جزئیات تازه از قتل علیرضا شیرمحمدعلی زندانی سیاسی

پیکر علیرضا شیرمحمدعلی، چهارشنبه به پزشکی قانونی منتقل شده و با فاصله اندکی جهت کفن و دفن وی بدون اعلام عمومی قبلی به بهشت زهرا منتقل و با حضور حدود ۵۰ نفر از اعضای خانواده و دوستان وی در قطعه ۳۲۴ بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد.

پرسش:همزمان با خاکسپاری علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی که این هفته در زندان فشافویه به قتل رسید، وکیل او جزئیات تازه ای از حوادثی که به مرگ این زندان منتهی شد ارائه کرده است.

از سوی دیگر خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه ، از صدور کیفرخواست رسیدگی به پرونده این قتل خبر داده است.

بنابه گزارش ها شیرمحمدعلی ۲۱ ساله که از جمله به اتهام "توهین به رهبری" زندانی بود دوشنبه شب به دست دو زندانی دیگر در فشافویه در جنوب تهران به قتل رسید. گفته شده که او کانالی با عنوان "آتئیست‌ها" را اداره می‌کرد و بر همین مبنا به هشت سال زندان محکوم شده بود.

محمد هادی عرفانیان کاسب، وکیل شیرمحمدعلی، در گفت و گو با ایرنا جزییات تازه ای از نحوه قتل او ارائه کرده است.

او روز چهارشنبه گفت: "علی‌الظاهر در بندی که ایشان حضور داشتند یک سلول انفرادی وجود داشته که دو قاتل در آن بودند. متأسفانه معلوم نیست آن شب چه اتفاقی افتاده که آنها بدون هیچ درگیری قبلی دفعتا به ایشان حمله می‌کنند و با ضربات متعدد ایشان را به قتل می‌رسانند."

او اضافه کرد: "من از جزئیات به‌صورت دقیق خبر ندارم، ولی بر اساس اطلاعات موثقم در بندی که مرحوم شیرمحمدعلی حضور داشت یک سلول بوده که دو قاتل داخل آن بودند و همیشه در آن بسته بوده است، اما آن شب آن دو نفر آقای شیرمحمدعلی را به داخل سلول کشیدند و ایشان را به قتل رساندند."

او افزود: "گفته می‌شود تعداد ضربات بیش از ۳۰ ضربه بوده است. اما برای اطلاع از تعداد دقیق باید از خانواده پیگیر شوم. اما یک ضربه شدید به قلب و دیگری به شاهرگ بوده است. معمولا وقتی درگیری می‌شود یکی دو ضربه می‌زنند، ولی وارد کردن ۳۰ یا ۴۰ ضربه عجیب است."

او گفت که هنوز گزارشی از مسئولان زندان درباره این حادثه به او ارائه نشده است و به گفته خانواده علیرضا شیرمحمدعلی نیز "هیچ گزارشی در پرونده پزشکی قانونی نبوده است."

دادستان تهران اعلام کرده است که دو نفر در این پرونده متهم هستند که یکی از آنها با اتهام قتل عمد روبرو است و دیگری به معاونت در قتل، و ضرب و جرح عمدی متهم شده است.

به گزارش میزان خانواده علیرضا شیرمحمدعلی خواهان "قصاص" شده‌اند. در صورت نهایی شدن حکم قصاص، شخصی که به عنوان قاتل شناخته شود با مجازات اعدام روبرو خواهد بود.

علیرضا شیرمحمدعلی به نگهداری خود با زندانیانی که جرایم غیرسیاسی داشتند معترض بود و به همین دلیل در اسفند ۹۷ اعتصاب کرده بود. او در نامه‌ای سرگشاده از "عدم امنیت جانی" و "شرایط غیر انسانی زندان فشافویه" انتقاد کرده بود.

وکیل شیرمحمدعلی در این مورد گفت: "جرم ایشان امنیتی-سیاسی است، چون قانون بر تفکیک زندانیان تأکید دارد، من نمی‌دانم چرا ایشان را به زندان فشافویه منتقل کردند. ایشان به همین دلیل قبل از سال نو به همراه یکی دیگر از هم‌بندی‌های خود که فکر می‌کنم نامشان برزان محمدی بود اعتصاب غذا کردند، اما با قول مساعدت نماینده دادستان این اعتصاب غذا شکست."

