سه شهر در صدر گرانترین شهرهای جهان در ۲۰۱۸
پرسش:برای نخستین بار سه شهر پاریس و هنگکنگ همتراز با سنگاپور در صدر گرانترین شهرهای جهان برای زندگی قرار گرفتند.
پرسش:برای نخستین بار سه شهر پاریس و هنگکنگ همتراز با سنگاپور در صدر گرانترین شهرهای جهان برای زندگی قرار گرفتند.
گروه «واحد اطلاعات اکونومیست»، مستقر در لندن که تحلیلهای تجاری و اقتصادی ارائه میکند روز سهشنبه ۲۸ اسفند اعلام کرد که این شهرها هر کدام با ۱۰۷ امتیاز گرانترین شهرهای جهان در سال ۲۰۱۸ بودهاند.
رتبه سنگاپور نسبت به سال ۲۰۱۷ تغییری نکرده، اما هنگکنگ و پاریس به ترتیب سه رتبه و یک رتبه جهش داشتهاند.
دو شهر سوئیسی زوریخ و ژنو، همچنین اوزاکا (ژاپن)، سئول (کره جنوبی)، کپنهاگ (دانمارک)، نیویورک (آمریکا)، تلآویو (اسرائیل) و لسآنجلس (آمریکا) بعد از این سه شهر، در رتبههای بعدی هستند.
نشریه اکونومیست رتبه تهران را از نظر گرانی در جهان را ۱۲۰ اعلام کرد.
در گزارش این نشریه، شهرهای کاراکاس (ونزوئلا)، دمشق (سوریه)، تاشکند (ازبکستان)، آلماتی (قزاقستان)، بنگلور (هند)، کراچی (پاکستان)، لاگوس (نیجریه)، بوئنوسآیرس (آرژانتین)، چنای و دهلینو در هند را نیز به ترتیب ارزانترین شهرهای مهم و پایتخت کشورها برای زندگی ارزیابی کرده است.
خبرگزاری رویترز در این زمینه نوشته است که «عنوان ارزانترین شهر برای زندگی» لزوما به معنی رفاه و خرج کمتر مردم نیست.
این گزارش میافزاید «واحد اطلاعات اکونومیست» ۱۵۰ قلم کالا و خدمات مانند قیمت خودرو، غذا، اجاره خانه، حملونقل و لباس در ۱۳۳ شهر از ۹۳ کشور را ارزیابی کرده است.
برای نمونه قیمت خدمات اصلاح موی زنان در بنگلور تنها ۱۵ دلار و در نیویورک ۲۱۰ دلار است. یا قیمت یک بطری آبجو در لاگوس نیم دلار و در زوریخ سه دلار است.
بحرانهای سیاسی در ونزوئلا و دمشق باعث شده است که این کشورها به عنوان ارزانترین محل زندگی انتخاب شوند که علت عمده آن افت ارزش پول، فقر و بحران در اقتصاد این کشورها است.
گونَش جانسیز از «موسسه منابع جهانی» به رویترز گفته است که افت شاخص گرانی زندگی در شهرها لزوما به معنی بهبود وضعیت مردم نیست، چرا که در این کشورها معمولا تورم بسیار بالاتر از رشد درآمد مردم است.
وی استانبول را مثال زده که به رغم پایینتر آمدن رتبه گرانی این شهر، هزینه زندگی مردم عادی بالا رفته است.
رویترز مینویسد که برای نخستین بار ۳۰ شهر از نقاط مختلف جهان با اختلاف اندکی در صدر گرانترین شهرهای جهان قرار گرفتهاند که این نشان میدهد رشد دستمزد نیروی کار متخصص، رشد هزینه حملونقل، پیچیده شدن بافت اقتصادی و تجاری شهرها تحت تاثیر فرآیند جهانیسازی روند مشابهی طی میکنند.
خبرگزاری بلومبرگ و شبکه خبری «سیانان» نیز با پوشش خبری گزارش «واحد اطلاعات اکونومیست» مینویسند، علت عمده قرار گرفتن برخی از شهرهای آسیایی در صدر گرانترین شهرهای جهان عمدتا ناشی از بالا بودن قیمت مواد غذایی یا هزینه حملونقل، دستمزد نیروی کار و غیره است.
هزینه زندگی در برخی از شهرهای عمده جهان افزایش داشته و در برخی مانند استانبول و مسکو کاهش نشان میدهد. البته ارزش پول روسیه و ترکیه طی دو سال گذشته به شدت کاهش داشته است، در حالی که تورم به آن اندازه رشد نکرده است.
گزارش تفصیلی «واحد اطلاعات اکونومیست» تنها برای فروش است و دسترسی عموم به آن محدود شده است، اما در گزارشهای منتشر شده در رسانهها اشارهای به جایگاه تهران نشده است.
###