واکنش‌ دو نماینده به اظهارات ظریف درباره پولشویی: «مغرضانه» و «غیرمستدل»

پرسش:اظهارات محمدجواد ظریف درباره «پولشویی» گسترده در ایران با واکنش شماری از نمایندگان مجلس مواجه شده است. دو نماینده سخنان وزیر خارجه در این زمینه را «مغرضانه» و «غیرمستدل» توصیف کرده‌اند.

پرسش:اظهارات محمدجواد ظریف درباره «پولشویی» گسترده در ایران با واکنش شماری از نمایندگان مجلس مواجه شده است. دو نماینده سخنان وزیر خارجه در این زمینه را «مغرضانه» و «غیرمستدل» توصیف کرده‌اند.

ظریف به تازگی گفت که میزان بالای پول‌شویی در کشور «یک واقعیت است» و از این وضعیت «خیلی‌ها نفع می‌برند».

وزیر خارجه در ادامه دلیل «فضاسازی‌ها» علیه لوایح مرتبط با پولشویی در ایران را نیز «منافع اقتصادی ده‌ها هزار میلیارد تومانی» این افراد دانست.

اظهارات وی پس از ماه‌‌ها تنش و اختلافات گسترده در فضای سیاسی ایران بر سر پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم سازمان ملل مطرح شد.

علی‌اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، سخنان ظریف درباره پولشویی گسترده در ایران را «موضع‌گیری مغرضانه» دانست و گفت:‌ «این‌ها نمی‌توانند در مقابل استدلال‌های منطقی و شفاف برای عدم پذیرش سی‌اف‌تی و عدم الحاق به آن دلیلی داشته باشند، لذا به این گونه موارد روی می‌آورند.»

وی با انتقاد از ظریف به دلیل به کار بردن «کلیدواژه‌های این گونه و یا واژه‌هایی همچون کاسبان تحریم» افزود که مجلس در این زمینه از ظریف سوال خواهد کرد که این موضوع را شفاف کند و بگوید که مصادیق پولشویی چه بوده و توضیح دهد که ما هم با این موضوع آشنا شویم.»

به گفته این نماینده، قانون مبارزه با پولشویی در ایران «سال‌ها است که تصویب شده» و «اگر بنابر گفته آقای ظریف هنوز حجم گسترده‌ای از پولشویی به زعم او در کشور وجود دارد این نشان‌دهنده کوتاهی دولت در اجرای قانون» است.

علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، نیز گفت که از اظهارات ظریف در این زمینه «تعجب» کرده و برای او «متاسف» است.

وی همچنین از وزیر خارجه خواست تا «وزین، دقیق‌ و مستدل‌ موضع‌گیری کند تا موجب سوءاستفاده دشمنان و کشورهای متخاصم نشود.»

سلیمی به کنایه به ظریف گفت: «بهتر است وقتی خسته است چیزی نگوید» و «به جای اظهارنظر غیرمستدل، به شبهات منتقدین در خصوص اف‌ای‌تی‌اف پاسخ دهد.»

او گفت: «متأسفانه امروز روشن شده که هیچ کس به اندازه خود ظریف بهانه‌ها را به دست خارجی‌ها نمی‌دهد.»

این نماینده، ظریف و برخی دولتمردان را متهم کرده که در آستانه تعیین تکلیف لایحه سی‌اف‌تی «فقط به دنبال ایجاد ترس در فضای عمومی و بین مردم» و «منحرف کردن مردم از موضوعات اصلی کشور» هستند.

وی اضافه کرد: «هنگام بررسی برجام، برخی مسئولین عنوان می‌کردند که خزانه خالی است و حالا هم هنگام بررسی سی‌اف‌تی عنوان می‌کنند پولشویی در ایران گسترده است.»

در همین حال لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم به تازگی از سوی شورای نگهبان رد شده است.

«هیئت عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام» که در مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت می‌کند نیز ایراداتی را به این لایحه گرفته است.

مخالفان پیوستن ایران به مقررات اف‌ای‌تی‌اف می‌گویند با این کار، راه برای اعطای کمک مالی به «حماس» و «حزب‌الله لبنان» مسدود می‌شود.

موافقان پیوستن ایران به این پیمان‌نامه می‌گویند که مخالفان آن، از شفافیت اقتصادی و جلوگیری از فساد بانکی می‌ترسند.

گروه ویژه اقدام مالی، اف‌ای‌تی‌اف، ۲۷ مهرماه ضمن ابراز تأسف از این که هنوز اکثر موارد مربوط به تعهدات ایران حل‌ناشده باقی مانده است، در عین حال تعلیق ایران از فهرست سیاه این گروه را برای چهار ماه دیگر تمدید کرد که مورد استقبال مقام‌های کشورمان قرار گرفت.

در همین حال صندوق بین‌المللی پول به ایران توصیه کرده است که اقدامات ضد پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم را تا قبل از ضرب‌الاجل فوریه ۲۰۱۹ (گروه ویژه اقدام مالی) انجام دهد.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.