پایگاه های نظامی ایالات متحده باید برچیده شود
پرسش: یک مقام سابق نیروی دریایی آمریکا، مخالفت های ترامپ با جنگ را وعده های دروغین رییس جمهوری دانست و با خطرناک خواندن سیاست وی نسبت به ایران، گفت: پایگاه های نظامی آمریکا در سراسر جهان تحریک آمیزند و باید برچیده شوند.
«لیا بلگر» فرمانده پیشین در نیروی دریایی آمریکا روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا درباره رویکرد نظامی دولت ترامپ در خاورمیانه و خلیج فارس افزود: این رویکرد نه تنها سربازان آمریکایی بلکه مردم منطقه و زیرساخت های آنها را تهدید می کند.
وی ادامه داد: در واقعاً نیروهای آمریکایی نباید در خاورمیانه باشند. این منطقه ارتباطی با ما ندارد. متاسفانه ترامپ وعده مخالفت با جنگ داده بود. اما او دروغ گفت و از نظر من به هیچیک از سخنان وی نمی توان اطمینان کرد.
فرمانده پیشین در نیروی دریایی آمریکا اضافه کرد: ما در بیش از ۱۶۰ نقطه جهان حضور نظامی داریم. همگی این پایگاه ها باید برچیده شود زیرا این حضور تحریک آمیز و نشان دهنده سیاست تهاجمی است.
بلگر به سابقه دروغ پردازی آمریکا در سال ۲۰۰۳ و اشغال عراق اشاره و اظهار داشت: این موضوع بر نگاه بسیاری در ایالات متحده درباره آنچه علیه ایران مطرح می شود، تاثیر گذاشته است و آنها با شک و تردید به ادعای ضد ایرانی دولت ما می نگرند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد که افکار عمومی در آمریکا حساس تر و تردیدآمیز تر با موضوع برخورد می کنند. حتی رسانه ها هم این رویکرد را دارند، البته رسانه های اصلی آمریکایی در جریان اخیر، ادعای پمپئو را علیه ایران برجسته کرده اند و تلاش به مقصر نمایی ایران داشته اند.
**انزوای آمریکا در سند سازی علیه ایران
این تحلیلگر مسایل نظامی آمریکا درباره فیلم منتشر شده از سوی پنتاگون برای متهم کردن ایران به دخالت در حادثه نفتکش های خلیج عمان، گفت: این فیلم بسیار تار است و کیفیت پایینی دارد. غیر ممکن است که بر اساس این فیلم بگوییم دقیقاً چه کسانی در آن هستند و چه کار می کنند.
بلگر خاطرنشان کرد: کاپیتان کشتی ژاپنی گفته است که به دلیل مین ها دچار حادثه نشده، بلکه اشیای پرنده ای به کشتی وی برخورد کرده اند. از نظر من، گفته های کاپیتان کشتی ژاپنی بیش از ادعای مقام های دولت ترامپ اعتبار دارد.
وی با تاکید بر اینکه این فیلم بسیار کیفیت پایین و تاری دارد، افزود: ارائه این فیلم به هیچ وجه با ادعای ایالات متحده مبنی بر در اختیار داشتن اطلاعات دقیق و سطح بالا همخوان نیست. برای همین، واقعاً مشکوک است.
مقام سابق نیروی دریایی آمریکا تصریح کرد: دلیل نشر این ویدئو به باور من این است که بولتون و پمپئو به دنبال تحریک ایران و به راه انداختن درگیری هستند که بسیار تاسف برانگیز و نگران کننده است. آنها به دنبال اجرای عملیات «پرچم دروغین» هستند؛ شبیه همان کاری که در خلیج «تانکین» انجام شد و پای ایالات متحده را به جنگ ویتنام باز کرد.
بلگر همچنین از اتهام بی پایه و اساس وزیر خارجه آمریکا علیه ایران مبنی بر دست داشتن آن در حمله به کشتی ها نفتکش انتقاد کرد و گفت: متهم کردن ایران توسط پمپئو بدون ارئه مدارک کافی، کاری غیرمسئولانه بود. ایالات متحده در این اتهام زنی منزوی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای دیگر همچون آلمان و خود ژاپن، به طور آشکار اعتبار ادعای ایالات متحده را زیر سوال برده اند. به باور من، اتهام هایی که او مطرح کرد غیرمسئولانه، متهورانه و ناشیانه بود.
**نقش سعودی و دامن زدن کاخ سفید به تنش
فرمانده پیشین در نیروی دریایی آمریکا حملات به تانکرهای نفتی در زمان حضور نخست وزیر ژاپن در ایران را سوال برانگیز توصیف کرد و افزود: حدس من این است که دست عربستان سعودی در کار باشد که مرتب به دنبال تحریک ایران است. من البته نمی خواهم به قطعیت این ادعا را مطرح کنم اما به نظر من همزمانی آن با حضور نخست وزیر ژاپن، تصادفی و اتفاقی نبود.
بلگر تاکید کرد: اگر اتهام هایی که مطرح می کنند ۱۰۰ در صد هم اثبات پذیر باشد، نیازمند اجرای تحقیقات جنایی و نه یک ورود نظامی خواهد بود و نمی تواند مبنایی برای حمله و آسیب زدن به یک کشور دیگر شود.
وی خاطرنشان کرد: این ایالات متحده بود که با خروج از برجام و گسیل ناوگان نظامی به منطقه، ایران را تحریک می کند. این ما هستیم که تنش ها را دامن می زنیم. من امیدوارم که دیگر دولت ها در برابر ایالات متحده ایستاده و بگویند عملکرد دولت ترامپ غیرمسولانه و خطرناک است.