جایزه آکادمی علوم جهان برای دانشمند ایرانی
پرسش: دکتر حسین بهاروند موسس و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان و دانشمند برجسته سلول های بنیادی، برنده جایزه سال 2019 فرهنگستان علوم جهان (Twas) در رشته زیست شناسی شد.
پرسش: دکتر حسین بهاروند موسس و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان و دانشمند برجسته سلول های بنیادی، برنده جایزه سال 2019 فرهنگستان علوم جهان (Twas) در رشته زیست شناسی شد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پژوهشگاه رویان، این جایزه به دلیل خدمات ارزنده در تولید و نگهداری سلول های بنیادی، ارایه مفاهیم جامعی از پرتوانی و تمایز این سلول ها به سلول های عصبی، قلبی، کبدی به این دانشمند برجسته ایرانی اهدا شد.
این نخستین بار است که در حوزه زیست شناسی یک دانشمند ایرانی موفق به دریافت این جایزه می شود، این جایزه در سال آینده طی مراسمی در گردهمایی عمومی فرهنگستان علوم جهان اهدا خواهد شد.
از جمله افتخارات این استاد برجسته دریافت جایزه بین المللی یونسکو در حوزه علوم زیستی در سال 2014 به واسطه تحقیقات ایشان روی سلول های بنیادی و کاربرد آن در پزشکی بازساختی در راستای بهبود کیفیت زندگی انسان ها است.
همچنین وی در سال 2017 میلادی به عنوان یکی از 20 فرد تاثیرگذار سلول های بنیادی از سوی سایت معتبر The Niche در سطح جهان معرفی شده است.
در چهاردهمین کنفرانس عمومی و بیست و هشتمین مجمع عمومی فرهنگستان علوم جهان (Twas) که در تریست ایتالیا برگزار شد، دکتر بهاروند به دلیل نقش موثر در حوزه سلول های بنیادی به عنوان برنده این جایزه معرفی شد.
دکتر حسین بهاروند استاد ممتاز، موسس و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان است. وی در سال 1382 برای اولین بار سلولهای بنیادی جنینی انسانی و موشی را در ایران تولید کرده است و در سال 1387 به همراه همکارانش موفق به تولید سلول های بنیادی پرتوان القایی انسانی و موشی شد.
این فعالیت ها، او و همکارانش را قادر ساخت تا شاخه های مختلف پزشکی بازساختی را در ایران پایه گذاری و پیگیری کند.
زمینه های پژوهشی وی پیرامون ارتقا تحقیقات ترجمانی و پزشکی بازساختی از دیدگاه سلول های بنیادی، زیست شناسی تکوینی و مهندسی با الهام از طبیعت برای مطالعات مهندسی بافت و سلول است.
ایشان در کارآزمایی های بالینی متعدد و پیوند سلول های بنیادی بافتی مشارکت داشته است و همچنین در زمینه توسعه تولید صنعتی سلول ها فعالیت می کنند. از وی بیش از 350 مقاله علمی بین المللی و 4 کتاب به زبان انگلیسی به چاپ رسیده است. استاد بهاروند تاکنون موفق به کسب 30 جایزه ملی و بین المللی شده است.
جوایز سالانه TWAS در 9 حوزه علوم کشاورزی، زیست شناسی، شیمی، علوم زمین، نجوم و علوم فضایی، علوم مهندسی، ریاضیات، علوم پزشکی، فیزیک و علوم اجتماعی اعطا می شود که امسال علاوه بر دکتر بهاروند از ایران، چهار دانشمند از چین، سه دانشمند از آرژانتین، یک نفر از تایوان، یک نفر از هند، یک نفر از مالزی، یک نفر از نیجریه و یک نفر از آفریقای جنوبی به صورت فردی یا مشترک برنده این جوایز شدند.
###