ارزیابی ترامپ از حمله به نفتکش ها: بسیار جزئی بوده است

پرسش: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه با هفته نامه تایم، حمله اخیر به نفتکش‌ها را بسیار جزئی خواند و گفت که دریای عمان نسبت به گذشته اهمیت راهبردی کمتری برای آمریکا دارد.

دونالد ترامپ دیروز (۲۷ خرداد) در مصاحبه‌ای یک ساعته با نشریه تایم گفت که ممکن است برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دست به اقدام نظامی بزند، ولی مردد است که برای محافظت از تأمین جهانی نفت وارد جنگ شود.

به نوشته تایم، مقام‌های آمریکایی ایران را متهم کرده‌اند که به نفتکش‌های نروژی و ژاپنی در دریای عمان حمله کرده است. ترامپ حملات اخیر و گذشته را محدود خواند و گفت: تا حالا که بسیار جزئی بوده است.

این هفته نامه آمریکایی نوشت: اظهار نظر ترامپ از یک سو لحنی متفاوت از موضع علنی پنتاگون و دیگر جمهوریخواهان دارد و از سوی دیگر بر خلاف اقدام‌های نظامی و دیپلماتیک اخیر دولتش در گرماگرم افزایش تنش‌ها با تهران است.

ترامپ دریای عمان را نسبت به گذشته دارای اهمیت راهبردی کمتری برای آمریکا دانست و چین و ژاپن برای تأمین بخش عمده‌ای از نفت خود کماکان به این منطقه وابسته‌اند.

به گفته ترامپ "نقاط دیگر نفت عظیمی را از آنجا تأمین می‌کنند. ما (نفت) خیلی اندکی از (این منطقه) تأمین می‌کنیم. در دو سال و نیم گذشته در زمینه انرژی پیشرفت بسیاری کرده‌ایم و اکنون صادرکننده انرژی هستیم. پس در مورد خاورمیانه در وضعیت گذشته که به گفته برخی به خاطر نفت در آن منطقه حضور داشتیم، قرار نداریم. "

ترامپ به تایم گفت که با ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا که ایران را در پشت پرده حملات اخیر می‌داند موافق است و افزود: فکر نمی‌کنم که افراد زیادی آن را قبول نداشته باشند. با این حال وی گفت از زمانی که وی به ریاست جمهوری رسیده، موضع خصمانه ایران نسبت به آمریکا کاهش یافته است.

ترامپ گفت: اگر لفاظی‌های اکنون را با روزهایی که توافق هسته‌ای را امضا کردند که همیشه "مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا، آمریکا نابود باید گردد و آمریکا را می کشیم" می‌گفتند، مقایسه کنیم، من چندان این (شعارها) را نمی شنوم و انتظار هم ندارم که در آینده بشنوم.

ترامپ در پاسخ به سوالی در مورد آنکه آیا در نظر دارد دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند یا خیر گفت: من چنین چیزی را نمی گویم. اصلن نمی‌توانم چنین چیزی را بگویم.

ادعای ترامپ مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه حمله خرابکارانه دو فروند نفتکش در دریای عمان درحالی مطرح می‌شود که بسیاری از مقامات و شخصیت‌های خارجی اتهامات مطرح شده در این خصوص علیه ایران را زیر سوال برده‌اند.

در همین پیوند؛ وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا دیروز (دوشنبه) در لوکزامبورگ از ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشدند و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل در ارتباط با این مساله شدند.

دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

نخستین شناور ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتی‌ها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.

بسیاری از تحلیلگران وکارشناسان سیاسی و نظامی امکان دخالت نظامیان آمریکایی، سعودی و صهیونیستی را در این حادثه منتفی ندانسته و عنوان می‌کنند که این کشورها برای تشدید اوضاع و بهره برداری از آن، انگیزه لازم را دارند.

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.