کشف خاصیت گرمابخشی زنجبیل
پژوهشگران چینی شبکههای پروتئینی موثر در خاصیت گرمابخشی زنجبیل به بدن را کشف کردند.
پرسش: به گزارش خبرگزاری شینهوا، پژوهشگران دانشگاه لانژو چین با رجوع به نوشتههای پزشکی و پایگاه داده پروتئینها، درباره دو ترکیب اصلی فعال در زنجبیل یعنی ۶- جینجرول و ۶- شوگاول تحقیق و پروتئینهای تنظیم شده توسط این دو ترکیب را شناسایی کردند.
آنها در گام بعد، تعاملات ترکیب - پروتئین و پروتئین - پروتئین محتمل را در کنار هم قرار دادند تا تصویری از شبکههای تنظیمکننده زیربنایی در شکم و روده کوچک که ممکن است عامل واکنش بدن به ترکیبات زنجبیلی باشد، بسازند.
در گزارش این تیم پژوهشی که در مجله Computational Biology and Drug Design منتشر شده، در مجموع ۵ فرآیند متابولیک اساسی مرتبط با اثر گرمابخشی زنجبیل به بدن قید شده است.
دو ترکیب زیست فعال نام برده موجود در زنجبیل همچنین بر آدنوزین تریفسفات(ATP)، حامل اصلی انرژی در سلولهاست؛ گلیکوژن، نوعی گلوکز که در قالب انبار انرژی در جانوران عمل میکند؛ گلیکولیپید، نوعی لیپید که در فرآیند انرژیسازی مشارکت کرده و به عنوان شاخصی برای شناسایی سلولی عمل میکند؛ کوآنزیم، یک ترکیب غیر پروتئینی که برای کاتالیز یک واکنش با یک آنزیم پیوند برقرار میکند و اسید چرب که به بدن در پردازش کلسترول یاری میرساند، نیز اثر تنظیمکنندگی دارند.
###