مراسم خاکسپاری

خاکسپاری علیرضا شیرمحمدعلی روز چهارشنبه با حضور اعضای خانواده و دوستانش در بهشت زهرا انجام شد.

پیکر علیرضا شیرمحمدعلی، چهارشنبه "به پزشکی قانونی منتقل شده و با فاصله اندکی جهت کفن و دفن وی بدون اعلام عمومی قبلی به بهشت زهرا منتقل و با حضور حدود ۵۰ نفر از اعضای خانواده و دوستان وی در قطعه ۳۲۴ بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد."

یکی از حاضران در این مراسم گفته است: "مادر علیرضا شیرمحمدعلی در حالی با لباس سفید و سیاه در این مراسم حاضر بود و به کمک عصا راه می‌رفت، با سجده بر پیکر فرزند ۲۱ ساله خود مدام با خود تکرار می‌کرد 'عروسی پسرم است امروز؛ عروسی پسرم است امروز'."

علیرضا شیرمحمدعلی ۲۴ تیرماه ۱۳۹۷ به دلیل فعالیت در فضای مجازی بازداشت شد.

وکیل شیرمحمدعلی تأیید کرده که او در دادگاه بدوی به اتهام اهانت به رهبری، اهانت به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، تبلیغ علیه نظام و توهین به مقدسات به ۸ سال زندان محکوم شده بود.

مدیریت کانالی به نام "آتئیست‌ها" به عنوان یکی از مصادیق اتهامی علیرضا شیرمحمد‌علی عنوان شده بود.

دادگاه تجدید نظر او قرار بود ۱۸ تیرماه امسال برگزار شود.

او که در "اندرزگاه ۱۱، زندان تهران بزرگ" محبوس بود، سه ماه پیش خواستار انتقال از زندان فشافویه و گذراندن دوران حبسش در کنار زندانیانی با اتهامات مشابه شده بود.

فشافویه در ۲۲ کیلومتری جنوب تهران ابتدا برای محکومان مواد مخدر ساخته شده بود اما طی سال‌های اخیر زندانیان سیاسی و امنیتی از جمله شماری از دروایش به این زندان منتقل شدند.

به گزارش ایرنا روز سه شنبه محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: "مسئولان زندان فشافویه، هنوز نه اجازه و زمینه بازدید از این زندان را فراهم کرده‎اند و نه جلسه‎ای با نمایندگان مجلس برگزار کرده‎اند."

"من بارها به صورت کتبی، شفاهی، فردی و گروهی درخواست بازدید از زندان فشافویه را داده‌ام، اما هنوز مسئولان آن جوابی نداده‌اند."

پرونده مرجان داوری

عرفانیان کاسب، وکیل شیرمحمدعلی، همچنین از وضعیت یکی دیگر از موکلان خود در زندان قرچک اظهار نگرانی کرد: "خانم مرجان داوری در مؤسسه‌ای به نام راه معرفت به عنوان مترجم مشغول به کار بودند که پرونده‌ای به اتهام فساد فی‌الارض برای ایشان تشکیل می‌شود که علی‌رغم ابهامات موجود آقای صلواتی برای ایشان حکم اعدام صادر می‌کند."

او اضافه کرد: "ما به این حکم اعتراض زدیم که به شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور رفت و این شعبه رأی را نقض کرد و مجدداً به شعبه ۲۴ فرستاده شد. با این حال باز رأی اعدام صادر کردند. ما هم مجدداً اعتراض کردیم که دوباره پرونده به شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور رفت و آنها همچنان نظرشان بر نقص رأی اعدام بود. این پرونده اکنون حدود ۷ ماه است که در هیأت عمومی دیوان عالی کشور در حال بررسی است."

او گفت: "متأسفانه خانم داوری را به زندان زنان قرچک منتقل کردند که شرایط این زندان خوب نیست و زندانیان حتی از لحاظ آب آشامیدنی هم با مشکل مواجه هستند."

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.