ابراز نگرانی محمود صادقی نماینده مجلس از بازداشت مدیران کانال های تلگرامی در نامه ای به فرمانده کل سپاه
پرسش:محمود صادقی، نماینده مجلس ایران در نامهای به سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران نسبت به بازداشت همزمان شماری از مدیران کانالهای تلگرامی نزدیک به اصلاحطلبان و دولت ابراز نگرانی کرده است.
پرسش:محمود صادقی، نماینده مجلس ایران در نامهای به سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران نسبت به بازداشت همزمان شماری از مدیران کانالهای تلگرامی نزدیک به اصلاحطلبان و دولت ابراز نگرانی کرده است.
طی روزهای اخیر گزارشهایی مبنی بر توقیف چند کانال خبری در تلگرام و بازداشت مدیران آن منتشر شده است.
بیشتر کانالهای تلگرامی توقیف شده نزدیک به اصلاحطلبان و حامیان دولت حسن روحانی هستند که با توجه به انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهری، چنین برخوردهایی باعث نگرانیهایی شده است.
همچنین چندین روزنامهنگار از جمله احسان مازندرانی، هنگامه شهیدی و مراد ثقفی در روزهای اخیر بازداشت شدهاند.
شماری از نمایندگان مجلس نسبت به چنین برخوردهایی هشدار داده و از دولت خواستهاند تا واکنش نشان دهد.
محمود صادقی در نامه روز شنبه خود به فرمانده کل سپاه، با اشاره به اظهارات اخیر سردار جعفری در مورد این که پاسداران و فرماندهان حق دخالت سیاسی در انتخابات را ندارند، گفته است بازداشت گروهی از مدیران کانالهای تلگرامی با گرایشهای نزدیک به اصلاحطلبان و حامیان دولت، که "ظاهرا از سوی اطلاعات سپاه انجام گرفته، موجی از نگرانی در جامعه نسبت به التزام عملی این نهاد به این سیاستها را برانگیخته است."
فرمانده کل سپاه پاسداران اخیرا اعلام کرد که "احدی از پاسداران و فرماندهان سپاه همانند گذشته حق دخالت سیاسی و جناحی در انتخابات و تخریب کاندیداها را ندارند."
طبق قانون، نیروهای نظامی حق دخالت در انتخابات را ندارند اما در سالهای گذشته، تعداد زیادی از اصلاحطلبان و شماری از چهرههای اصولگرا ، برخی نظامیان را به دخالت غیرقانونی در انتخابات متهم کردهاند.
صادقی در نامه خود به فرمانده کل سپاه پاسداران گفته است که باید از "ورود این نهاد به اختلافات سیاسی و گروهی پرهیز کرد"، چون امری است که میتواند به "یکپارچگی و انسجام" آن لطمه بزند و در نهایت "امنیت جامعه و چه بسا تمامیت ارضی" ایران را در معرض خطر قرار دهد.
صادقی از فرمانده سپاه پاسداران خواسته تا شأن این نهاد را حفظ کند.
نماینده مردم تهران در نامه خود گفته است حوادث روزهای اخیر در حالی روی داده که "بیشتر مجاری رسانهای کشور، اعم از صداوسیما، خبرگزاریها و نیز کانالهای تلگرامی و دیگر شبکههای اجتماعی، بعضا منتسب به سپاه پاسداران، با برخورداری از منابع مالی عمومی در گستره وسیعی در حال فعالیت علیه اصلاحطلبان و حامیان دولت هستند."
پیشتر علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران هم از بازداشت فعالان رسانهای در ایران انتقاد کرده و گفته بود خواهان توضیح وزیر اطلاعات ایران در مورد برخوردهای اخیر شده است.
محمد علی وکیلی، نماینده تهران در مجلس هم در توییتر خود نوشت که"در صورت عدم پاسخگویی در مورد مدیران کانال های خبری دستگیر شده، وزیر دادگستری را به مجلس فرا خواهد خواند."
چهار نفر از نمایندگان اصلاحطلب مجلس نیز در نامه سرگشادهای به حسن روحانی از او خواستهاند که برای آزادی گردانندگان شبکههای اصلاحطلبان در تلگرام اقدام کند.
صادقی روز پنجشنبه، ۲۶ اسفند، نیز با اشاره به این بازداشتها از حسن روحانی و صادق لاریجانی، روسای قوای مجریه و قضاییه، به خاطر «سکوت»، «بیتفاوتی» و «پاسخگو نبودن» مقابل «تعدی به حقوق شهروندان» انتقاد کرده بود.
در روزهای گذشته نیز حسامالدین آشنا، مشاور حسن روحانی، و تعدادی از اعضای فراکسیون امید مجلس به بازداشتهای اخیر واکنش نشان داده و آن را با موضوع انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ مرتبط دانسته اند.
در همین حال محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید، در مطلبی در آستانه سال جدید، با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در سال ۹۶ نوشت که «متاسفانه برخی برخوردهای اخیر با فعالان رسانهای، کشور را به مسیر امنیتی شدن پیش میبرد که به هیچ وجه با منافع ملی سازگار نیست».
وی اضافه کرد: «بهویژه که در آستانه عید نوروز انتظار می رود حتی کسانی که در حبس هستند نیز حداقل با اتخاذ تدابیری در کنار خانوادههای خود باشند.»
