارگیری موسیقی در دعاخوانی» را بررسی کنند.
به دنبال انتشار قطعه «کبیر» از سوی بنیامین بهادری در فضای مجازی، دفتر موسیقی وزارت ارشاد اسلامی با انتشار متنی اعلام کرد که این اثر٬ «در خارج از کشور تهیه و منتشر» شده و «هیچگونه مجوز انتشار از مراجع قانونی ندارد».
انتشار این اثر انتقادهایی را در ایران برانگیخته٬ به صورتی که گروههای تواشیح سراسر کشور در بیانیهای٬ آن را «وقیح» نامیدند.
در این بیانیه٬ افرادی که خود را «مدیران دغدغهمند تواشیح و مدیحهسرایی سراسر کشور» معرفی کردهاند٬ ضمن هشدار به مقامهای وزارت ارشاد٬ این نوع آثار را «منافی با احکام مبین اسلام» نامیده که «مقدسات شرع را بازیچه» قرار میدهند.
نویسندگان این بیانیه همچنین از بنیامین بهادری خواستهاند «هر چه سریعتر» اعلام «پشیمانی و تأثر» کرده و «از نعمت صدای خدادادی خویش در بسط و گسترش فرهنگ ناب اسلامی» که مورد تایید مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب باشد، استفاده کند.
مخالفتها با اجرای متفاوت بهادری از دعای «جوشن کبیر» در حالی ادامه دارد که وی گفته است، پیش از انتشار این قطعه٬ آن را «برای بسیاری از مسئولین و افراد مذهبی اسم و رسمدار و قابل احترام فرستادم و از آنها نظر خواستم».
بهادری٬ مخالفتها با این اثر خود را «قابل پیشبینی» خوانده و افزوده که «هیچ ایراد و اشکال فنی و فقهی درباره عدم اجرای ادعیهها با موسیقی وجود نداشته و ندارد».
وی اضافه کرده که «از لحاظ فقهی و شرعی ایراداتی به تلاوت و قرائت آیات قرآن با موسیقی وارد است ولی نسبت به ادعیهها هرگز چنین میزان حساسیت و قوانینی وجود نداشته و ندارد».
این خواننده پاپ در عین حال با رد اظهارات مقامهای وزارت ارشاد گفته است، «شرایط آنها را درک میکند که علیه این اثر بیانیه صادر کردهاند»٬ اما این اثر «در ایران ساخته شده و دو بار برای ارشاد ارسال شده است».
به گفته وی٬ «با هر تغییری نسخه جدید را برای مدیران محترم {ارشاد} فرستادم و نظرشان را پرسیدم. ولی هرگز جواب درستی نگرفتم و بهتر اگر قرار باشد بگویم، هیچ جوابی به من ندادند».
بنیامین بهادری٬ یکی از آهنگسازان و خوانندههای شناختهشده پاپ در ایران است که برخی از ترانههای وی از محبوبیت زیادی برخوردار است.
###