به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، این سیارههای فراخورشیدی که از جمله کوچکترین و نزدیکترین سیارات به زمین محسوب میشوند، به دور یک ستاره کوتوله کهنسال به نام TOI-۲۷۰ میچرخند. این سیارات هدف جالبی برای محققانی هستند که میخواهند چگونگی تشکیل سیارات با اندازههای مختلف را دریابند. این سیارهها همچنین میتوانند زمینه را برای جستجوی زندگی فرازمینیها در آینده فراهم کنند.
یکی از این سیارات به اصطلاح یک ابر زمین صخرهای است و دو سیاره دیگر گازی شکل و کوچکتر از نپتون اما دو برابر اندازه زمین هستند. هر سه این سیارات در صورت فلکی «سه پایه» و در فاصله ۷۳ سال نوری از زمین قرار دارند. این سیارات جزو کوچکترین و نزدیکترین سیارات خارج از منظومه شمسی (به زمین) هستند که تاکنون کشف شدهاند.
به گفته کارشناسان، دو سیاره گازی به دانشمندان کمک میکنند تا به درک بهتری از چگونگی تشکیل و تکامل سیارات دست یابند. آنها در حقیقت حلقه گمشده رابطه میان سیارههای صخرهای مانند زمین و سیارات گازی مانند نپتون هستند. مطالعه آنها به دانشمندان کمک میکند تفاوتهای تکامل میان سیارات گازی و صخرهای را بهتر درک کنند.
از سوی دیگر ستاره کوتوله TOI-۲۷۰ نیز فعالیتی ندارد. این درحالی است که ستارههای کوتوله اشعههای قدرتمندی منتشر میکنند اما با توجه به عدم انتشار این اشعهها، دانشمندان تخمین میزنند ستاره کوتوله مذکور سن زیادی داشته باشد. درخشش مداوم این ستاره به شناسایی راحتتر آن کمک میکند.
تلسکوپ TESS در ۱۸ آوریل ۲۰۱۸ با یک هدف والا برای کشف هزاران جهانی که در کهکشان راه شیری میچرخند و برای ما ناشناخته هستند به فضا پرتاب شد. این تلسکوپ دارای چهار دوربین یکسان است که برای رصد یک «بخش» از آسمان شب به گسترش ۲۴ در ۹۰ درجه ترکیب میشوند.
####