هشدار رهبران عراق نسبت به آتش بیاران بحران در منطقه
به دنبال حمله مشکوک و سقوط یک گلوله مینی کاتیوشا در منطقه امنیتی سبز که بزرگترین سفارتخانه آمریکا در جهان در آنجا واقع شده است، رهبران سیاسی عراق نسبت به تلاش آتش بیاران منطقه برای تبدیل کردن عراق به یکی از میادین جنگ احتمالی، هشدار دادند.
«هادی العامری» رهبر فراکسیون بزرگ «الفتح» نزدیک به دولت و الحشد الشعبی و همچنین عمده گروه های مقاومت اسلامی در عراق، «مقتدا صدر» حامی فراکسیون «سائرون» و شیخ «قیس الخزعلی» دبیرکل گروه مقاومت اسلامی عصائب اهل الحق اولین واکنش های تند را به این حمله ابهام آلود نشان دادند.
العامری ساعاتی بعد از این حمله در بیانیه ای اعلام کرد: هرکس که درصدد شعله ور کردن آتش جنگ از مبدا خاک عراق است یا نادان و یا نفوذی است زیرا نه جمهوری اسلامی ایران و نه آمریکا خواهان جنگ هستند.
وی تاکید کرده است که تنها طرفی که دنبال جنگ در منطقه است، رژیم صهیونیستی است و بر همین اساس (به عراقی ها) هشدار می دهیم که عوامل شعله ور شدن آتش این جنگ نباشند.
وی با اشاره به اینکه اگر جنگی اتفاق بیفتد همه را می سوزاند افزوده است که همه (عراقی ها) در این برهه یک مسوولیت ملی، تاریخی و دینی دارند که شبح جنگ را اول از عراق و دوم از کل منطقه دور کنند.
اما مقتدا صدر در توئیتی با هشتگ «نه به جنگ» به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی، گفته است: «از طرفداران تنش آفرینی بین ایران و آمریکا نیستم و مخالف درگیر کردن عراق در این جنگ هستم».
وی از رهبران سیاسی و عموم مردم عراق خواسته است که موضع واحدی نسبت به تنش موجود بین آمریکا و جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کنند و گفته است که اگر امروز یک مواضع واحد در عراق اتخاذ نکنیم در این صورت اگر جنگی اتفاق بیفتد، پایان عراق خواهد بود.
وی در واکنش به حمله ابهام آلود یکشنبه شب خطاب به طرف یا طرف های ناشناسی که در پی این حمله بوده اند گفته است: «های تو! جنگی را آغاز نکن که خودت، هیزمش خواهی شد زیرا طرف های درگیر، آمادگی این جنگ را ندارند و چنین جنگی را هم نمی خواهند.»
از طرفی دبیرکل گروه مقاومت اسلامی عصائب اهل الحق نیز در توئیتی گفته است که جنگ تحمیلی نه به مصلحت جمهوری اسلامی ایران و نه آمریکا است و فقط رژیم صهیونیستی – آنهم به دلایل عقیدتی- از آن منتفع می شود.
«شیخ قیس الخزعلی» بر ضرورت رعایت قواعد بازی در منطقه تاکید کرده و گفته که نسبت به بر هم زدن قواعد بازی که هدف آن ایجاد بهانه برای جنگ است، هشدار می دهد.
دبیرکل عصائب اهل الحق که دارای 15 کرسی در پارلمان و وزیرانی در دولت عراق است خاطر نشان ساخته که وقوع جنگ به ضرر اوضاع سیاسی، اقتصادی و امنیتی عراق است.
به رغم گذشت چند ساعت از سقوط یک گلوله مینی کاتیوشا در چند کیلومتری سفارتخانه آمریکا در منطقه امنیتی سبز هنوز هیچ گروهی مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفته و همین امر بر ابهام این قضیه افزوده است.
اعضای برجسته دو گروه مقاومت اسلامی النجباء و کتائب حزب الله نیز در اظهاراتی خبری، با نامناسب و زیان آور دانستن این گونه اقدامات، نسبت به تلاش آتش بیاران منطقه ای و آنهایی که می کوشند عراق را به میدان جنگ احتمالی تبدیل کنند، هشدار داده اند.
«سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت و ائتلاف بزرگ اصلاح نیز ساعاتی قبل از این حمله در دیدار با کاردار سفارت آمریکا در بغداد، بر ضرورت کاستن از تنش ها بین آمریکا و جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده و از آمادگی عراق برای وساطت خبر داده بود.
حادثه منطقه سبز امنیتی بغداد با توجه به تنش موجود در منطقه بازتاب گسترده ای در عراق و عموم منطقه داشته و بسیاری از کارشناسان عراقی و منطقه نسبت به آن اظهار نظر کرده اند.
اغلب کارشناسان اتفاق نظر دارند که اصل این حمله در این برهه خاص، مشکوک به نظر می رسد و برخی با اشاره به سوابق آمریکا در راه اندازی چنین صحنه سازی هایی برای بهانه جویی جنگ، برخی جریان های تندرو آمریکایی در سازمان سیا و پنتاگون را در این حمله احتمالی دخیل دانسته اند.
عده ای نیز از وجود یک طرف سوم که در بیانیه های رهبران سیاسی عراق به طور ویژه به نام «رژیم صهیونیستی» اشاره شده است، در این حمله مشکوک متهم دانسته اند.
دستگاه های امنیتی عراق به رغم اینکه لحظاتی کوتاهی بعد از حمله از یافتن سکویی که گلوله کاتیوشا از آنجا شلیک شده خبر دادند اما هنوز تحقیقات برای شناسایی عوامل پشت پرده این حمله ادامه دارد و جزییات بیشتری اعلام نشده است.
به رغم حادثه یکشنبه در منطقه سبز بغداد اما شرایط در محیط پیرامون منطقه امنیتی سبز و خیابان های منتهی به آن امروز دوشنبه کاملا عادی بوده و فقط در برخی از ورودی های خیابان های اصلی منطقه سبز توقف یک یا دو خودرو زرهی نوع «هامر» متعلق به نیروهای نظامی عراق دیده شد.
حادثه منطقه سبز در حالی اتفاق افتاده که دولت عراق طی دو ماه گذشته درحال برداشتن تدریجی و کامل دیوارهای سیمانی اطراف این منطقه با هدف گشودن این منطقه حفاظت شده که در آن مقر پارلمان و نخست وزیری و نهادهای مهم دولتی به علاوه سفارتخانه آمریکا واقع شده، به روی همه مردم عراق است.