قیمت نفت، چشم انتظار همراهی تولیدکنندگان
پرسش: قیمت نفت که بیش از ۱۰ درصد از ارزش خود را در یک ماه گذشته از دست داده، اکنون و با قوت گرفتن احتمال تمدید توافق کاهش تولید به ثبات نسبی رسیده است و بیش از هر چیز منتظر تصمیم تولیدکنندگان نفت درباره ادامه و یا توقف توافق درنشست اوپک است.
نفت برنت که در ماه گذشته میلادی در تلاش برای فتح قله ۸۰ دلاری بود، با افزایش تنشهای اقتصادی بین اقتصادهای اول و دوم جهان بر سر تعرفه، سقوط آزاد را آغاز کرد و حتی در روزهایی به زیر ۶۰ دلار در هر بشکه نیز رفت.
اما در هفته جاری قیمتها به لطف احتمال تمدید توافق کاهش تولید و همچنین در سایه آخرین گزارش اوپک درمورد تولید اعضا اندکی افزایش داشت. امروز اما بیشتر فعالان بازار نفت ترجیح دادند تحرک زیادی در بازار نداشته باشند و بر همین اساس قیمت نفت برنت با رشد یک سنتی نسبت به آخرین قیمتهای روز گذشته، روی عدد ۶۲ دلار و ۳۰ سنت ایستاد.
نفت شاخص آمریکا نیز با افزایش قیمت همراه بود و ۳۷ سنت گران شد. با این افزایش هر بشکه از نفت شاخص آمریکا ۵۳ دلار و ۶۳ سنت معامله شد.
احتمال تمدید توافق کاهش تولید نفت در حالی مطرح میشود که روزهای گذشته، رسانهها محل اظهارنظرهای مقامات نفتی عربستان و روسیه به عنوان دو کشور اصلی کاهشدهنده تولید نفت بوده است.
از یک سو به گفته وزیر انرژی عربستان، تنها کشوری که هنوز درباره تمدید کاهش تولید با ما همراه نیست، روسیه است. در داخل این کشور درباره میزان نفتی که این کشور باید در نیمه دوم سال تولید کند، بحث وجود دارد.
از سوی دیگر وزیر انرژی روسیه اعلام کرده که اگر توافق جهانی گسترش پیدا نکند قیمت نفت ممکن است تا ۳۰ دلار کاهش یابد.
وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که خطر عرضه بیش از حد نفت و افت شدید قیمت این کالا همچنان وجود دارد.
وی همچنین اعلام کرد که جنگ تجاری میان آمریکا و کشورهای گوناگون و همچنین تحریمها از دیگر عوامل تأثیرگذار بر بازار هستند. در واقع، خطر عمدهای در زمینه تولید بیش از حد وجود دارد، اما در کل، ما باید تحلیل عمیقتری داشته باشیم و ببینیم رویدادها در ماه ژوئن (خرداد- تیر) چگونه پیش میروند تا بتوانیم تصمیمی متعادل در نشست مشترک سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش در ماه ژوئن بگیریم.
به نظر میرسد کشورهای تولید کننده نفت برای تصمیم در خصوص ادامه توافق کاهش تولید منتظر مشخص شدن شرایط سیاسی بین کشورهای مختلف هستند که البته در تمامی این تنشها آمریکا حضور قوی دارد.
###