روز جمعه نیز الیاس حضرتی، عبدالکریم حسینزاده، بهرام پارسایی و محمدعلی وکیلی، چهار نماینده مجلس، در نامهای مشترک به حسن روحانی، بازداشتهای اخیر در «آستانه سال نو و تعطیلی مجلس شورای اسلامی و سفرهای نوروزی» را «شائبهبرانگیز» توصیف کردند.
همچنین گزارش شده است که رامین کریمیان، پژوهشگر و مترجم، درخانه خود بازداشت شده است.
کریمیان چند کتاب در حوزه علوم اجتماعی ترجمه کرده و از همکاران نشریه گفتگو است که مراد ثقفی، مدیر مسئول آن، نیز بازداشت شده است.
در ماههای گذشته نیز تعدادی از روزنامهنگاران بازداشت شده اند.
طاهره ریاحی، دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری برنا، خبرگزاری وابسته به دولت، نیز روز هفتم دی، بازداشت شد و بر اساس گزارشها همچنان زندانی است.
در همین حال تعدادی از وبسایتها روز چهارم بهمنماه خبر داده بودند که زینب کریمیان، خبرنگار سابق خبرگزاریهای ایرنا و مهر و همکار یک برنامه تلویزیونی و صالح دلدم، تهیهکننده و کارگردان جوان سینما، نیز بازداشت شدهاند.
متن نامه محمود صادقی نماینده مجلس به فرمانده کل سپاه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
برادر گرامی سردار سرلشگر مهندس محمدعلی جعفری
فرمانده معزز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
با سلام و ادای احترام به جنابعالی و همه پاسداران سرافراز میهن که از بدو پیروزی انقلاب اسلامی با رشادت و ایثارگریهای خود در عرصه های مختلف از دستاوردهای گرانسنگ انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به شایستگی پاسداری کرده و در شرایط کنونی، که ناامنی و آشوب در منطقه فراگیر شده، باهدایت فرماندهی معظم کل قوا امنیت و آرامشی مثالزدنی برای کشور عزیزمان به ارمغان آورده اند. یکی از ویژگیهای بارز نهاد مقدسی که شما عهدهدار فرماندهی آن هستید، مردمی بودن آن است. بااین ویژگی بود که در دوران دفاع مقدس بذر بسیج مستضعفان در دل این نهاد رویید و به نهالی ماندگار و ریشه دار در اعماق جامعه مبدل شد. بیشک بقا و اقتدار این نهاد مقدس بیش از هرچیز وابسته به حفظ و تقویت وجه مردمی آن است و باتوجه به این واقعیت که در متن جامعهی ما سلایق و گرایشهای متنوعی وجود دارد، باید از ورود آن به اختلافات سیاسی و گروهی اکیدا پرهیز نمود. امری که میتواند به یکپارچگی و انسجام این نهاد آسیب بزند و درنهایت امنیت جامعه و چه بسا تمامیت ارضی کشور را در معرض خطر قراردهد.
از این رو ضرورت عدم ورود سپاهیان عزیز به دسته بندیهای سیاسی همواره مورد تأکید بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده است. این ضرورت در مواردی همچون انتخابات مضاعف میشود. براین مبنا «ممنوعیت ورود نیروهای مسلح، قوای سهگانه اعم از وزارتخانهها و دستگاههای تابعه آنها و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در دستهبندیهای سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان»، به عنوان یکی از محورهای هجدهگانه سیاستهای کلی انتخابات مورد تأکید رهبرمعظم انقلاب قرار گرفت. خوشبختانه جنابعالی نیز اخیرا در جمع فرماندهان و مسئولین سپاه تأکید کردید: «احدی در سپاه چه از پاسداران و چه از فرماندهان حق دخالت سیاسی و جناحی در انتخابات و تخریب کاندیداها را ندارند» و تصریح کردید: «دستگاههای نظارتی در سپاه موظف شدهاند اجرای این مهم را با حساسیت و دقت به طور مستمر دنباله گیری و کنترل نموده و با متخلفین بدون اغماض برخورد نمایند». این سخنان در آستانه دو انتخابات مهم پیش رو مایهی امیدواری بسیار در میان دلسوزان نظام و انقلاب گردید. باوجوداین پاره ای حوادث در روزهای اخیر، ازجمله بازداشت همزمان گروهی از مدیران کانالهای تلگرامی باگرایشهای نزدیک به اصلاحطلبان و حامیان دولت، موجی از نگرانی در جامعه برانگیخته است. این درحالی است که بخشی از مجاری رسانه ای در حال تخریب و شایعه سازی و شایعهپراکنی علیه اصلاحطلبان و حامیان دولت هستند. از جنابعالی، که خود از نیروهای اصیل و دارای سابقه درخشان در عرصه جهاد و شهادت و راهبری و مدیریت جهادی هستید، انتظار میرود نسبت به حفظ شأن و مراقبت از جایگاه رفیع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اهتمام بیشتری مبذول نمایید. دوازدهمین دورهی انتخابات ریاستجمهوری و پنجمین انتخابات شوراها همانند ادوار گذشته میآید و میرود، اما آنچه که باید در این فراز و فرودها مصون از خدشه و آسیب بماند، استحکام سرمایههای گرانقدری چون نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. از درگاه خداوند بزرگ موفقیت شما را در انجام این مهم مسألت مینمایم.
محمود صادقی
نماینده مردم شریف تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی
###