عرضه سهام بانک‌ها موسسات مالی وابسته به نهادهای نظامی در بورس

موسسه اعتباری کوثر، بانک مهر اقتصاد، بانک قوامین، بانک حکمت ایرانیان و بانک انصار پنج بانک و موسسه مالی هستند که قرار است با بانک سپه ادغام شوند که حالا سهام آنها در بورس عرضه ‌شده است.

پرسش:عرضه سهام چهار بانک و یک موسسه مالی وابسته به نهادهای نظامی در تالار بورس از امروز (یکشنبه ۱۸ فروردین) به صورت غیرعمومی آغاز شده است.

موسسه اعتباری کوثر، بانک مهر اقتصاد، بانک قوامین، بانک حکمت ایرانیان و بانک انصار پنج بانک و موسسه مالی هستند که قرار است با بانک سپه ادغام شوند که حالا سهام آنها در بورس عرضه ‌شده است.

بانک مرکزی ایران بیش از یک ماه پیش از ادغام بانک‌های نظامی در بانک سپه خبر داد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که هدف از این اقدام "متمرکزکردن توانمندی و ظرفیت‌ بانک‌های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر در قالب یک بانک واحد با ثبات و کارآمدتر و به منظور ارائه خدمات بهتر به خانواده نیروهای مسلح و عموم مردم" است.

حسن روحانی، رئیس جمهور این اقدام دولت را گامی برای "اصلاحات بانکی" خوانده بود.

  • بنابر اعلام بانک مرکزی، بانک‌ها و مؤسسات مالی نظامی حدود ۲۴ میلیون سپرده‌گذار با ۲۱۴ هزار میلیارد تومان سپرده دارند.

خبرگزاری مهر به نقل از عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی، گفته "قرار نیست هیچ تغییری در نحوه پرداخت سودهای سپرده‌گذاران آنها فعلاً صورت گیرد."

این بانک‌ها و مؤسسه اعتباری در اطلاعیه‌های جداگانه‌ای اعلام کرده‌اند از امروز یکشنبه (۱۸ فروردین) تا ۲۹ اردیبهشت (سی روز کاری) سهام خود را برای فروش عرضه کرده‌اند.

با پایان یافتن فروش سهام این بانک‌ها از سوی سهام‌داران و پایان مهلت فروش سهام ادغام بانک‌های وابسته نهادهای نظامی در بانک سپه عملاً آغاز خواهد شد.

سهام این بانک‌ها و موسسات مالی به صورت غیرعمومی عرضه شده و توسط شرکت‌ها و نهادهای خاصی خریداری می‌شود.

به گزارش برخی از رسانه ها، بعنوان مثال سهام بانک حکمت ایرانیان وابسته به ارتش، توسط شرکت توسعه فناوری و تجارت خریداری می‌شود.

از میان بانکها و موسساتی که قرار است مورد ادغام قرار بگیرند بانک‌های انصار و مهر اقتصاد وابسته به سپاه پاسداران است.

همچنین بانک قوامین به نیروی انتظامی و موسسه اعتباری کوثر به وزارت دفاع وابسته هستند.

ادغام این بانکها در حالی است که بعضی از کارشناسان اقتصادی نسبت به موفق بودن این طرح خوشبین نیستند چون بگفته آنها مجموعا این بانک‌ها موسسات مالی بدهی بسیار بالایی دارند که "ریسک سرمایه‌گذاری در آنها را بالا می‌برد"

مخالفان این ادغام می‌گویند که مانند موارد مشابه گذشته ممکن است سپرده گذاران این بانکها مجبور شوند بدهی‌های بانک‌های "در آستانه ورشکستگی" را جبران کنند.

بگفته منتقدان ادغام بانک‌های "زیان ده" خطر تشدید تورم را دو چندان می‌کند.

عده دیگری از منتقدان گفته‌اند با ادغام این بانک‌ها تکلیف نرخ سود سپرده و تسهیلات بانک سپه دیگر تک نرخی نخواهد ماند.

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی، گفته است "برنامه‌ریزی به گونه‌ای است که هیچ تغییری در نحوه پرداخت سودهای سپرده‌گذاران صورت نگیرد"

رقم تسهیلات این بانک‌ها ۱۳۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده.

رئیس بانک مرکزی گفته است که این تسهیلات بر اساس قرارداد ادامه خواهد یافت و "مردم به همان شکل قبلی باید نسبت به پرداخت اقساط تسهیلات خود اقدام کنند و کارکنان این بانک‌ها نیز براساس قراردادها ادامه کار می‌دهند."

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.