ناو جدید آمریکا عازم خاورمیانه شد
ناو جنگی یواساس آرلینگتون که برای انتقال هواگرد و وسایل نقلیه آبیخاکی استفاده میشود به ناو هواپیمابر یواساس آبراهام لینکلن میپیوندد.آمریکا همچنین چهار بمبافکن مدل بی۵۲ را به پایگاه نظامی این کشور در قطر فرستاده است.
پرسش- مقامهای ایالات متحده همزمان با افزایش تنش میان ایران و آمریکا گفتهاند یک ناو جنگی و سیستم دفاع هوایی موشکی پاتریوت را به منطقه اعزام میکنند.
ناو جنگی یواساس آرلینگتون که برای انتقال هواگرد و وسایل نقلیه آبیخاکی استفاده میشود به ناو هواپیمابر یواساس آبراهام لینکلن میپیوندد.
آمریکا همچنین چهار بمبافکن مدل بی۵۲ را به پایگاه نظامی این کشور در قطر فرستاده است.
ین کشور گفته است این اقدامات در پاسخ به تهدیدهای احتمالی از سوی ایران علیه منافع آمریکا صورت گرفته است.
آمریکا اطلاعات چندانی در باره ماهیت این تهدیدها منتشر نکرده اما ایران این ادعاهای آمریکا را بیاساس خوانده است.
ایران، هدف آمریکا را ارائه "اطلاعات قلابی" مانند آنچه که موجب حمله این کشور به عراق در سال ۲۰۰۳ شد، خوانده و گفته است اعزام این تجهیزات نظامی به منطقه بخشی از جنگ روانی دولت آمریکا است.
آمریکا چه میگوید؟
روز جمعه، پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا گفت که خواهان درگیری با ایران نیست اما افزود ایالات متحده "آماده است تا از نیروهای آمریکایی و منافعش در منطقه دفاع کند."
وزارت دفاع آمریکا گفته است فعالیتهای ایران در منطقه را "به دقت زیر نظر دارد."
پنتاگون گفته است سیستم پاتریوت که توان مقابله با موشکهای بالستیک، موشکهای کروز، و هواپیماهای پیشرفته را دارد به منطقه فرستاده شده است.
مقامهای آمریکا گفتهاند ناو جنگی یواساس آرلینگتون از مدتها پیش قرار بوده به منطقه فرستاده شود و این کار اکنون پیش از موعد صورت میگیرد.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا پیش از این گفته بود هدف از این کار فرستادن "پیامی روشن" برای حکومت ایران است که "هر گونه حمله به منافع آمریکا یا متحدان این کشور با نیرویی بیامان روبرو خواهد شد."
کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی ایران هم در پاسخ به آقای بولتون او را "فاقد فهم نظامی و امنیتی" خواند و گفت اظهارات او "بیشتر جنبه خودنمایی دارد."
مقامهای آمریکایی گفتهاند ناو هواپیمابر یواساس آبراهام لینکلن که عازم منطقه است از کانال سوئز عبور کرده است.
جاناتان مارکوس، خبرنگار دفاعی و دیپلماتیک بیبیسی میگوید اگرچه اعزام ناو هواپیمابر به خلیح فارس اقدامی غیرمعمول نیست اما این کار به هراسها از درگیری احتمالی که میتواند تصادفی یا از قبل طراحی شده باشد، دامن میزند.