کدامیک نامزدنهایی اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری می شوند؛ لاریجانی یا باهنر
نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری هم چندی قبل درباره برنامههای سیاسی محمدرضا باهنر گفته بود که باهنر قطعا صلاح و مصلحت بزرگتری را تشخیص داده و سکوت کرده است.
پرسش: آیا علی لاریجانی نیز مانند اکبر ناطقنوری میخواهد چهار گوشه زمین عملی سیاست را ببوسد و کنار برود یا در ظاهر کنار میرود، اما ناگهان از کنار یکباره وسط زمین قدرت شیرجه خواهد رفت؟ این البته گمانهای است که درباره محمدرضا باهنر نیز وجود دارد.
باهنر نایبرئیس مجلس پیشین و نزدیک به علی لاریجانی بود که بعد از سالها حضور در مجلس، یکباره و به قول خودش بدون اطلاع رفقایش، از ثبتنام در انتخابات مجلس دهم کنار کشید. همان زمان گمانهزنیها بر این بود که باهنر خودش را برای انتخابات ریاستجمهوری بعدی آماده میکند؛ اگرچه خودش در ظاهر این را تکذیب میکند. احتمالا باهنر و لاریجانی اینروزها دارند به صندلی پاستور فکر میکنند.
**علی لاریجانی
رسانه نزدیک به علی لاریجانی خبر از این داده است که رئیس فعلی مجلس نهتنها در انتخابات 1400 بلکه در انتخابات مجلس یازدهم نیز شرکت نخواهد کرد. سایت خبرآنلاین نوشته بود رسانهها پاسخ علی لاریجانی درباره قصد ورودش به انتخابات ریاستجمهوری را به این معنا گرفتهاند که رئیس کنونی مجلس شورای اسلامی، در انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم شرکت نمیکند. این سایت در ادامه نوشته بود: اطلاعات کسبشده از سوی خبرآنلاین حکایت از آن دارد که لاریجانی حتی در انتخابات اسفند امسال نیز شرکت نمیکند و مجلس یازدهم بدون حضور او تشکیل خواهد شد. علی لاریجانی در پاسخ به حضورش در انتخابات 1400 به خبرنگاران گفته بود: «در این وادی نیستم».
اینکه علی لاریجانی به نوشته سایت نزدیک به او در انتخابات مجلس ثبتنام نکند، از قضا این گمانه را بیشتر تقویت میکند که حضورش در انتخابات ریاستجمهوری 1400 قطعی است. او یحتمل میخواهد یک سال باقیمانده فراغت از مجلس تا انتخابات ریاستجمهوری را صرف آمادهکردن حضور برای رقابت بر سر کرسی پاستور کند. سایت خبرآنلاین نوشته است: چهرهها و رسانههای افراطی هر دو جناح با تصور حضور دکتر لاریجانی در انتخاباتهای آینده، دست به تخریب او زده بودند.
اگرچه علی لاریجانی سال 95 گفته بود برای انتخابات آینده ریاستجمهوری کاندیدا نمیشوم و تصمیمی ندارم، اما در یک سال اخیر اخبار و شایعههای زیادی درباره اینکه لاریجانی به احتمال زیاد گزینه 1400 اصولگرایان و دولتیهای معتدل خواهد بود، تقویت شد. حتی از سوی برخی جریانها یا چهرههای اصلاحطلب نیز این ایده مطرح شده بود که در صورت تنگشدن قافیه، علیلاریجانی ممکن است به گزینه برخی یا حتی همه اصلاحطلبان بدل شود. سیدکمال سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری، همان تشکلی که محمدرضا باهنر دبیرکل آن است، زمانی گفته بود: «الان اصلا ممکن نیست. حتی از خود آقای لاریجانیهم سؤال کنید، نمیتواند جواب دقیقی به این سؤال بدهد. در دو یا سه سال هر امکانی وجود دارد؛ بهخصوص انتخابات در ایران که نتیجهاش از دو سال قبل معلوم نیست، بلکه از سه ماه قبل از انتخابات است که شاید تا حدودی مشخص شود».
بهروز نعمتی، اصولگرایی که از نزدیکان علی لاریجانی در مجلس است، نیز تاکنون هیچ خبر مشخصی دراینباره نداده؛ نه تکذیب کرده است و نه تأیید. او صرفا گفته: من خبر ندارم. در حرف عجیبتری نیز گفته است: من چهکاره آقای لاریجانی هستم که رئیس ستاد شوم. درحالیکه نعمتی مسئول ستاد خبری اصولگرایان معتدل حامی روحانی در انتخابات ریاستجمهوری 96 بود، در اظهارنظری عجیب درباره اینکه آیا قرار است رئیس ستاد لاریجانی شود یا نه گفته است: «آقای لاریجانی آدمهای خیلی بزرگتر از من دارد که رئیس ستادش شوند».
شایعه یا خبر نامزدی لاریجانی در 1400 از سوی طیف دیگری نیز تقویت میشود؛ طیفی در اصولگرایی که ازقضا با لاریجانیزاویه دارند. فردی مانند نقویحسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که سابقه درگیری لفظی با لاریجانی در مجلس را هم دارد و از چهرههای تندرو این جریان است، خبر داده بود حضور لاریجانی در انتخابات 1400 قطعی است و ستادهایش را هم فعال کرده و حتی گفته ساختمانی بهعنوان ستاد انتخاباتی برای فعالیتهای او در نظر گرفته شده است. او در یک برنامه تلویزیونی گفته بود: «اینکه آقای لاریجانی ارادهاش بر این است که در انتخابات 1400 کاندیدای ریاستجمهوری شود، یک چیز قطعی است.
از اقدامات، فعالیتها و رفتوآمدهایش مشخص است. در شرایطی حدود هشت ماه قبل ساختمانی گرفته شد، ستاد زده شد و نشریه چاپ شد. حتی خبر از تشکیل یک حزب مشخصا با نام آقای لاریجانی هم مطرح شد. خب، این اقدامات در این راستاست. بنابراین آقای لاریجانی قطعا برای انتخابات آینده برنامه دارد. آقای لاریجانی در تلاش است طیف آرام و معتدل اصلاحطلبان را جذب کند. اما من معتقدم این اتفاق نمیافتد؛ چراکه در بزنگاههای مهم مجلس دیدیم طیف اصلاحطلبان علیه لاریجانی میشوند و حاضر نیستند از مخالفت خود کوتاه بیایند. به نظر من این اتفاق نمیافتد». در جریان اصلاحطلبی هم حزب کارگزاران سازندگی بیش از همه مشتاق آمدن لاریجانی است.
این در حالی است که محسن میردامادی، دبیر کل سابق حزب مشارکت و از مخالفان طرح این ایده از سوی کارگزاران معتقد است: «اگر شرایط سال ١٤٠٠ مشابه شرایط امروز باشد که با هم حرف میزنیم، به نظر من، ما در انتخابات ١٤٠٠ چند کاندیدا از سوی اصلاحطلبان خواهیم داشت که در نهایت مشابه سال ٩٢ با نظرسنجی از مردم، از گزینهای که رأی بیشتری دارد، حمایت میکنیم. حمایت اصلاحطلبان از لاریجانی در انتخابات ١٤٠٠ خیلی دور از ذهن و شاید بتوانیم بگوییم غیرممکن است».
**محمدرضا باهنر
محمدرضا باهنر هم که دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، احتمالا برای 1400 برنامههایی در سر دارد. در این صورت او یکی از جدیترین رقبای علی لاریجانی در جریان اصولگرایی است. او 28 سال نماینده مجلس از طیف راست یا اصولگرا بود اما در بزنگاه انتخابات مجلس فعلی ثبتنام نکرد و گفت دیگر قبای مجلس را از تن درآورده است. احتمالا برای باهنر مجلس دیگر جذابیتی نداشت او تا نایبرئیسی هم پیش رفته بود و با وجود چهرههایی مانند علی لاریجانی بعید بود که بختش برای رسیدن به جایگاه ریاست مجلس به این زودیها باز شود.
خودش در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسیده بود چرا دیگر نامزد انتخابات مجلس نشد، گفته بود: «اول میگویم 28 سال یک راهی را بیا و برو و اگر حوصله کردی سالِ 29 هم بروی به من توصیه کن که چرا نرفتی». خودش گفته است: «زمانی که ثبتنام نکردم بعضیها گفتند میخواهد رئیسجمهور شود، بعضیها گفتند ترسیده در مجلس رأی نیاورد و ثبتنام نکرده است، بعضیها گفتند اصلا صلاحیتش ممکن بود رد شود، از ترس اینکه صلاحیتش تأیید بشود یا نشود، ثبتنام نکرد!». او اگرچه همواره منکر این شده که قصد ورود به انتخابات ریاستجمهوری را دارد اما قطعا مترصد است و گوشه چشمی به آن دارد. شاهدش هم یک جمله کلیدی اوست: «آنهایی هم که کاندیدا دارند از حالا نباید کاندیدایشان را علم کنند و رو کنند». روایتش هم درباره نامزدی علی لاریجانی، رقیب احتمالی او در انتخابات ریاستجمهوری 1400 قابل تأمل است.
او گفته بود: «چند وقت پیش تعدادی از اصلاحطلبان میگفتند آقای لاریجانی برای ریاستجمهوری خیلی خوب است. من نمیدانم آنها میخواهند آقای لاریجانی را خراب کنند که این حرف را میزنند یا میخواهند آبادش کنند؟ من هنوز نیتشان را نمیدانم». او با اشاره به اینکه علی لاریجانی میتواند یکی از کاندیداها باشد، گفته بود: «اما اینکه آیا باهنر الان نظرش قاطعا این باشد که آقای لاریجانی باشد و برود از او حمایت کند یا نه، من میگویم الان اصلا بحثش را نباید کرد که یک نفر میخواهد رئیسجمهور شود این را اگر از حالا من مطرحش کنم که داغانش میکنند. اینقدر این فضای مجازی و غیرمجازی سرش میریزند که اصلا نمیگذارد جان سالم بهدر ببرد بنابراین حتی آنهایی هم که کاندیدا دارند، از حالا نباید کاندیدایشان را علم کنند و رو کنند».
نایبرئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری هم چندی قبل درباره برنامههای سیاسی محمدرضا باهنر گفته بود که باهنر قطعا صلاح و مصلحت بزرگتری را تشخیص داده و سکوت کرده است. او در پاسخ به این سؤال که آیا این مصلحت بزرگتر میتواند حضور در انتخابات سال 1400 باشد؟، پاسخی کلی داده و گفته بود که این مصلحت بزرگتر میتواند حفظ اتحاد و وحدت باشد.
منبع: روزنامه شرق
###